HELLO
Dina Plevnik Zamjenica glavnog urednika / Deputy editor

Kad su anti age kreme i serumi u pitanju, ponuda na policama uistinu je raskošna no samo su neki proizvodi toliko uspješni da im se žene desetljećima vjerno vraćaju i prenose ih s koljena na koljeno, poput najbolje čuvane tajne ljepote. Kultna krema NIVEA Q10 ove godine slavi 25. rođendan, a mi smo vas odlučili iznenaditi manje poznatim činjenicama vezanim za tu beauty superjunakinju.

NIVEAQ10

Ove nevjerojatne informacije oduševit će svakog fana kozmetičke industrije i razjasniti zašto je neodoljivo mirisna i glatka krema s koenzimom Q10 već godinama najprodavaniji anti-age proizvod u Hrvatskoj.

NIVEA Q10

Krema NIVEA Q10: Jeste li znali da je ključni sastojak dobio Nobelovu nagradu?

Ako je već koristite, neće vam biti nimalo čudna informacija da je krema NIVEA Q10 pravi pametnjaković iz svijeta ljepote, no jeste li znali da je za sastojak koji ju čini tako fantastičnom zapravo zaslužan – Nobelovac?

Naime, dr. Peter Mitchell je prvi dokazao kako koenzim Q10 igra važnu ulogu u opskrbi stanica energijom, a za to je otkriće dobio Nobelovu nagradu.

NIVEA Q10

Znanstvenici iz laboratorija kozmetičke kuće NIVEA, godinama su marljivo radili kako bi to saznanje pretočili u bijele kutijice i doveli na police parfumerija pa je tako 1998. godine krema NIVEA Q10 ugledala svjetlo dana i na prvi dodir oduševila žene u potrazi za vrelom mladosti. Ova slavljenica je i dan danas apsolutni hit među proizvodima njege koja ublažava posljedice starenja, a možemo je pronaći u različitim oblicima – za dan, za noć, za popunjavanje bora, za područje oko očiju, za posebno dehidriranu kožu, s dodatkom vitamina C, u obliku, ampula, maske za lice, losiona za tijelo i drugim iznimno učinkovitim oblicima koje možete istražiti ovdje.

Što je zapravo Q10 i zašto tako djelotvorno “briše” bore?

Koenzim Q10 je antioksidans koji tijelo prirodno proizvodi, a sličan je vitaminu. Q10 ispunjava dvije zadaće u isto vrijeme: daje energiju i štiti stanice kao antioksidans.

Proizvodnja energije: koenzim Q10 je posebno neophodan za proizvodnju stanične energije u mitohondrijima, a kao antioksidans, Q10 se bori protiv slobodnih radikala unutar i izvan stanica. Neki tvrde da je Q10 važniji od kolagena.

NIVEA Q10

UV zračenje, stres i toksini iz okoliša mogu povećati broj slobodnih radikala, a ako je koncentracija previsoka, slobodni radikali dovode do oksidativnog stresa. To može oštetiti stanice i potaknuti upalu, ali i ubrzati starenje kože. Zbog toga je koenzim Q10 tako bitan za glatku kožu zdravog izgleda.

Sad kad smo odradili sat kemije, krećemo na zabavu, a to su činjenice koje o superpopularnoj kremi koje obožavaju žene sa svih krajeva svijeta!

NIVEA Q10

Zabavne činjenice povodom 25. rođendana kreme NIVEA Q10

 • Svake dvije sekunde jedna NIVEA Q10 krema proda se negdje u svijetu
 • Redovitim korištenjem ova krema vraća 8 godina izgubljenog Q10 u samo 2 tjedna! Nije čudo što leti s polica
 • NIVEA kremu koristi Kate Middleton, a NIVEA Q10 losion za tijelo Meghan Markle
 • Pristupačna cijena bez problema parira najskupljim kremama s polica, a sve zbog ideje da baš svaka žena ima pravo na vrhunsku njegu
 • Koenzim Q10 osigurava 95% stanične energije, a nažalost njegova razina opada starenjem. Tu u pomoć priskače kultna krema
 • Popularna krema izuzetno se brzo upija, a zato je obožavaju i žene koje su uvijek u žurbi

NIVEA Q10

 • Ovo je najčišći koenzim koji ćete naći na tržištu. Zašto? Zato što BDF ima ekskluzivu na najčišćiju sirovinu na tržištu
 • Prošle godine u Europi je prodano 400.000 krema NIVEA Q10
 • Krema NIVEA Q10 na tržištu je već 25 godina, a s vremenom je postala još lakša, modernija i naprednija
 • Zanima vas jesu li kreme NIVEA Q10 u 2023. veganske? Odgovor je – da
 • Slavna krema ne briše godine samo s lica – mnoge žene koriste je na području dekoltea i rukama kako bi te “izdajice godina” popratile izgled mladolike kože na licu
 • Prva reklama za kremu NIVEA Q10, koja se na televiziji emitirala 1998. godine izgledala je ovako:

Tko ju ne bi obožavao!

Sve proizvode iz kolekcije NIVEA Q10 možete  pogledati i kupiti ovdje.

druge vijesti