Kada posao završi, Fooling Around počinje: Esplanadina Oleander terasa ponovno postaje najpoželjniji zagrebački afterwork
Zagreb ovih dana službeno ulazi u svoju najčarobniju sezonu — onu u kojoj se grad oblači u sjajna svjetla, a ritam poslijepodnevnih druženja postaje topliji, spontaniji i neopisivo uzbudljiv. Ako postoji mjesto koje savršeno spaja sve ono zbog čega volimo adventsku atmosferu, onda je to Oleander terasa hotela Esplanade, koja se i ove godine pretvara u najpoželjniji afterwork u gradu zahvaljujući jedinstvenoj priči Fooling Arounda.
Na pretpremijernom druženju u Esplanade 1925 Lobby & Cocktail Baru organizatori — agencije Kokoš ili jaje i MPG, uz hotel Esplanade — predstavili su novi bistro koncept koji će obilježiti ovu adventsku sezonu. A ako je suditi prema prvom dojmu uzvanika, Fooling Around by Fuliranje ove će zime biti epicentar dobre energije, kreativnih okusa i najzabavnijih blagdanskih rituala.
Blagdanski Orient Express vraća se – ali u potpuno novom izdanju
Od 26. studenoga 2025. do 1. siječnja 2026. Oleander terasa ponovno postaje dom blagdanskog Orient Expressa. No ove godine donosi važan novitet: svaki od devet vagona spajat će po jedan restoran i jedan bar u posebne “gastro-and-cocktail” tandeme. Savršeno za sve koji obožavaju mix’n’match filozofiju — malo fino, malo zabavno, malo neočekivano.
Na predstavljanju je zavladalo uzbuđenje jer su uzvanici prvi imali priliku kušati uzorke ovogodišnjih kreacija: od hrskavih losos štapića i Esplanadinih štrukli do slatkog čokoladnog moussea sa začinima slastičarke Mirjane Špoljar. Uz sve to, bar tim predvođen Vjenceslavom Madijevm poslužio je selekciju toplih, aromatičnih koktela koji kao da su stvoreni za razigrane zimske večeri.
Zvijezda među njima? The Štrukli Affair — koktel koji uspijeva spojiti liker od jogurta, slanu karamelu, krušku, gin i hrskavi parmezan-disk. Da, zvuči neočekivano. I upravo zato savršeno paše ovoj priči.
Mladi bistro chefovi, top barovi i najbolje klupske večeri – sve na jednom mjestu
Fooling Around ove godine donosi potpuno novu dinamiku zagrebačke adventske scene. Novi bistro koncept spaja talente mlade bistro kulture i vrhunske chefove koji su stvarali kultna jela zagrebačke restoranske scene. Od gluten-free i veganskih opcija do raskošnih blagdanskih zalogaja, sve je dizajnirano tako da potakne radoznalost i razigra nepce.
Tu su i gostovanja barova iz Zadra, Beograda i s Hvara, dok će večernji ritam oblikovati najpoznatiji klupski programi — RNB Confusion i FRKA. Srijede su rezervirane za latino plesne radionice, utorci za akustiku, a vikendi za bubbly bruncheve koji prizivaju one najljepše, bezbrižne trenutke usred prosinca.
Najveći hitovi adventske gastronomije — na jednom mjestu
Ove godine ponuda je raskošnija nego ikad:
Noel* ponovno donosi Michelinovu estetiku u funky blagdanskom formatu, s kroketima od dimljenog bunceka, arancinima s pečenom puretinom i porchetta burgerima.
Peti Kupe x Bora Winery stiže s talijanskim sendvičima, domaćim lasagnama i vinima koja griju dušu.
BioMania će oduševiti sve koji traže vegansku, organsku i bezglutensku gastronomiju — od Sarma burgera do zimske curry juhe.
Debeli Dabar x Urania Bar donosi comfort street food inspiriran domaćim blagdanskim stolom (picek u pecivu kao reinterpretacija mlinaca – apsolutni hit!).
SoHo Sushi x KOi Bar u advent unose japansku fuziju — sushi boxevi, tempura shrimp i topli kokteli s dalekim aromama.
Melt x Ginglebells brinu se za sve ljubitelje slatkog i toplih zimskih koktela.
Acrobat Svijet Vina donosi kobe specijalitete i prestižne vinske etikete.
A Institut za kobasice Mate Jankovića brine da najpopularniji adventski klasik – kobasica – i ove godine bude podignut na sasvim novu razinu.
Sve to zaokruženo je Centralnom stanicom, koju vodi miksolog Filip Lipnik, uz gostovanja barova iz Zadra, Beograda i Hvara te posebne tople koktele, alkoholne čokolade i desertne poslastice.
Advent u Zagrebu nikad nije zvučao bolje
Fooling Around svake večeri donosi novi afterwork vibe — od akustičnih nastupa do plesnih večeri, kultnih party programa i iznenađenja koja su organizatori pripremili povodom 100. obljetnice hotela Esplanade.
Uz besplatan ulaz, radno vrijeme prilagođeno spontanim susretima i program koji iz dana u dan iznenađuje, Oleander terasa ponovno postaje ona adventska destinacija o kojoj se govori, koju se fotografira i na koju se svi uvijek vraćaju. Jer kada posao završi… Fooling Around tek počinje.
