HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Mnoge su žene u panici kad primijete pukotine na svom licu no važno je znati da nije svaka crtica na licu prava duboka bora. Fine linije, bore od dehidracije i bore od starenja nisu isto, a premda je bitno svakoj od tih pojava doskočiti na adekvatan način, stručnjaci za njegu kože kažu kako je najbitnije upoznati svoje lice i sagledati svoje životne navike, a tek onda (uz savjetovanje dermatologa) posegnuti za adekvatnim kozmetičkim proizvodima ili tretmanima.

fine linije ili bore hello magazine croatia hrvatska

Fine linije ili bore – što od toga vi imate na licu?

Sitne, fine bore su plitke, slabašne bore koje obično nastaju pri određenim pokretima ili kao posljedica čimbenika poput oštećenja od sunca i dehidracije, a pojavljuju se ranije u životu. Sitne bore mogu biti prethodnici bora.

PROČITAJTE: Rižina voda – Stoljećima se koristi za besprijekoran ten, ne sadrži kemikalije, a lako ju je napraviti kod kuće

Prave bore su dublje i izraženije, kao rezultat razgradnje kolagena i pokreta mišića te je ovdje riječ o znakovima starenja.

Duboke bore nije samo tako lako izbrisati no dobra je vijest da se fine linije mogu ublažiti i često ukloniti, a uz malo više pažnje, može se spriječiti i njihovo pojavljivanje.

Što uzrokuje fine linije i kako priječiti njihovo pojavljivanje?

Ponovljeni izrazi lica

Kad pravimo određene izraze lica, pokreti koji se ponavljaju mogu dovesti do finih linija. Pijenje iz slamke, mrštenje i smijanje česti su primjeri.

Izlaganje suncu

Izlaganje suncu jedan je od najvećih uzroka pojava svih tipova bora na licu jer uzrokuje oštećenje DNK i povećanu proizvodnju slobodnih radikala što dovodi do razgradnje kolagena. Ne zaboravite baš svaki dan ujutro nanijeti kvalitetnu kremu za lice s oznakom SPF.

Dehidracija

Ne govore baš sve slavne osobe bez razloga da tajna njihove ljepote leži u ispijanju vode od jutra do večeri. Dehidriranoj koži nedostaje učinak punjenja hidratacije u stanicama kože i fine bore mogu biti uočljivije. Nemojte zanemarivati ovu vrlo bitnu informaciju.

fine linije ili bore hello magazine croatia hrvatska

Nedostatak sna

Nedostatak sna može itekako pridonijeti pojavi finih linija i bora. Dok spavamo, naša se koža obnavlja i obnavlja kako bi zadržala zdrav izgled. Beauty sleep također nije izmišljotina.

Loša prehrana

Loša prehrana može dovesti do smanjene proizvodnje zdravog kolagena i elastina, kao i do razvoja kolagena loše kvalitete, uključite proteine, zdrave masti, vitamine, minerale i antioksidanse u svoj svakodnevni plan prehrane i odbacite šećer, fast food i prerađene proizvode.

Pušenje

Iako su vam fine bore najmanja briga ako još uvijek pušite cigarete, one su svakako neželjena nuspojava. Pušenje povećava oksidativni stres i dovodi do oštećenja DNK i razgradnje kolagena što može pridonijeti nastanku finih linija i bora.

Vrlo je jasno – ako želite postići lijep i mladolik ten na prirodan način, posvetite se zdravim navikama.

druge vijesti