HELLO
HELLO! #HelloItsMe

U šestoj sezoni popularnoga Black Mirrora obožavatelji su bili iznenađeni nekim epizodama s drugačijim tonom. Etiketa “Red Mirror”, koju je tvorac serije Charlie Brooker povezivao s horor pričama unutar svemira svoje serije, nije naišla na najbolji prijam među fanovima.

Ako ste među onima kojima se te epizode nisu svidjele, imamo dobre vijesti. Naime u kratkome intervjuu za portal Colider, Brooker je otkrio da se u novoj, sedmoj sezoni, koja dolazi 2025. serija vraća čistoj znanstvenoj fantastici.

Sedma sezona Black Mirrora vraća se čistom SF-u

Brooker je otkrio da je prvotni plan za šestu sezonu bio da bude potpuno horor sezona, ali to se promijenilo jer je imao ideju koja nije horor i koju je jednostavno morao napraviti. Međutim, za sljedeću sezonu, odlučio se vratiti korijenima.

Kad je počelo, prošla sezona je zapravo počela, sve je trebalo biti Red Mirror. Sve su to bile horor priče, a onda sam promijenio kurs. A dijelom je to zato što sam smislio “Joan Is Awful” i ta je ideja bila tako Black Mirror… a ovaj put sve će epizode biti znanstvena fantastika.”

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli BLACK MIRROR (@blackmirror.netflix)

Jedan od razloga zašto ljubitelji Black Mirrora nisu voljeli horor epizode je taj što su proveli četiri godine čekajući nove epizode, pa su očekivali da će vidjeti nešto slično ranijim sezonama. Međutim, puno prije premijere šeste sezone 2023., Brooker je nagovijestio da seriju želi odvesti u drugom smjeru, budući da je u to vrijeme — tijekom pandemije COVID-a — osjećao da je svijet već previše sumoran, pa se stvarnost činila poput duge epizode te antologijske serije.

Sedma sezona Black Mirrora uključit će neka poznata glumačka imena

S horor epizodama ili ne, sedma sezona Black Mirrora trebala bi biti drugačija od prethodnih. Prvi put će uključivati nastavak prethodne epizode, riječ je o epizodi USS Callister. Isto tako, objavljen je popis glumačkih zvijezda koje će se pojaviti u sezoni, među kojima su imena poput Paula Giamattija, bivšeg Doktora Whoa Petera Capaldija i Awkwafine.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli BLACK MIRROR (@blackmirror.netflix)

Kao i prethodnih sezona, i Brooker i Netflix detalje drže u tajnosti i tek kad se premijera približi, imat ćemo malu predodžbu o tome čime bi se koja epizoda mogla baviti.

Zato tu seriju i volimo.

druge vijesti