Obožavamo hummus u svakom obliku, ali ovaj recept nas je posebno oborio s nogu
Zbog svog odličnog okusa i nutritivnih vrijednosti hummus je našao značajno mjesto u prehrani širom svijeta sve do danas. Konačno je moguće uživati zdravo!
Namijenjen je svima koji cijene svoje zdravlje i vole jesti ukusno. Zbog svojih vrijednih nutritivnih svojstava namijenjen je svim dobnim skupinama, a osobito je pogodan za djecu i sportaše te osobe sa posebnim prehrambenim potrebama. Budući da nema sastojaka životinjskog podrijetla pogodan je za vegane i vegetarijance.
U hummusu možete uživati na različite načine. Konzumira se kao samostalni obrok ili prilog tj. dodatak drugim jelima. Ne zahtijeva dodatnu pripremu i odmah je spreman za jelo. Idealan je u svakodnevnoj prehrani, zdrav je i ukusan, a jede se u svako doba dana i u svim prilikama. Odličan je namaz na kruhu, dip uz povrće ili snack te dodatak mesnim i bezmesnim jelima. Može poslužiti kao namaz za doručak ili predjelo, brzi obrok kod kuće, užina na poslu uz sendvič, zdravi obrok u školi i sl. Pripremite fingerfoodparty i sendviče s hummusom, poslužite ga uz roštilj…
SASTOJCI (za 4 osobe):
4 tortilje,
160 g Sana Hummus Klasik,
1 pakiranje Sana Falafel,
40 g salate po izboru,
80 g Sana Power Mix, mješavina sjemenki i orašastih plodova.
ZA PRIPREMU UMAKA:
80 g Sana Tahini classic,
1 režanj češnjaka,
1 limun, sok i korica,
Sol i papar prema ukusu.
POSTUPAK:
Sve sastojke za umak dobro promiješajte i začinite po želji. Falafel ispecite prema uputstvu za pripremu. Tortilju premažite hummusom, zatim stavite salatu i 4-5 kuglica falafela. Prelijte s 2-3 žlice tahini umaka, posipajte Power Mix mješavinom sjemenki i orašastih plodova te zamotajte. Poslužite hladno ili toplo.
Uživali smo zdravo na 3. Hummus Festu u Koprivnici!
Uz najfinije hummus zalogaje, brojni posjetitelji uživali su u Gradskom Parku u bogatom edukativno-sportskom sadržaju za cijelu obitelj. Posebnu pažnju privlačio je bogati Sana piknik. Puno pozitivne energije, dragih ljudi te fina i zdrava hrana obilježili su piknik kojeg je sa Sanom pripremala plant based chef Ivana Rukavina sa svojim timom inspirirana upravo hummusom. Na piknik stolu su se tako našle kreativno servirane različite vrste hummusa od klasičnog blagog, pikantnog pa do onog s bučinim sjemenkama koji spaja tradicionalni okus bučine sjemenke dobro poznat u Podravini te popularnog hummusa. Posebnu pažnju plijenio je i novi Sana falafel u kombinaciji s hummusom, razni biljni i proteinski sirevi, guacamole, deserti od kestena, čips od jabuke i mnoge druge zanimljive kreacije. Dobro je poznato da je hrana poveznica svih druženja pa je piknik na travi okupio brojne prijatelje Sane, influencere i suradnike koji su uživali u stolu prepunom delicijama.
Osim ukusne hrane Hummus Fest je bio bogat i drugim sportskim i edukativnim sadržajima. Direktorica Silvija Repić podijelila je s nama zašto je hummus namaz toliko popularan, što Sana hummus čini zdravim i nutritivno vrijednim te kako ga najbolje uvrstiti u svoju prehranu. Influencerica Vinaka Tresić(@vinka_veg) pokazala nam je na mini radionici kako u samo nekoliko minuta pripremiti primamljive plate s hummusom za svoje goste. Najmlađi posjetitelji su uživali u radionici Zdrave prehrane i pripremali svoje sendviče s hummusom, a odrasli dobili i inspiraciju za neke nove recepte. Bilo je pravo zadovoljstvo vidjeti nasmijana dječja lica koja su osim u finim zalogajima uživala u različitim tradicionalnim igrama koje je za njih organiziralo Društvo Naša djeca. Oni pak s najviše znanja o hummusu osvojili su i bogate nagrade.
Za sve ljubitelje zdravog načina života Sportski centar Cerine u Budi fit Zoni pobrinuo se da se svatko osjeća fit kroz različite programe i oblike vježbanja pod vedrim nebom koprivničkog Gradskog parka. Najbrojniji posjetitelji Budi fit zone bili su mališani za koje je osmišljen dječji poligon s raznim rekvizitima jer znamo da je već od malih nogu važno usvajati zdrave navike.
Organizatori događaja su Sana delikatese, Komunalac, Gradskim bazeni Cerine i Društvo naša djeca, a pod pokroviteljstvom Grada Koprivnice.
Veseli nas što je i Koprivnica ucrtana na svjetskoj karti obožavatelja hummusa i jedva čekamo nove gastronomske kreacije s hummusom te druženje dogodine!
