HELLO
Dina Plevnik Zamjenica glavnog urednika / Deputy editor

Suha koža zimi veliki je problem koji ne dovodi samo do nezgodnih situacija sa šminkanjem već do osjećaja zatezanja i nelagode. Suha koža može biti nasljedna no ponekad ju i sami isušujemo i to uz najbolje moguće namjere.

Ako inače niste imali sličnih problema, a vaša koža je odjednom suha – razmislite malo o svojim postupcima i otkrijte što treba promijeniti.

Suha koža nije isto što i dehidrirana koža

Važno je razlikovati i suhu i dehidriranu kožu, što žene često miješaju, a što može dovesti do značajnih problema u slučaju da se proizvodi za njegu suhe kože koriste na masnoj koži.

Masna i mješovita koža također mogu davati osjećaj suhoće jer su zbog premalog unosa tekućine, suhog zraka od grijanja ili izlaganja hladnoći – dehidrirane. Ako je vaša koža masna na T-zoni ili na cijelom licu, ako imate proširene pore i mitesere, a obrazi vas zatežu, radije nabavite dobru hidratantnu kremu ili serum i nemojte “zatrpavati” svoje lice masnim kremama za njegu suhe kože koje nisu namijenjene vašem licu i problemima sa začepljenjem pora.

Suha koža – kako sami pridonosimo tom problemu?

Stručnjaci za njegu kože kako su česta tri “dobronamjerna” načina na koja sami isušujemo svoju kožu. Prepoznajete li se među njima?

Stalno eksperimentirate sa snažnim beauty sastojcima

Malo retinola, malo salicilne kiseline pa sve to pomiješano sa povreenim korištenjem vitamina C… Da, ove zvuči kao jako moderna beauty rutina, ali u isto vrijeme može biti opasna za vašu kožu. Bez obzira na to što je preporučila vaša omiljena influencerica, ako je vaša koža osjetljiva i u posljednje vrijeme jako suha, nemojte je mučiti svojim beauty eksperimentima sa snažnim sastojcima poput retinola i vitamina C, a svakako ih nemojte miješati. Ceramide i hijaluronsku kiselinu slobodno koristite kako bi vratili vlagu koži, a oko agresivnijih sastojaka posavjetujte se s dermatologom.

PROČITAJTE: Zašto se kosa tako brzo masti? Neočekivani razlozi na koje možete utjecati

Vaša kupaonica puna je proizvoda na bazi alkohola

Koristite li često losione i proizvode za čišćenje lica pune alkohola? Suha koža vam to neće lako oprostiti, ali ćete zato osjetiti kako se stanje pogoršava. Birajte nježne proizvode za čišćenje lica ili čak baby sapun, barem dok se situacija ne popravi.

suha koža

Ovisni ste o pilinzima

Piling je odlična stvar no ništa nećete postići ako ga koristite svakih nekoliko dana. Pogotovo ako sadrži salicilnu kiselinu koja je fantastična, ali isto tako snažna. Držite se uputa na pakiranju i ne radite piling više od jednom tjedno.

Za time zaista nema potrebe.

druge vijesti