HELLO
Dina Plevnik Zamjenica glavnog urednika / Deputy editor

Otkako je krenula opsesija s prozračnim tenom koji izgleda toliko blistavo kao da se presijava (hvala, Hailey Bieber), djevojke diljem svijeta više su pažnje počele posvećivati njezi same kože, a manje puderima kojima će prikriti mane. Rižina voda odjednom je postala veliki hit na TikToku premda se ne radi o nečem novom.

Naime, rižina voda još se od davnina koristi u Aziji za postizanje mekane, blistave i zdrave kože. Sada su je otkrile i djevojke Z generacije i potpuno se oduševile.

Rižina voda

Što je rižina voda i zašto su svi njome opsjednuti?

Rižina voda upravo to: tekućina koja se dobiva namakanjem riže, a zatim cijeđenjem kako bi se odvojila nepotrebna voda. U njezi kože obično djeluje kao tonik ili pomaže u smirivanju kože.

“Rižina voda se stoljećima koristi diljem Azije zbog svojih prijavljenih prednosti za ljepotu”, otkriva dermatolog Howard Sobel, dr. med za Byrdie. “Bogata je škrobom, vitaminima i antioksidansima koji se mogu koristiti za liječenje kože posvjetljivanjem ili posvjetljivanjem tamnih mrlja i neujednačenog tona kože, toniziranjem i učvršćivanjem te smirivanjem upala kože i prištića.”

Rižina voda

Iako je ovaj sastojak za njegu kože lako napraviti kod kuće, možete kupiti i proizvode za njegu kože koji sadrže rižinu vodu, poput tonika s rižinom vodom ili rižinim mlijekom, savjetuje stručnjak.

Na što sve djeluje rižina voda?

Korištenje rižine vode sa sobom ne donosi neke opasnosti no kao ni u svemu ni s njom ne treba pretjerivati. Ona može služiti kao toner koji vraća koži vlagu nakon čišćenja šminke, a nakon njezinog ispiranja obavezno nanesite uobičajenu kremu koju ipak ne može zamijeniti.

Koje su blagodati rižine vode?

Rižina voda

Još vijesti iz svijeta celebrityja, mode, ljepote, kraljevskih dvora, serija, filmova, putovanja i vjenčanja čitajte na Hello! Croatia.

druge vijesti