HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Adele Lim, poznata redateljica i scenaristica, ponovno će udružiti snage s Disneyjem kako bi režirala treći nastavak iznimno uspješne franšize Princezini dnevnici. Ova suradnja označava Liminu drugu režiju u karijeri, nakon što je napisala scenarij za animirani film Raya i posljednji zmaj iz 2021. godine. Lim je svoj redateljski debi ostvarila s filmom Joy Ride, smionom komedijom o azijsko-američkim ženama, koju je producirao Lionsgate, a koja je nosila oznaku R za odraslu publiku.

Produkcijski tim za Princezine dnevnike 3 okupio provjerene talente

Produkciju filma Princezini dnevnici 3 predvodi iskusna producentica Debra Martin Chase, dok među izvršnim producentima nalazimo i Liminu dugogodišnju suradnicu Naiju Cucukov te Melissu Stack. Scenarij za ovaj iščekivani nastavak piše Flora Greeson.

Franšiza Princezini dnevnici svoj je put započela 2001. godine, kada je prvi film lansirao Anne Hathaway u sam vrh holivudske scene. Taj je film otvorio vrata Hathaway za brojne filmske hitove, dok je njen lik, Mia Thermopolis, osvojio srca gledatelja diljem svijeta. Mia, obična tinejdžerica, iznenada saznaje da je nasljednica prijestolja izmišljene europske države Genovije, što ju vodi kroz niz komičnih, ali i emotivnih izazova. Drugi nastavak, Princezini dnevnici: Kraljevske zaruke, stigao je 2004. godine, a oba filma režirao je legendarni Garry Marshall. Zajedno su ta dva filma ostvarila impresivnu zaradu od 300 milijuna dolara na svjetskim kino blagajnama.

Povratak kultne franšize s Lim na čelu

Adele Lim ne skriva svoje oduševljenje što je dio ovako važnog projekta: “Kao veliki obožavatelj originalnih Princezinih dnevnika, izvan sebe sam od uzbuđenja što mogu sudjelovati u oživljavanju trećeg nastavka ove omiljene franšize. Radujem se što ćemo s publikom diljem svijeta podijeliti njezine ključne poruke o snazi žena, radosti i mentorstvu.”

Limina impresivna karijera i doprinos globalnoj kinematografiji

Adele Lim iza sebe ima zavidan popis uspjeha. Bila je scenaristica i producentica za popularne televizijske serije poput One Tree Hill i Lethal Weapon, a radila je i kao glavna producentica serije Star-Crossed. Međutim, njezin globalni proboj dogodio se s filmom Crazy Rich Asians, koji je režirao Jon Chu, a koji je ostvario nevjerojatnih 174 milijuna dolara na američkom tržištu. Ovaj je romantični film osvojio brojne nominacije, uključujući onu za najbolji film na Zlatnim globusima, dok je na Critics Choice Awards odnio nagradu.

Prošle je godine Lim udružila snage s Naijom Cucukov te su zajedno osnovale producentsku kuću 100 Tigers. Cucukov, bivša viša izvršna direktorica Walden Medije, poznata je po radu na Netflixovim serijama The Baby-Sitters Club i Manhunt. Misija njihove kompanije jest podržati umjetnike i projekte s posebnim naglaskom na priče usmjerene na žensko iskustvo i međukulturalne teme s globalnim dosegom.

Što donosi budućnost za Princezine dnevnike 3?

Dok iščekujemo dolazak trećeg nastavka Princezinih dnevnika, jasno je da Lim i njen tim donose svježu energiju i kreativnu viziju u ovaj voljeni filmski serijal. S obzirom na dosadašnje uspjehe, očekuje se da će ovaj nastavak zadržati duh originala, istovremeno osvajajući srca nove generacije gledatelja. Lim, koja je sa svojim dosadašnjim radom ostavila neizbrisiv trag u filmskoj industriji, sada preuzima kormilo jednog od najomiljenijih filmskih serijala, čineći Princezine dnevnike 3 jednim od najiščekivanijih filmova u nadolazećim godinama.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Anne Hathaway (@annehathaway)

Anne Hathaway potvrdila rad na trećem nastavku

Ovaj vikend, Anne Hathaway, koju su obožavatelji zavoljeli kao Miju Thermopolis, glavnu junakinju serijala, osobno je potvrdila vijest. Na svom Instagram profilu podijelila je zabavan video u kojem je najavila da je treći, i konačni, nastavak sada službeno u razvoju. “Čuda se događaju”, napisala je Hathaway, sada 41-godišnjakinja, u opisu video montaže isječaka iz Princezinih dnevnika, potvrđujući tako povratak u izmišljeno kraljevstvo Genoviju. “Bajka se nastavlja,” dodala je s uzbuđenjem.

Hathaway je također podijelila poveznicu na članak koji donosi više informacija o nadolazećem filmu, uz napomenu da se franšizi pridružila i uzbudljiva nova članica tima – Adele Lim, redateljica uspješnog filma Crazy Rich Asians, službeno je potpisala ugovor s Disneyjem i preuzet će kormilo trećeg nastavka.

Vijest osvojila internet: Fanovi oduševljeni povratkom Princezinih dnevnika

Kako se i očekivalo, objava Anne Hathaway ubrzo je postala viralna, prikupivši više od 1,5 milijuna lajkova, dok su tisuće obožavatelja ostavile komentare oduševljenja. Jedan od njih je napisao: “Toliko divno – moje srce to jedva može podnijeti!”, dok je drugi izrazio svoje ushićenje riječima: “Ovo je sve što sam ikada želio!”

Brojni komentari usmjereni su na pitanje hoće li se legendarna glumica Julie Andrews, koja je tumačila nezaboravnu ulogu kraljice Clarisse Renaldi, vratiti u trećem nastavku. Ova 89-godišnja dobitnica Oscara postala je neodvojiv dio franšize, a obožavatelji se pitaju hoće li i ona biti dio završnog poglavlja.

Hoće li se Julie Andrews vratiti u Princezine dnevnike 3?

Iako još nije službeno potvrđeno hoće li se Julie Andrews vratiti u ulogu Clarisse Renaldi, Anne Hathaway je ranije izjavila da bi učinila sve kako bi ponovno okupila slavnu glumicu. Andrews je kroz svoju karijeru stekla kultan status, a njezina uloga kraljice Clarisse neizbrisivo je ostavila trag u srcima gledatelja. Bez nje, Princezini dnevnici ne bi bili isti.

Dok iščekujemo više detalja o povratku starog glumačkog postava, kao i o novostima koje nas očekuju u trećem dijelu Princezinih dnevnika, fanovi diljem svijeta s nestrpljenjem čekaju nastavak bajke. Za milenijalce, koji su odrasli uz ovu priču, treći nastavak predstavlja savršeno zatvaranje jednog nezaboravnog poglavlja.

druge vijesti