HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Veliki ste obožavatelj pita? Svi volimo spremiti ukusnu i oku ugodnu pitu koja izgleda “kao iz filma”, no ako ovih dana pazite na liniju, možda će vas zanimati koje se vrste pita smatraju najboljima, a koje najgorima kad su zdravlje i kalorije u pitanju. Popis na kojem se nalazi popis pita koje su najbolje za naš struk, kao i one koje bi trebalo izbjegavati ako pokušavate izgubiti kilograme, svakako je nešto što vrijedi proučiti.

Najbolja pita za dane kad ste na dijeti mogla bi vas iznenaditi

Koja je najbolja pita ako pazite na liniju? Vjerovali ili ne, na prvom mjestu nalazi se…

Kokosova pita

Na prvom mjestu nalazi se kokosova pita koja nije pretjerano popularna u Hrvatskoj, a koja je pravi hit u Americi. Zahvaljujući ponudi raznovrsnih sastojaka u domaćim dućanima, lako je možete spremiti i sami, pogotovo sad kad znate da je poprilično “lagana”. Obožavaju je i oni koji su na keto dijeti.

PROČITAJTE: Zašto je cink dobar za tijelo i u kojoj hrani ga možemo naći

“Kokosovo vrhnje ima malo ugljikohidrata i masti, što ga čini dobrim izborom za ljude koji slijede keto dijetu. Pola šalice vrhnja sadrži samo oko 3 g ugljikohidrata. Kokosovo vrhnje posebno je popularan sastojak keto-friendly deserta jer dodaje okus bez šećera”, govore stručnjaci.

najbolja pita za vaš struk hello magazine croatia hrvatska

Pita od jagoda

Pita od jagoda još je jedna varijanta koja se obično radi bez gornje kore, što pomaže u održavanju broja kalorija i masti na konzervativnoj strani. Jagode su niskokalorične i zdrave, pogotovo ako smanjite doživljaj s dodavanjem šećera. Naravno, riječ je o piti koja ne sadrži kremu.

najbolja pita za vaš struk hello magazine croatia hrvatska

Pita od borovnica

Ova pita, koja se često zanemaruje, ima iznenađujuće nizak sadržaj šećera u usporedbi s ostalim opcijama na vašem blagdanskom stolu. Osim toga, bobičasto voće ima veliki antioksidativni učinak i može pomoći vašem tijelu da odbije srčane bolesti i rak.

najbolja pita za vaš struk hello magazine croatia hrvatska

Pita od bundeva

Pita od bundeva ne sadrži bombastičnu količinu kalorija, a pritom je bogata beta-karotenom, nutrijentom koji se bori protiv raka prostate, štiti vid i održava sluznicu otpornom na infekcije. Stručnjaci je smatraju izvrsnom opcijom za one koji se žele zasladiti dok su na dijeti.

najbolja pita za vaš struk hello magazine croatia hrvatska najbolja pita za vaš struk hello magazine croatia hrvatska

Pita od jabuka

Fitonutrijenti u jabukama mogu pomoći u borbi protiv raka debelog crijeva i jetre, ali ćete htjeti preskočiti vrh sladoleda ako se odlučite prepustiti se. Iako je ova kriška visoko na našem popisu, već unosi dovoljno kalorija u vaš obrok.

najbolja pita za vaš struk hello magazine croatia hrvatska

Pite koje biste trebali izbjegavati ako ste na dijeti

najbolja pita za vaš struk hello magazine croatia hrvatska

Na popisu ovih pita nalaze se:

Pita od čokolade

Pita s custard kremom

Pita od limuna s meringue pokrovom

Pita od banane

Pita s kremastim sirom

Pita s pekan orasima

 

druge vijesti