Otkako je početkom listopada otvorila svoja vrata, Allora se nametnula kao jedno od najposjećenijih mjesta u Splitu – onih u koja se gotovo uvijek preporučuje doći s rezervacijom. Iz opuštene moderne brasserie vrlo je brzo prerasla u restoran s ozbiljnom dnevnom i večernjom ponudom, potvrđujući se kao nova adresa za sve koji vole suvremenu mediteransku kuhinju, dinamičnu atmosferu i promišljeno oblikovan gastronomski doživljaj. A ovih dana, Allora je predstavila i svoj novi večernji meni, kulinarski koncept koji dodatno učvršćuje njezinu ambiciju da spaja vrhunsku namirnicu, suvremene tehnike i jela koja ostavljaju dojam.
Advent se vratio na Kvatrić, a s njim je poznati zagrebački trg ponovno oživio te ponudio zanimljivu gastronomsku ponudu po najpovoljnijim cijenama u gradu.
U zagrebačkom NOEL-u, prvom domaćem Michelinovu restoranu, jesen je ove godine stigla u sasvim novom ruhu – hrabrija, atmosferičnija i osjetno slojevitija. Dolazak chefa Brune Vokala, „novog starog“ znalca koji se vraća na mjesto gdje je prije nekoliko godina već ostavio svoj trag, obilježio je i premijerni jesenski degustacijski meni znakovitog naziva Autumn Echo. Riječ je o kulinarskoj priči koja ne donosi samo sezonski presjek, već pravi odjek – reminiscenciju lokalnih namirnica, tehnika i okusa koje Vokal podiže na posve novu razinu.
FOOLING AROUND by Fuliranje ove godine na Oleander terasu kultnog hotela Esplanade donosi atmosferu Orient Expressa, uz vrhunski afterwork glazbeni program i najuzbudljiviju street-gourmet ponudu u gradu. ∙ Buncek u tortilji, fileki s pancetom, hrskavi losos štapići, fantastični juneći burger, kultni kremasti kroketi ovaj put s drniškim pršutom, legendarni zapečeni Esplanadini štrukli, crumble od brusnica, jabuke kuhane u bijelom vinu, kreativni vrući kokteli… Na Esplanadinoj kućici čeka vas niz poslastica koje jednostavno morate probati. ∙ Čaroliji blagdanskog ugođaja u Esplanadi teško je odoljeti – pogotovo kad se prepustite sezonskim jelovnicima u Zinfandel’su i Le Bistrou, popodnevnom čaju, božanstvenim slasticama i autorskim koktelima u Esplanade 1925 Baru. Prava mala božićna bajka u srcu Zagreba. ∙ A za doček Nove godine Esplanade priprema glamuroznu večer koja se pamti. Uz pjenušac, crveni tepih i nezaboravne sljedove delicija koje potpisuje chefica Ana Grgić Tomić te uz ritmove poznate glazbene skupine Showtime, u 2026. ulazite s puno plesnog ritma i još više dobrog raspoloženja.
Na Strossmayerovu trgu ponovno se nešto čarobno prelomi u zraku onoga trenutka kada prvi lančići lampica zasjaje među krošnjama, a toplina ljudi nadvlada hladnoću prosinačkih večeri. Fuliranje je otvoreno – i već na prvi pogled jasno je da je ovogodišnje izdanje zagrebačkog Adventa podiglo ljestvicu više. Ne samo gastronomski, ne samo glazbeno, nego atmosferom koja se ne da opisati samo riječima, nego se živi – u koraku, u mirisu, u osmijehu, u glazbenoj noti koja se prolomi između kućica.
U trenutku kada se zagrebački adventski sjaj počinje prelijevati preko ulica, jedan se prostor izdvaja svojom posebnom energijom, gotovo filmskom atmosferom koja podsjeća na glamurozne europske metropole. Oleander terasa hotela Esplanade, sinonim bezvremenske elegancije i gradske profinjenosti, ponovno je postala središtem zimskih druženja – otvoren je Fooling Around, koncept koji redefinira ideju adventa i uvodi nas u novu kulturu after work susreta.
U čarobnom ambijentu zagrebačkog Bundeka, HELLO! Magazin okupio je poznate uz blagdansku gala večeru punu vrhunske gastronomije, elegantnih okusa i nezaboravne prosinačke atmosfere.
Kada proučite kako vaš organizam funkcionira, otkrit ćete da prehrana nije tek popis stolnih navika, nego sofisticiran jezik kojim tijelo komunicira svoju vitalnost, snagu i seksualnu energiju. Za muškarca koji želi pobijediti umor, postati fizički snažniji i ponovno probuditi libido, prehrana postaje ključna arena u kojoj odlučujete hoće li vaš sustav raditi optimalno ili će se zadovoljavati osrednjim.
U svijetu mode, gdje se vizije mijenjaju brže nego se ispisuju trendovski manifesti, odlazak darija vitalea iz versacea u manje od godinu dana djeluje poput munje koja nakratko rasiječe nebo pa nestane, ostavljajući za sobom više pitanja nego odgovora. Njegov kratki mandat pretvorio se u fantastično zgusnutu priču o ambiciji, industrijskim tektonskim poremećajima, estetskim sudarima i suptilnim političkim turbulencijama koje rijetko dospiju na površinu. A ipak, svaki detalj otkriva novu perspektivu o tome kako se velika modna kuća nosi s vlastitom prošlošću i budućnošću, pogotovo u trenutku kad promjena vlasništva neminovno pomiče sve unutarnje kotačiće.
Američka voditeljica otvoreno podržala zakon koji će zabraniti korištenje društvenih mreža mladima do 16 godina i poručila da taj potez štiti djecu od ovisnosti, pornografije i gubitka socijalnih vještina.