HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Sunce mamino topao je, melankolični, tinejdžerski i coming of age film za mlade, koji govori o odrastanju, emotivnim odnosima, složenim obiteljskim vezama i ljubavi kao univerzalnoj sili. Priča prati zbunjenog i pomalo neprilagođenog šesnaestogodišnjaka Relju, koji svoje usamljeno ljeto provodi tumarajući dvorištima i krovovima Beograda. Jedino što ga stvarno pokreće, gotovo do opsjednutosti, jest želja da osvoji srce Ane. Kada mu umre baka, Reljina anksiozna i distancirana majka Olga odbija organizirati sahranu zbog njihovog međusobno lošeg odnosa. Krijući od majke, Relja se sam upušta u organizaciju bakinog ispraćaja, vjerujući da će tako konačno osvojiti svoju simpatiju.

“Kako to obično biva u životu, ali i na filmu, Reljini postupci dovode do neočekivanog razvoja situacije, pa će na kraju umjesto da osvoji djevojku konačno uspostaviti emotivan odnos sa svojom majkom. Tema filma nadilazi tinejdžersku priču i ulazi u duboke sukobe među generacijama, nedostatku i potrazi za ljubavi. U svemu tome ima mnogo humora, pomalo specifičnog i drugačijeg u odnosu na klasičan žanr komedije, ali mislim da priča dobro komunicira sa publikom, bez obzira na godine.” –  izjavio je redatelj Đorđević u najavi filma. 

Kosta Đorđević srpski je redatelj i scenarist. 2007. diplomirao je filmsku i TV režiju, a kasnije i Master studije na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu. Osnivač je i direktor produkcijske kompanije Kinematografska kuća. Njegov prvi kratkometražni igrani film Ulični hodač (2006.) premijerno je prikazan na Filmskom festivalu u Locarnu. Poslije nekoliko kratkometražnih i dokumentarnih filmova, 2013. snima prvi dugometražni film Skidanje, koji je osvojio više nagrada na festivalima u regiji. 2019. godine snima film Reži, a Sunce Mamino njegov je treći igrani film.

Naslovnu pjesmu iz filma Sunce mamino naziva ”Ti i ja” izvodi grupa Nipplepeople iz Hrvatske, koju su napravili u suradnji s uspješnim srpsko-američkim skladateljem i producentom Filipom Mitrovićem iz Los Angelesa. Mitrović je ujedno skladao i glazbu za film.

U glavnim ulogama su Pavle Čemerikić, Alisa Radaković, Branka Katić, Denis Murić i Pavle Mensur. 

Glavni producent filma je Miloš Ivanović iz Kinematografske kuće (Srbija), a koproducentica Ivana Marinić Kragić iz Marinis Media (Hrvatska), scenarij i režija Kosta Đorđević, direktorica fotografije Bojana Andrić, montažer Vladimir Gojun, scenografija Damjan Paranosić, kostimografija Lidija Andrić, skladatelj Filip Mitović, oblikovanje zvuka Mićun Jauković, maska Darko Koenig, a osim Nipplepeople od hrvatske ekipe su još suradnica na scenariju Ivana Vuković i miks zvuka Ivan Zelić.

Film je financiran sredstvima Filmskog centra Srbije, Hrvatskog audiovizualnog centra (HAVC) i Creative Europe MEDIA.

Premijera filma Sunce mamino je 13. srpnja u Kinu Valli u 16:00 sati na 71. Pulskom filmskom festivalu, koji se održava od 11. do 18. srpnja 2024.

druge vijesti

paklena posteljna

Paklena postelja u dvorištu: Diddyjev 15-metarski krevet izazvao zgražanje dok detalji o količini dječjeg ulja šokiraju javnost

Kada su se pojavile optužbe protiv Seana 'Diddyja' Combsa, nitko nije mogao naslutiti mračnu pozadinu njegovih luksuznih zabava. Video koji prikazuje 15-metarski krevet u njegovom dvorištu ubrzo je postao viralan, dok su detalji o njegovim bizarno dekadentnim "Freak Off" zabavama s tisućama boca dječjeg ulja zgrozili javnost. Krevet koji je svjedočio neizrecivom sada je postao simbol razvrata, a mnogi se pitaju – što sve skriva taj svijet izopačenosti koji je bio zaklonjen iza raskošnih kulisa?

Celebrity News

04 listopada 2024

Katy Perry, Orlando Bloom, album 143, promocija albuma, privatnost veze, medijska pažnja, kritike, loše ocjene, provokativni sadržaj, MTV VMA, glazbeni neuspjeh, fanovi, seksualni život, intima, skandali, slavne veze

Katy Perry očajnički pokušala iskoristiti Orlanda Blooma za promociju albuma, ali plan je propao

Katy Perry je u svojoj najnovijoj, očajničkoj igri pokušala iskoristiti vlastiti ljubavni život s Orlandom Bloomom kao mamac za promociju svog novog albuma 143, no taj potez joj se obio o glavu. Umjesto eksplozije interesa, uslijedile su negativne kritike, a provokativni komentari o njihovom seksualnom životu nisu uspjeli podići prodaju. Šokantne objave i intimni trenuci koji su trebali oduševiti fanove ostavili su mnoge zgrožene – Katy je pokušala sve, ali rezultati su bili katastrofalni.

Celebrity News

04 listopada 2024