Otkako je početkom listopada otvorila svoja vrata, Allora se nametnula kao jedno od najposjećenijih mjesta u Splitu – onih u koja se gotovo uvijek preporučuje doći s rezervacijom. Iz opuštene moderne brasserie vrlo je brzo prerasla u restoran s ozbiljnom dnevnom i večernjom ponudom, potvrđujući se kao nova adresa za sve koji vole suvremenu mediteransku kuhinju, dinamičnu atmosferu i promišljeno oblikovan gastronomski doživljaj. A ovih dana, Allora je predstavila i svoj novi večernji meni, kulinarski koncept koji dodatno učvršćuje njezinu ambiciju da spaja vrhunsku namirnicu, suvremene tehnike i jela koja ostavljaju dojam.
Advent se vratio na Kvatrić, a s njim je poznati zagrebački trg ponovno oživio te ponudio zanimljivu gastronomsku ponudu po najpovoljnijim cijenama u gradu.
U zagrebačkom NOEL-u, prvom domaćem Michelinovu restoranu, jesen je ove godine stigla u sasvim novom ruhu – hrabrija, atmosferičnija i osjetno slojevitija. Dolazak chefa Brune Vokala, „novog starog“ znalca koji se vraća na mjesto gdje je prije nekoliko godina već ostavio svoj trag, obilježio je i premijerni jesenski degustacijski meni znakovitog naziva Autumn Echo. Riječ je o kulinarskoj priči koja ne donosi samo sezonski presjek, već pravi odjek – reminiscenciju lokalnih namirnica, tehnika i okusa koje Vokal podiže na posve novu razinu.
FOOLING AROUND by Fuliranje ove godine na Oleander terasu kultnog hotela Esplanade donosi atmosferu Orient Expressa, uz vrhunski afterwork glazbeni program i najuzbudljiviju street-gourmet ponudu u gradu. ∙ Buncek u tortilji, fileki s pancetom, hrskavi losos štapići, fantastični juneći burger, kultni kremasti kroketi ovaj put s drniškim pršutom, legendarni zapečeni Esplanadini štrukli, crumble od brusnica, jabuke kuhane u bijelom vinu, kreativni vrući kokteli… Na Esplanadinoj kućici čeka vas niz poslastica koje jednostavno morate probati. ∙ Čaroliji blagdanskog ugođaja u Esplanadi teško je odoljeti – pogotovo kad se prepustite sezonskim jelovnicima u Zinfandel’su i Le Bistrou, popodnevnom čaju, božanstvenim slasticama i autorskim koktelima u Esplanade 1925 Baru. Prava mala božićna bajka u srcu Zagreba. ∙ A za doček Nove godine Esplanade priprema glamuroznu večer koja se pamti. Uz pjenušac, crveni tepih i nezaboravne sljedove delicija koje potpisuje chefica Ana Grgić Tomić te uz ritmove poznate glazbene skupine Showtime, u 2026. ulazite s puno plesnog ritma i još više dobrog raspoloženja.
Na Strossmayerovu trgu ponovno se nešto čarobno prelomi u zraku onoga trenutka kada prvi lančići lampica zasjaje među krošnjama, a toplina ljudi nadvlada hladnoću prosinačkih večeri. Fuliranje je otvoreno – i već na prvi pogled jasno je da je ovogodišnje izdanje zagrebačkog Adventa podiglo ljestvicu više. Ne samo gastronomski, ne samo glazbeno, nego atmosferom koja se ne da opisati samo riječima, nego se živi – u koraku, u mirisu, u osmijehu, u glazbenoj noti koja se prolomi između kućica.
U trenutku kada se zagrebački adventski sjaj počinje prelijevati preko ulica, jedan se prostor izdvaja svojom posebnom energijom, gotovo filmskom atmosferom koja podsjeća na glamurozne europske metropole. Oleander terasa hotela Esplanade, sinonim bezvremenske elegancije i gradske profinjenosti, ponovno je postala središtem zimskih druženja – otvoren je Fooling Around, koncept koji redefinira ideju adventa i uvodi nas u novu kulturu after work susreta.
U čarobnom ambijentu zagrebačkog Bundeka, HELLO! Magazin okupio je poznate uz blagdansku gala večeru punu vrhunske gastronomije, elegantnih okusa i nezaboravne prosinačke atmosfere.
Kada proučite kako vaš organizam funkcionira, otkrit ćete da prehrana nije tek popis stolnih navika, nego sofisticiran jezik kojim tijelo komunicira svoju vitalnost, snagu i seksualnu energiju. Za muškarca koji želi pobijediti umor, postati fizički snažniji i ponovno probuditi libido, prehrana postaje ključna arena u kojoj odlučujete hoće li vaš sustav raditi optimalno ili će se zadovoljavati osrednjim.
Britanski PR stručnjak tvrdi da su Harryjeve šale i medijski nastupi postali neučinkoviti te znak gubitka identiteta nakon odlaska iz kraljevske obitelji.
Glumac otkriva kako je politički govor o Tibetu doveo do dvadesetogodišnje zabrane prisustvovanja Oscaru i zašto nikada nije požalio što ga je izrekao.