Doživite najuzbudljiviji advent u Zagrebu – Esplanade vas poziva na gourmet i blagdansku čaroliju
FOOLING AROUND by Fuliranje ove godine na Oleander terasu kultnog hotela Esplanade donosi atmosferu Orient Expressa, uz vrhunski afterwork glazbeni program i najuzbudljiviju street-gourmet ponudu u gradu. ∙ Buncek u tortilji, fileki s pancetom, hrskavi losos štapići, fantastični juneći burger, kultni kremasti kroketi ovaj put s drniškim pršutom, legendarni zapečeni Esplanadini štrukli, crumble od brusnica, jabuke kuhane u bijelom vinu, kreativni vrući kokteli… Na Esplanadinoj kućici čeka vas niz poslastica koje jednostavno morate probati. ∙ Čaroliji blagdanskog ugođaja u Esplanadi teško je odoljeti – pogotovo kad se prepustite sezonskim jelovnicima u Zinfandel’su i Le Bistrou, popodnevnom čaju, božanstvenim slasticama i autorskim koktelima u Esplanade 1925 Baru. Prava mala božićna bajka u srcu Zagreba. ∙ A za doček Nove godine Esplanade priprema glamuroznu večer koja se pamti. Uz pjenušac, crveni tepih i nezaboravne sljedove delicija koje potpisuje chefica Ana Grgić Tomić te uz ritmove poznate glazbene skupine Showtime, u 2026. ulazite s puno plesnog ritma i još više dobrog raspoloženja.
S pogledom na čarobnu fontanu i prepoznatljive zagrebačke vizure, Esplanadina terasa i ove godine postaje pravi epicentar adventske magije – mjesto gdje se šarm, tradicija, odlična gourmet ponuda i opušteni vibe spajaju u nezaboravan blagdanski doživljaj. FOOLING AROUND by Fuliranje kroz cijeli prosinac donosi odličan glazbeni lineup i zabavna outdoor događanja koja garantiraju super atmosferu.
A za sve hedoniste, Esplanadina adventska kućica ponovno je must-visit spot: chefica Ana Grgić Tomić priprema gastronomske hitove koje će, bez pretjerivanja, poželjeti probati baš svaki pravi foodie.
STREET FOOD, ALI OTMJENO. S ESPLANADINIM POTPISOM
Esplanadina kućica, jedna od omiljenih gurmanskih postaja na zagrebačkom Adventu, ponovno podiže standarde i ove zime donosi jedinstveni spoj vrhunskog street fooda, neočekivanog cocktail twista i odlično raspoloženu ekipu kuhara, slastičara i barmena.
Chefica Ana Grgić Tomić i poznati miksolog Vjenceslav Madić – Master Kishoni još su jednom udružili snage i kreirali adventsko iskustvo koje spaja tradiciju, suvremene tehnike, zavodljivi šarm i dozu bezbrižne zimske čarolije. Novost na Aninom adventskom jelovniku je hrskavi losos pečen u panko mrvicama sa sezamom, poslužen uz vibrantnu salatu od cikle, mrkve i kupusa te domaći dresing od Dijon senfa, meda i naranče, s dodatkom ukiseljenog komorača sa šafranom – hrskavo i totalno zavodljivo.
Omiljeni Esplanadini kroketi ove godine su opasno primamljivi – dolaze s drniškim pršutom, uz marmeladu od paprike, sirni aioli i svježu rikolu. Comfort food koji ne izlazi iz mode. Buncek tortilja vraća zimske emocije – suhi buncek i kiselo zelje zapakirani u mekani wrap uz domaću kremu od hrena i aromatičnog bilja – ultimativni su favorit. Za ljubitelje tradicionalne kuhinje i toplih jela na žlicu, Esplanade donosi još jedan hit – aromatične fileke s pancetom, poslužene uz hrskave parmezan- crustine – rustikalno s dozom šika, za ugrijati dušu i nepce.
Legendarni Esplanade burger – sočan i slastan, upravo taman kako treba – s domaćom marmeladom od luka, topljenim cheddar sirom i kiselim krastavcima, vraća se na Esplanadinu kućicu da ponovno osvoji publiku. I za kraj, vječni klasik koji ne treba predstavljanje – kultni Esplanadini štrukli. Zapečeni u pećnici, mirisni, kremasti i hrskavi istovremeno – nepobjedivi okusom i kvalitetom.
