Barbie manija još uvijek nije gotova. Nakon opsjednutosti svijeta filmom u kojem su glumili Margot Robbie i Ryan Gosling, legendarna lutka Barbie nastavlja svoju priču i ne dozvoljava da joj itko ukrade svjetlo reflektora. 65. rođendan slavna lutkica slavi uz nevjerojatni umak u kojem mogu uživati sretnici koju su ga se uspjeli dočepati. Naime, Barbie majoneza slavne tvrtke Heinz, poznate po obožavanim umacima koji se svakodnevno nalaze na stolovima za objed u kućanstvima i restoranima diljem svijeta, proizvedena je u samo 500 komada, a rasprodana je u hipu. Premda se na prvu možda činilo kao da je riječ o šali s društvenih mreža, čim je Barbie majoneza stigla na police britanskih dućana i u internet trgovinu tvrtke Heinz, za njome su se pomamili brojni obožavatelji lutkice Barbie.
Ružičasta Barbie majoneza je veganska
Novi,“Barbiecue umak”izrađen na bazi majoneze predstavlja suradnju između brendova Mattel i Heinz. Heinz otkriva da je riječ o ukusnoj majonezi s “dimljenim okusom” koja odlično pristaje uz hamburgere, krumpiriće i meso s roštilja kao i uz falafel i brojna veganska jela.
Kako je Heinz uspio postići predivnu ružičastu boju umaka, ostat će njihova tajna, a zanimljivo je da se tvrtka Mattel za naljepnicu odlučila za klasični retro dizajn, s prepoznatljivom Barbie glavom s visokim, uvijenim repom te crno bijelim chevron uzorkom koji podsjeća na kultni kupaći kostim koji je prva lutkica nosila.
Barbie majoneza je, nažalost, rezervirana za samo za Veliku Britaniju
“Barbie je ponovno osvojila srca Britanaca prošle godine, a nakon što smo vidjeli reakciju koju je ovaj umak izazvao kod naših obožavatelja na društvenim mrežama, znali smo da ga moramo proizvesti”, izjavio je Thiago Rapp it tvrtke Heinz. “Uvijek tražimo načine da uvedemo inovacije i damo našim obožavateljima ono što žele, i oduševljeni smo što možemo oživjeti ovo kultno partnerstvo s Mattelom”.
Ružičasta Barbie majoneza je veganska. Stiže u bočici od 415 ml, a cijena joj je pristupačnih 2.90 funti. Sa službene stranice brenda Heinz je, kako smo već napomenuli, nestala u trenu.
Otkako je početkom listopada otvorila svoja vrata, Allora se nametnula kao jedno od najposjećenijih mjesta u Splitu – onih u koja se gotovo uvijek preporučuje doći s rezervacijom. Iz opuštene moderne brasserie vrlo je brzo prerasla u restoran s ozbiljnom dnevnom i večernjom ponudom, potvrđujući se kao nova adresa za sve koji vole suvremenu mediteransku kuhinju, dinamičnu atmosferu i promišljeno oblikovan gastronomski doživljaj. A ovih dana, Allora je predstavila i svoj novi večernji meni, kulinarski koncept koji dodatno učvršćuje njezinu ambiciju da spaja vrhunsku namirnicu, suvremene tehnike i jela koja ostavljaju dojam.
Advent se vratio na Kvatrić, a s njim je poznati zagrebački trg ponovno oživio te ponudio zanimljivu gastronomsku ponudu po najpovoljnijim cijenama u gradu.
U zagrebačkom NOEL-u, prvom domaćem Michelinovu restoranu, jesen je ove godine stigla u sasvim novom ruhu – hrabrija, atmosferičnija i osjetno slojevitija. Dolazak chefa Brune Vokala, „novog starog“ znalca koji se vraća na mjesto gdje je prije nekoliko godina već ostavio svoj trag, obilježio je i premijerni jesenski degustacijski meni znakovitog naziva Autumn Echo. Riječ je o kulinarskoj priči koja ne donosi samo sezonski presjek, već pravi odjek – reminiscenciju lokalnih namirnica, tehnika i okusa koje Vokal podiže na posve novu razinu.
