HELLO
Domagoj Kukec

Ako ste se odlučili ove godine zdravije hraniti, Lana Klingor Mihić, poduzetnica i uzgajivačica pasa, ima super ideju za vas.

Lana je podijelila recept za njoke na svojem Instagram profilu. Napisala je: “Danas sam radila njoke od brokule i to prvi put i zaista sam oduševljena. Možete ih kombinirati s čime god hoćete, u moj varijanti one su danas s obrazima od grdobine. Nikad mi nije išlo pisanje normativa ali otprilike ide ovako. Dvije velike brokule, otprilike 300 g brašna (možda i malo više ali to ćete skužit dok mijesite) i 3 žumanjka. Morate probat, vrh su!”

Poduzetnica je otkrila da brokule treba prvo skuhati, pa zatim usitniti vilicom ili gnječilicom. Zatim se dodaje brašno, žumanjci i umijesi se gusta smjesa koja se onda prebaci u slastičarsku vrećicu. Nakon toga je bitno nasjeckati mladi luk, češnjak i dodati malo chilija, malo posoliti obraze grdobine i zatim ih prepeći na tavi, a zatim u tavicu dodati mladi luk. češnjak i čili, zaliti s vinom i dodati vrlo malo vrhnja za kuhanje.

Kada voda zakipi, dodati njoke u prokuhalu vodu izrezujući ih iz slastičarske vreće i čekati dok ne isplivaju na površinu. Sve zajedno pomiješati i na kraju upotpuniti s čašom dobrog vina ili pjenušca.

Lana Klingor Mihić naučila nas je kako pripremiti odlične njoke koje su ukusne i zdrave

Brokula sadrži mnoge vitamine, minerale i antioksidanse koji blagotvorno djeluju na naše zdravlje. Obiluje vitaminima A, C, K B1, B6 I E, mineralima fosforom, kalijem, željezom, kalcijem, cinkom, magnezijem i selenom. Brokula također može pomoći u prevenciji raka, kontroli šećera u krvi, zdravlju srca, probavi, zdravlju očiju i kože.

PROČITAJTE: Suzy Josipović, kraljica domaće kuhinje, podijelila recept za tortu koja je za prste polizat!

Hvala Lani na ovom ukusnom receptu koji ćemo zasigurno isprobati!