Uz prethodnu narudžbu dostupni su i u bezglutenskoj varijanti. Slatki adventski trenuci prepušteni su majstorskom potpisu Mirjane Špoljar, glavne Esplanadine slastičarke. Jabuka kuhana u bijelom vinu s cimetom, uz finu kremu od oraha i topli karamel preljev, mirisni je desert koji će vas zagrliti poput najljepše zimske bajke.
Čokoladni mousse sa zimskim začinima – baršunast, uz note višnje kuhane u vinu – pravi je hedonizam koji se topi u ustima. Crumble od brusnice s narančom i đumbirom – sočan, svjež, pomalo pikantan, romantično zimski, uz kremu od vanilije i javorova sirupa – comfort food koji savršeno zaokružuje adventski užitak. Neizostavan dio Esplanadinog adventskog koncepta su topli, aromatični kokteli koje potpisuje Vjenceslav Madić – Master Kishoni, osmišljeni kao savršeno društvo zimskim zalogajima. Istinska zvijezda među koktelima je The Štrukli Affair – inovativni napitak koji spaja liker od jogurta i slanu karamelu, topli sok od kruške i dašak gina, uz hrskavi parmezan-disk.
Neočekivana, topla i baršunasta kombinacija inspirirana slavnim Esplanadinim štruklima – prava zimska fantazija za fanove gastronomskih otkrića. Kishonijeva kolekcija uključuje i The Golden Bee – spoj medenog vina, whiskeyja i zimskih začina te Festive Esplanade White & Red Wine, Esplanadine varijante kuhanog vina s notama bazge, crnog ribiza i citrusa koji su nezaobilazni adventski favoriti. Za dozu egzotike tu je Esplanade Punch – s aromama kokosa, banane, jabuke i cimeta u toploj, tropsko- zimskoj harmoniji.
Esplanadina kućica i ove zime ostaje the place to be – cozy, chic i neodoljivo ukusna točka zagrebačkog Adventa gdje se tradicija spaja s modernom kreativnošću – mirisi kuhanog vina, štrukli i zimskih začina stvaraju atmosferu zbog koje ćete se poželjeti vratiti.
ČAROBNI BLAGDANI I GLAMUROZAN DOČEK NOVE 2026. U ESPLANADI
Hotel Esplanade oduvijek je bio simbol zagrebačkog luksuza, a ovih blagdana postaje pravi epicentar blagdanskog ugođaja i središnje mjesto za obiteljska okupljanja, božićne zabave i najglamurozniji doček Nove godine u gradu! Rezervirajte svoj smještaj u jednoj od raskošnih soba i apartmana s pogledom na zagrebački Advent, budite u centru zbivanja i prepustite se uživanju u kozmopolitskom ugođaju Esplanade 1925 Lounge & Cocktail Bara uz Orient Express popodnevni čaj i selekciju malih zalogaja i slastica posluženih na etažeru, ugrijte se uz topli koktel ili vruću čokoladu s dodatkom borovnice ili kušajte slasni Esplanadin božićni kolač sa sušenim voćem i čokoladom. Ovog adventa okupite obitelj na tradicionalnom adventskom brunchu u Zinfandel'su – tijekom četiri nedjelje adventa očekuje vas čarobno blagdansko ozračje i izbor finih delicija uz klavirsku glazbu u pozadini i pjenušac za dobrodošlicu.
Nazdravite blagdanima u šarmantnom božićnom ozračju Le Bistroa od 4. prosinca vas ondje očekuju prigodna jela od bakalara i božićne slastice. Svečani dan Božića proslavite u bajkovitoj atmosferi hotela Esplanade. A za najluđu noć u godini tu je veličanstveni doček u Smaragdnoj dvorani i Zinfandel’su uz crveni tepih, vrhunski pjenušac, večeru od šest sljedova, glazbeni program, kao i neizostavan dječji doček Nove godine – sve za glamurozan ulazak u novu i još bolju 2026. godinu.
Ove godine Esplanade slavi svoj jubilarni stoti rođendan, a ovo je prilika da uživate u svim čarima koje nudi – prepun blagdanskog sjaja i nezaboravnih trenutaka. Pripremite se za čaroliju Adventa u Esplanadi, gdje svaki kutak sjaji posebnim blagdanskim sjajem, a nezaboravni trenuci čekaju baš vas!
