Ovo su znakovi da ste na pravome putu u životu
Možda se pitate jeste li na pravome putu u životu. Ovo su znakovi koji vam pomažu da utvrdite da jeste.
18 studenoga 2024
Posjet restoranu trebao bi biti užitak, ali svađe oko čekanja u redu, depozita za rezervacije i kolača mogu pokvariti doživljaj. Insajderi iz industrije objašnjavaju što je prihvatljivo, a što nije.
Unatoč svom glamuru i šarmu, restoranska industrija vrvi od napetosti.
Nakon pandemije, s visokim troškovima i nedostatkom osoblja, područja trvenja su brojna. Restorani su morali pojednostaviti način na koji rade, preispitati što naplaćuju i koliko fleksibilno opslužuju goste.
Cijenjene britanske novine Guardian organizirale su panel na kojem je sudjelovalo šest food influencera, kuhara i gastroblogera kako bi utvrdili koji je restoranski bonton za 21. stoljeće. Ovo su njihovi savjeti.
View this post on Instagram
Nitko ne želi sjediti pored mokrog, smrdljivog psa koji laje dok jedete. Ovdje postoji konsenzus.
Ipak, stručnjaci se ne mogu dogovoriti oko toga bi li psi trebali biti potpuno zabranjeni u restoranu ili se istrenirani psi mogu tolerirati. Pobornici toga smatraju da dobro odgojeni psi pridonose atmosferi restorana.
S druge strane, svi psi ostavljaju svoje dlake na podu, a vole i šapama doticati prostor za jedenje. Zbog toga je zaključak da je bolje ne voditi životinje u prostor u kojem se jede.
View this post on Instagram
Većina restorana koji traže rezervacije zahtijevaju da otkažete najkasnije dan ranije.
Ako ne otkažete, morat ćete platiti naknadu. Stručnjaci to smatraju normalnom praksom. Ipak ste restoranu naštetili time što netko drugi nije mogao rezervirati stol zbog vas.
View this post on Instagram
Postoje restorani koji žele zabraniti gostima korištenje mobilnih telefona. Panel stručnjaka slaže se da to nije dobra ideja.
Restoran je tu da olakša, a ne diktira vaše iskustvo. Ako gosti skrolaju, umjesto da se fokusiraju na svoje prijatelje ili hranu, to je njihova stvar.
Zabrane korištenja telefona su neprovedive, koliko god neki od nas možda žudjeli za njima.
View this post on Instagram
Uz toliko restorana koji jure za obiteljskim novcem, mogli biste zamisliti da bi za neke bilo u redu zadržati fokus isključivo na odraslima, u hrani i atmosferi.
Ipak, to ne bi bilo bontonski u redu. Tradicionalni europski pristup restoranima uključuje prilagodbu djeci kao gostima. Ipak, imperativ je da roditelji kontroliraju svoju djecu.
Naime, govorimo o restoranu, ne o vrtiću.
View this post on Instagram
Slab apetit? Štedite novac? Sviđa vam se ponuda? Brojni su razlozi zbog kojih odrasla osoba može odabrati nešto s dječjeg jelovnika.
Važno upozorenje: cijena dječjih jelovnika je subvencionirani poticaj roditeljima i njihovoj kupovnoj moći. Restorani bi propali kad bi veliki broj odraslih jeo s dječjeg menija. Ako želite lagani obrok, postoje druga jela koja možete odabrati, a koja nemaju “popust”.
Ipak, zaključak je da je dopušteno naručivati s dječjeg menija ako baš morate Samo nemojte dolaziti uplakani mami i tati kad vaš lokalni restoran propadne.
U 21. stoljeću stvarno ne postoji razlog da restoran glumi tajnost i da je nemoguće na internetu pronaći što se u njemu uopće nudi.
Takvi restorani djeluju previše pompozno i iritiraju. Ne vodite ilegalni rave party, nego restoran.
View this post on Instagram
Tzv. “laki propusti” se mogu tolerirati – na primjer tražiti nestavljanje gljiva na pizzu je u redu.
Ali sastojci koji se kuhaju u jelima vrlo su različiti. Jela se pripremaju na veliko i, općenito, kuhinja nema vremena usred dana napraviti rižoto bez češnjaka ili luka, samo zato što gost ne želi da mu smrdi iz usta na spoju.
Zatražiti jela po narudžbi izvan jelovnika također nije u redu.
U paketima koje si poklanjaju članovi britanske kraljevske obitelji zamišljate dosadne i starinske poklone? Insajderi kažu da su darovi na dvoru prava suprotnost tome!
21 studenoga 2024
Zsa Zsa razveselila pratitelje kolažem hrane i pitanjem!
21 studenoga 2024
Lana Klingor Mihić predstavila štene koje smatra najljepšim u svojem uzgoju.
21 studenoga 2024
Doživite umjetnost na Adventu u Zagrebu – galerije, izložbe i mladih umjetnika s naglaskom na žensku perspektivu i inovativni pristup!
21 studenoga 2024
Doris Pinčić otkrila recept za svoj savršen obrok za svako doba godine.
21 studenoga 2024