HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Roman Kao da nema sutra donosi napetu, intrigantnu priču koja postavlja pitanje: što bi se dogodilo da svijetom zavlada bolest koja pogađa isključivo one koji nisu dobri ljudi? Kroz perspektive članova neobične obitelji Fleminov, Borna Vujčić vješto istražuje ljudsku narav, moralne dileme i pitanje opstanka u svijetu na rubu propasti. Pratimo humanitarca koji se ne zna obraniti od vlastite dobrote, oca zarobljenog u prošlosti ratne službe, majku koja kao medicinska sestra svjedoči novoj apokalipsi, sina koji traži bijeg u eskapizmu i ovisnosti, te kćer koja kroz borbu s psihičkom bolesti traži izlaz iz kaosa.

Roman dotiče ključna pitanja suvremenog društva – može li se još pisati antiutopija kad živimo u onome što mnogi doživljavaju kao antiutopijsku stvarnost? Kako se nosimo s neizvjesnošću i pomirenjem s mogućnošću da sutra možda nikada neće doći?

Roman Kao da nema sutra, Borna Vujčić knjige, antiutopijski roman, moralne dileme u literaturi, suvremeni romani

Više o knjizi možete saznati ovdje: https://www.vbz.hr/book/kao-da-nema-sutra/

O autoru:

Borna Vujčić rođen je 1993. godine u Zagrebu. Studij dramaturgije završio je na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Njegov književni i dramski opus uključuje niz proznih, dramskih i scenarističkih radova, a publici je postao poznat i kao dramaturg s predstavom Pečat izvedenom na Velikom Brijunu. Roman Nužno zlo iz 2015. godine označio je njegov prozni debi, a Kao da nema sutra nastavlja njegovu uspješnu književnu karijeru.

druge vijesti