HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Ako pratite svijet dijeta i zdrave prehrane, sigurno ste čuli za intermittent fasting, odnosno povremeni post. Riječ je o konceptu koji donosi o ideju posta u određenom razdoblju dana, ovisno o vašim godinama, zdravstvenom stanju i potrebama te unos hrane u satima u kojima ne postite.

Najpoznatija je metoda 16/8 u kojoj 16 sati postite, a 8 sati jedete (određene namirnice), no ovo je dijeta na koju nikako ne treba ići bez prethodnog dogovora s liječnikom. One koji se odlučuju na ovakav pristup prehrani, a koji je nahvalila i Kourtney Kardashian ipak zanima – kakva su pravila  razdoblju kad se “ne jede” i smije li se tada piti kava?

intermittent fasting hello magazone croatia hrvatska povremeni post

Kava i intermittent fasting, odnosno povremeni post: Dozvoljava li povremeni post taj omiljeni napitak?

Evo što kažu stručnjaci!

“Kratak odgovor je: ne. Ne želite steći naviku ispijanja kave samo da biste utažili glad ako povremeno postite”, kažu stručnjaci za Women’s Health.

PROČITAJTE: Što jedu IT milijunaši? Dijeta Elona Muska, Marka Zuckerberg i Jeffa Bezosa mogla bi vas iznenaditi

“Ipak, ako ste redoviti konzument kofeina i želite nastaviti s jutarnjim napitkom, to vjerojatno neće previše utjecati na vas, pogotovo ako birate niskokalorične opcije.”

intermittent fasting hello magazone croatia hrvatska povremeni post

“Voda, uključujući voće ili iscijeđeni limunov sok je u redu konzumirati tijekom perioda posta. Također možete posegnuti za nezaslađenim čajem, koji ima nula kalorija ako je nezaslađen. Cijela ideja koja stoji iza navodnih dobrobiti za promicanje zdravlja zapravo je post (tj. nula kalorija ili unosa energije)”, zaključak je kojim biste se trebali voditi ako želite najbolje rezultate.

 

druge vijesti