HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Voljena baka Ariane Grande, Marjorie Grande, upravo se upisala u povijest glazbe. Baka slavne pjevačice (koja je zove Nonna), postala je, u dobi od 98 godina, najstarija glazbenica koja se našla na Billboard Hot 100 ljestvici. Naime pjesma Ariane Grande “ordinary things“ dospjela je na 55. mjesto najvažnije ljestvice singlova, a Marjorie je na njoj potpisana kao koautorica, ali i izvođačica.

“Ordinary things” dolazi s nedavnog albuma Eternal Sunshine dobitnice Grammyja — koji je trenutno na broju 1 Billboardove Top 200 ljestvice najprodavanijih albuma.

Baka Ariane Grande na kraju pjesme održi monolog o svom pokojnom mužu

Marjorie je preuzela titulu od pokojnog Freda Stobaugha, koji je imao 96 godina kada se našao na Billboard Hot 100 ljestvici 2013. Stobaugh je napisao pjesmu “Oh Sweet Lorraine” za svoju suprugu koja je te godine preminula nakon 72 godine braka. Pjesma je postala viralna, a glazbenik Jacob Colgan ju je snimio i izveo te je u rujnu 2013. došla čak do 42. mjesta na Billboard Hot 100. Do tada najstariji glazbenik na Hot 100 bio je legendarni Tony Bennett, koji je imao 85 godina kada je 2011. njegov duet s Amy Winehouse bio na 87. mjestu ljestvice.

“Ordinary things” je posljednja pjesma na Arianinom sedmom albumu. Dok pjesma završava, čuje se kako Marjorie govori o svom pokojnom suprugu, Franku Grandeu. Zatim se za kraj pjesme i albuma čuje Arianin smijeh.

Baka Ariane Grande već je ranije gostovala na unukinim pjesmama

U intervjuu sa Zaneom Loweom za Apple Music 1, pjevačica je otkrila da nije bila sigurna kako završiti pjesmu sve dok nije pronašla “glasovnu poruku” svoje bake poslanu njezinoj prijateljici Shirley. “Znala sam da su ‘ordinary things’ kraj albuma“, rekla je Ariana. “Pomislila sam, ‘Ovo je posljednja pjesma, ali pitam se kako da je završim’“. Objasnila je da je odgovor došao “točno usred” Marjoriene 30-minutne glasovne poruke. “Uvijek snimam svoju Nonnu jer nikad ne znaš što će reći”, objasnila je Ariana.

baka ariane grande

Uz “Ordinary things”, Marjorie se također čuje na unukinim pjesmama “Yours Truly“ iz 2013. i “Bloodline“ iz 2019., ali na tim pjesmama nije potpisana kao koautorica.

Inače, Arianina pjesma “We Can’t Be Friends (Wait for Your Love)” s istoga albuma nalazi se na prvome mjestu Billboard Hot 100. Prije nego što je Eternal Sunshine izašao, najavni singl “Yes, And? ,” također je zauzeo prvo mjesto na ljestvici u siječnju.

druge vijesti