HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Obožavate ovo slavno jelo, no bojite se sami raditi tijesto za pizzu? Uz ovaj recept sa samo tri sastojka teško je pogriješiti! Nevjerojatno jednostavan recept sa stranice Simply Recipes omogućit će vam da pripremite pizza večer baš svaki tjedan bez puno muke, a još je bolje što ćete njime lako pridobiti i one koji paze na prehranu jer je jedan od tri sastojka za tijesto i više nego zdrav.

Vjerovali ili ne, riječ je o grčkom jogurtu, koji je poznat po nevjerojatnom okusu, ali i po nevjerojatnom sadržaju koji uključuje probiotike, kalciji, vitamine B i A (retinol) te proteine.

pizza recept hello magazine croatia hrvatska tijesto za pizzu

Brzo tijesto za pizzu sa samo tri sastojka – zvuči nemoguće, ali je stvarno

Spremni za pizzu s tijestom koje još sigurno niste isprobali? Bacimo se na posao!

PROČITAJTE: Gotov za pet minuta – Najbolji domaći umak za pizzu koji ćete ikad kušati

Za pripremu jedne pizze trebat će vam:

  • 136 g višenamjenskog brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 180 ml grčkog jogurta

pizza recept hello magazine croatia hrvatska tijesto za pizzu

Tijesto za pizzu s grčkim jogurtom – priprema

  1. Počnite tako da prethodno zagrijete pećnicu na 180 C. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje.
  2. U posudi za miješanje pomiješajte brašno, prašak za pecivo i grčki jogurt. Miješajte lopaticom dok se ne počnu stvarati dlakave grudice.
  3. Nastavite miješati i mijesiti tijesto lopaticom, a potom i rukama, dok se ne spoji i na kraju ne dobijete glatku kuglu tijesta.
  4. Prebacite tijesto na pobrašnjenu površinu ili papir za pečenje.
  5. Rukama ili lagano pobrašnjenim valjkom poravnajte i oblikujte tijesto u krug.
  6. Razvaljajte ga na željenu debljinu. Prebacite tijesto za pizzu u pripremljeni lim za pečenje.
  7. Začinite tijesto svojim omiljenim umakom i dodacima.
  8. Ako volite hrskaviju koricu, pecite tijesto 5 minuta prije nego što ga prelijete i vratite u pećnicu da se dopeče. Pecite pizzu 10 do 20 minuta dok se malo ne napuhne, rubovi počnu dobivati ​​smeđu boju, a sir se otopi. Ako prethodno ne ispečete, imat ćete meku, nježnu koricu.
  9. Kad je pečena, izvadite lim za pečenje iz pećnice i ostavite pizzu da odstoji 5 minuta prije nego je narežete i poslužite.

Dobar tek!

druge vijesti