FOOLING AROUND by Fuliranje ove godine na Oleander terasu kultnog hotela Esplanade donosi atmosferu Orient Expressa, uz vrhunski afterwork glazbeni program i najuzbudljiviju street-gourmet ponudu u gradu. ∙ Buncek u tortilji, fileki s pancetom, hrskavi losos štapići, fantastični juneći burger, kultni kremasti kroketi ovaj put s drniškim pršutom, legendarni zapečeni Esplanadini štrukli, crumble od brusnica, jabuke kuhane u bijelom vinu, kreativni vrući kokteli… Na Esplanadinoj kućici čeka vas niz poslastica koje jednostavno morate probati. ∙ Čaroliji blagdanskog ugođaja u Esplanadi teško je odoljeti – pogotovo kad se prepustite sezonskim jelovnicima u Zinfandel’su i Le Bistrou, popodnevnom čaju, božanstvenim slasticama i autorskim koktelima u Esplanade 1925 Baru. Prava mala božićna bajka u srcu Zagreba. ∙ A za doček Nove godine Esplanade priprema glamuroznu večer koja se pamti. Uz pjenušac, crveni tepih i nezaboravne sljedove delicija koje potpisuje chefica Ana Grgić Tomić te uz ritmove poznate glazbene skupine Showtime, u 2026. ulazite s puno plesnog ritma i još više dobrog raspoloženja.
Na Strossmayerovu trgu ponovno se nešto čarobno prelomi u zraku onoga trenutka kada prvi lančići lampica zasjaje među krošnjama, a toplina ljudi nadvlada hladnoću prosinačkih večeri. Fuliranje je otvoreno – i već na prvi pogled jasno je da je ovogodišnje izdanje zagrebačkog Adventa podiglo ljestvicu više. Ne samo gastronomski, ne samo glazbeno, nego atmosferom koja se ne da opisati samo riječima, nego se živi – u koraku, u mirisu, u osmijehu, u glazbenoj noti koja se prolomi između kućica.
U trenutku kada se zagrebački adventski sjaj počinje prelijevati preko ulica, jedan se prostor izdvaja svojom posebnom energijom, gotovo filmskom atmosferom koja podsjeća na glamurozne europske metropole. Oleander terasa hotela Esplanade, sinonim bezvremenske elegancije i gradske profinjenosti, ponovno je postala središtem zimskih druženja – otvoren je Fooling Around, koncept koji redefinira ideju adventa i uvodi nas u novu kulturu after work susreta.
U čarobnom ambijentu zagrebačkog Bundeka, HELLO! Magazin okupio je poznate uz blagdansku gala večeru punu vrhunske gastronomije, elegantnih okusa i nezaboravne prosinačke atmosfere.
Kada proučite kako vaš organizam funkcionira, otkrit ćete da prehrana nije tek popis stolnih navika, nego sofisticiran jezik kojim tijelo komunicira svoju vitalnost, snagu i seksualnu energiju. Za muškarca koji želi pobijediti umor, postati fizički snažniji i ponovno probuditi libido, prehrana postaje ključna arena u kojoj odlučujete hoće li vaš sustav raditi optimalno ili će se zadovoljavati osrednjim.
Postoji nešto gotovo meditativno u darivanju biljke – osobito one koja je u isto vrijeme i skulptura, i dizajnerski predmet, i živi podsjetnik na pažnju koju ste nekome posvetili. Upravo zato posljednjih godina sve više kreativnih duša otkriva ljepotu kokedama, delikatnih zelenih kugli omotanih mahovinom koje izgledaju kao da lebde između prirode i umjetnosti.
Nakon gotovo tisuću dana šutnje, potresa i dugotrajnih radova, jedan od najintimnijih prostora hrvatske kulturne baštine ponovno će oživjeti: Atelijer Meštrović sredinom prosinca otvara svoja vrata s novim stalnim postavom, promišljenim s iznimnom pažnjom i dubokim poštovanjem prema životu i djelu Ivana Meštrovića.