HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Ovaj događaj označava važnu prekretnicu u njezinoj karijeri, donoseći na stol konceptualnu i osmišljenu kolekciju jela koja spajaju suvremene tehnike s bogatstvom tradicije i prirode. U rustikalnoj atmosferi, u okruženju koje ističe ljepotu netaknutih prirodnih krajolika, Gabriela je ugostila niz zaljubljenika u gastronomiju, prikazujući specifičan pristup kuhinji i filozofiju koja stoji iza njezina rada.

Njezin novi meni u Nebu oslanja se na osobnu inspiraciju i posvetu bliskim osobama koje su obilježile njezin život i usmjerile je prema svijetu kulinarstva. Gabriela ističe kako je odrastanje u obitelji koja njeguje domaću hranu i autentične okuse bilo presudno za formiranje njezinog stila kuhanja. Domaći njoki, koji su prisutni u novom meniju, evociraju sjećanja na recepte njezine majke, dok je jelo „Kovač“, koje se temelji na ribljim filetima, posvećeno mentoru i kolegi chefu Deniju. On je igrao ključnu ulogu u njezinom usavršavanju tehnika odležavanja i pripreme morskih delicija. Ovim je izborom jela Gabriela dala intiman pogled u svoj kulinarski svijet, spajajući profesionalno i osobno u jedinstven doživljaj.

Nebo Restaurant & Lounge Gabriela Filca Hilton Rijeka Costabella Beach Resort & Spa hello magazine hrvatska croatia

Posebnu pažnju zaslužuju neka od jela koja ističu autentičnost i raznolikost hrvatskih regija. Jelo koje uključuje puža u kombinaciji s bukovačom, celerom i grožđicama očituje njeno majstorstvo u balansiranju tekstura i okusa, dok je simentalka sa šipkom, broskvom i crnim korijenom dokaz njezine predanosti lokalnim i sezonskim namirnicama. Osim toga, Gabriela je u meni uvrstila i jelo od drena s kremom i pirovim žitaricama, naglašavajući bogatstvo plodova hrvatske jeseni, a jelo „More“ s dominantnim okusima srednje Dalmacije još je jedno od njenih inovativnih kreacija.

Nebo Restaurant & Lounge Gabriela Filca Hilton Rijeka Costabella Beach Resort & Spa hello magazine hrvatska croatia

Odrastanje na vlastitoj zemlji u Prokiku, u Lici, gdje je od malih nogu sudjelovala u uzgoju hrane i stvaranju obiteljskih jela, ostavilo je dubok trag na njezin način razmišljanja o hrani i kulinarstvu. Filca naglašava kako je osnovna ideja ovog menija „s farme na stol“, čime želi istaknuti važnost sezonskih i lokalno uzgojenih sastojaka. Prirodni okoliš Like nije samo kontekst u kojem je njezin kulinarski put započeo već i inspiracija za održivu kuhinju kojoj je posvećena. Uz pravu dozu inovativnosti, svaki je tanjur prepoznatljiv, ali istovremeno prizeman i povezan s njezinim korijenima.

Nebo Restaurant & Lounge Gabriela Filca Hilton Rijeka Costabella Beach Resort & Spa hello magazine hrvatska croatia

Gabriela Filca ističe i važnost ekološke odgovornosti u svojem radu, s posebnim naglaskom na „zero waste“ filozofiju. U suradnji s timom restorana Nebo, trudi se iskoristiti svaki sastojak do maksimuma, a posebna pažnja posvećena je očuvanju prirodnih resursa. Ovakva posvećenost ne samo da pridonosi ekološkoj održivosti nego i podupire visok standard kvalitete koji je Nebo doveo do prestižnog MICHELIN priznanja. Uz filozofiju ekološke odgovornosti, Gabriela vjeruje da će nova generacija hrvatskih kuhara svojim svježim idejama i kreativnošću dodatno obogatiti gastronomsku scenu Hrvatske.

Nebo Restaurant & Lounge Gabriela Filca Hilton Rijeka Costabella Beach Resort & Spa hello magazine hrvatska croatia

Uz Gabrielu, restoran Nebo ima i talentiranog glavnog sommeliera Tomislava Mikinca, koji se može pohvaliti titulom sommelierskog prvaka Istre i Kvarnera. Mikinac je kreirao vinsku kartu koja broji više od 500 etiketa te je u stalnom procesu nadopunjavanja i prilagodbe sezonskom meniju restorana. Njegovo znanje i preciznost u slaganju vinskih kombinacija koje savršeno nadopunjuju Gabrieline kulinarske kreacije dodaju novu dimenziju cjelokupnom gastronomskom iskustvu koje Nebo pruža svojim gostima.

Nebo Restaurant & Lounge Gabriela Filca Hilton Rijeka Costabella Beach Resort & Spa hello magazine hrvatska croatia

Restoran Nebo, smješten u Rijeci s pogledom na Jadransko more, spaja inovativne i tradicionalne hrvatske okuse u jedinstveno iskustvo koje nadilazi standardni fine dining. Uz gurmanske kreacije u elegantnom ambijentu restorana, gosti mogu uživati i u večernjim koktelima u lounge dijelu, pružajući im cjelovito iskustvo hrvatske gastronomije u suvremenom ruhu. Nebo je stoga postao destinacija koja odražava vrhunsku kuhinju, lokalne okuse i prirodne ljepote, vodeći posjetitelje na putovanje kroz okuse i mirise Hrvatske.

Nebo Restaurant & Lounge Gabriela Filca Hilton Rijeka Costabella Beach Resort & Spa hello magazine hrvatska croatia

druge vijesti

Adi sose

Adi Šoše najavio i četvrti koncert u Lisinskom!

Nakon tri rasprodana koncerta u zagrebačkoj Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, Adi Šoše objavio je da će publiku počastiti još jednim koncertom u ovom prestižnom prostoru. Četvrti koncert, 26. svibnja 2025. za koji je prodaja ulaznica upravo krenula, na Entrio.hr, dolazi kao odgovor na nevjerojatan interes obožavatelja iz Hrvatske i cijele regije.

Glazba/Festivali

08 studenoga 2024