HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Emily Blunt (40) ove je godine konačno prvi put nominirana za Oscara. Tijekom intervjua u popularnome podcastu Happy Sad Confused otkrila je kojom se svakodnevnom aktivnošću bavila kada je čula fantastične vijesti.

Nakratko sam zaplakala od sreće kad sam saznala… neposredno nakon što sam pokupila kakicu svog psa“, rekla je Emily Blunt voditelju Joshu Horowitzu. “Pokupila sam kakicu, a onda sam čula da sam nominirana.”

Emily Blunt Oscar bi mogla osvojiti prvi put u karijeri

Dodala je da se njezin suprug, glumac John Krasinskitakođer dobro isplakao” kad su saznali da je nominirana za nagradu za najbolju sporednu glumicu za svoju ulogu u Oppenheimeru.

Nakon što mi je pomogao s kakicom, mislim da je otišao i bacio ju je u smeće, oboje smo zaplakali“, našalila se.

emily blunt oscar

Emily i suprug John Krasinski skupljali su pseću kakicu kada su saznali da je ona nominirana za Oscar.FOTO: Profimedia

Za ulogu Katherine “Kitty” Oppenheimer, supruge fizičara i oca atomske bombe J. Roberta Oppenheimera (Cillian Murphy, nominiran za najboljeg glavnog glumca), Blunt je ostvarila svoju prvu nominaciju u bogatoj karijeri. Konačno!

PROČITAJTE: Stvarni Oppenheimer – Koliko je hit film povijesno utemeljen

Potpuno sam preplavljena emocijama, presretna i neizmjerno zahvalna za ovaj trenutak“, rekla je tada u izjavi. “Ne treba spominjati da mi je ovaj zapanjujući film promijenio život.”

Uz Emily Blunt Oscar nominacije prvi put za  brojna druga imena

Kolosalne čestitke mojim OppenHomiesima koji su svi razvalili“, dodala je Blunt, s obzirom na to da je film Christophera Nolana nominiran u ukupno 13 kategorija. “Mi smo obitelj u ovome, tako da je podići čašu s prijateljima doista euforičan osjećaj.”

emily blunt oscar

Emily Blunt u Oppenheimeru glumi suprugu slavnoga fizičara Kitty.FOTO: Profimedia

Emily su se u kategoriji najbolje sporedne glumice pridružile Danielle Brooks za The Colour Purple, Da’Vine Joy Randolph za The Holdovers, America Ferrera za Barbie i Jodie Foster za Nyad. Od njih pet legendarna Jodie Foster jedina je kojoj ovo nije prva nominacija – osvojila je već dva Oscara 80-ih i 90-ih.

Uz sporedne glumice, prve nominacije ostvarile su i Lily Gladstone (Killers of the Flower Moon) i Sandra Hüller (Anatomy of a Fall) u kategoriji najbolje glumice, Sterling K. Brown (American Fiction) u kategoriji najboljeg sporednog glumca te Cillian Murphy, Jeffrey Wright (American Fiction) i Colman Domingo (Rustin) u kategoriji glavnoga glumca.

PROČITAJTE: Emily Blunt kaže da ju je film Vrag nosi Pradu zauvijek promijenio – Do tad sam se odijevala kao tinejdžer

Oppenheimer je postao treći film s najvećom zaradom 2023. te biografski film s najvećom zaradom svih vremena.

Također, ovo je prvi put da je Emily Blunt glumila u filmu nominiranom za Oscara za najbolji film.