Otkako je početkom listopada otvorila svoja vrata, Allora se nametnula kao jedno od najposjećenijih mjesta u Splitu – onih u koja se gotovo uvijek preporučuje doći s rezervacijom. Iz opuštene moderne brasserie vrlo je brzo prerasla u restoran s ozbiljnom dnevnom i večernjom ponudom, potvrđujući se kao nova adresa za sve koji vole suvremenu mediteransku kuhinju, dinamičnu atmosferu i promišljeno oblikovan gastronomski doživljaj. A ovih dana, Allora je predstavila i svoj novi večernji meni, kulinarski koncept koji dodatno učvršćuje njezinu ambiciju da spaja vrhunsku namirnicu, suvremene tehnike i jela koja ostavljaju dojam.
Advent se vratio na Kvatrić, a s njim je poznati zagrebački trg ponovno oživio te ponudio zanimljivu gastronomsku ponudu po najpovoljnijim cijenama u gradu.
U zagrebačkom NOEL-u, prvom domaćem Michelinovu restoranu, jesen je ove godine stigla u sasvim novom ruhu – hrabrija, atmosferičnija i osjetno slojevitija. Dolazak chefa Brune Vokala, „novog starog“ znalca koji se vraća na mjesto gdje je prije nekoliko godina već ostavio svoj trag, obilježio je i premijerni jesenski degustacijski meni znakovitog naziva Autumn Echo. Riječ je o kulinarskoj priči koja ne donosi samo sezonski presjek, već pravi odjek – reminiscenciju lokalnih namirnica, tehnika i okusa koje Vokal podiže na posve novu razinu.
Na Strossmayerovu trgu ponovno se nešto čarobno prelomi u zraku onoga trenutka kada prvi lančići lampica zasjaje među krošnjama, a toplina ljudi nadvlada hladnoću prosinačkih večeri. Fuliranje je otvoreno – i već na prvi pogled jasno je da je ovogodišnje izdanje zagrebačkog Adventa podiglo ljestvicu više. Ne samo gastronomski, ne samo glazbeno, nego atmosferom koja se ne da opisati samo riječima, nego se živi – u koraku, u mirisu, u osmijehu, u glazbenoj noti koja se prolomi između kućica.
U trenutku kada se zagrebački adventski sjaj počinje prelijevati preko ulica, jedan se prostor izdvaja svojom posebnom energijom, gotovo filmskom atmosferom koja podsjeća na glamurozne europske metropole. Oleander terasa hotela Esplanade, sinonim bezvremenske elegancije i gradske profinjenosti, ponovno je postala središtem zimskih druženja – otvoren je Fooling Around, koncept koji redefinira ideju adventa i uvodi nas u novu kulturu after work susreta.
U čarobnom ambijentu zagrebačkog Bundeka, HELLO! Magazin okupio je poznate uz blagdansku gala večeru punu vrhunske gastronomije, elegantnih okusa i nezaboravne prosinačke atmosfere.
Kada proučite kako vaš organizam funkcionira, otkrit ćete da prehrana nije tek popis stolnih navika, nego sofisticiran jezik kojim tijelo komunicira svoju vitalnost, snagu i seksualnu energiju. Za muškarca koji želi pobijediti umor, postati fizički snažniji i ponovno probuditi libido, prehrana postaje ključna arena u kojoj odlučujete hoće li vaš sustav raditi optimalno ili će se zadovoljavati osrednjim.
Ako si ovih dana prošetala Petrinjskom, možda te već negdje između jutarnje žurbe i popodnevnog posla presreo onaj topli, domaći miris koji se ne zaboravlja. Da, to je soparnik – onaj poljički, “prvi i pravi” – koji je napokon stigao u samo srce grada. Na adresi Petrinjska 28 otvoren je Soparnik To Go, treća lokacija brenda koji su Lucija i Mario Stipetić pokrenuli tamo gdje je ova delicija i nastala – u Tugarama, u srcu Poljica.
Britanski PR stručnjak tvrdi da su Harryjeve šale i medijski nastupi postali neučinkoviti te znak gubitka identiteta nakon odlaska iz kraljevske obitelji.
Glumac otkriva kako je politički govor o Tibetu doveo do dvadesetogodišnje zabrane prisustvovanja Oscaru i zašto nikada nije požalio što ga je izrekao.