HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Reality zvijezda Kourtney Kardashian (44), nekoliko je mjeseci u postporođajnoj fazi, često nazivanoj “četvrtim tromjesečjem“, nakon što je dočekala svoje četvrto dijete, sina Rockyja Thirteena, kojega je dobila s mužem Travisom Barkerom.

Prije nego što je dočekala bebu Rockyja, reality zvijezda dugo je bila iskrena o detaljima svoje plodnosti, trudnoće i zdravlja, a ni u ovom razdoblju ne izbjegava govoriti o svemu.

U srijedu, Kourtney – koja je nedavno sa svojom obitelji putovala na proljetne praznike na otočje Turks i Caicos – ne samo da je otkrila da se počela osjećati loše, već i koji iznenađujući lijek koristi: vlastito majčino mlijeko.

Majčino mlijeko u posljednje je vrijeme jako popularno među influencerima

Podijelivši selfie na Instagram pričama s uključenim “ludim” filterom, pozirajući s podignutim palcem, napisala je: “Ovaj filter je lud, a upravo sam popila čašu mlijeka jer mi je muka“, dodavši: “Laku noć“, nakon emotikona zijevanja.

Majčino mlijeko kao dodatak zdravlju, kao i kolostrum (mlijeko proizvedeno tijekom prvih nekoliko dana nakon poroda) i posteljica, svi su posljednjih godina naglo porasli u popularnosti među wellness influencerima i ostalima koji hvale njihove zdravstvene dobrobiti u postporođajnom razdoblju.

kourtney kardashian

Prema studiji koju je objavila Nacionalna medicinska biblioteka, majčino mlijeko ne samo da novorođenčadi opskrbljuje važnim hranjivim tvarima, već je i “popularan terapeutski lijek koji se godinama koristi u tradicionalnoj, prirodnoj farmakopeji i etnomedicini“.

Studija dalje kaže: “Medicinske sestre izvijestile su o učincima svježeg kolostruma i majčinog mlijeka kao tretmana za konjunktivitis, ispucale bradavice, rinitis, infekcije kože…”

Majčino mlijeko ima brojne zdravstvene prednosti

Dr. Sarah Rahal, osnivačica tvrtke Armra, koja prodaje tablete kolostruma dobivenog od goveda, sama je rekla za Poosh, Kourtneyin wellness blog: “To je prva prehrana koju dobivamo u životu i sadrži sve bitne hranjive tvari koje naše tijelo treba da napreduje, ” i dodaje: “Često ga nazivaju ‘tekućim zlatom’, sličnije je imunološkom planu nego hrani jer je njegova nutritivna vrijednost blijedi u usporedbi s njegovim zdravstvenim prednostima.”

Ranije ovog tjedna, Kourtney je podijelila podsjetnik s obožavateljima kako treba biti nježan prema ženama u postporođajnom razdoblju “Drage nove mame“, napisala je na Instagramu: “Vaše je tijelo prekrasno u svim fazama. Tijekom trudnoće dok blistamo i rastemo, nakon poroda dok zacjeljujemo i smanjujemo se, a onda ide najteže razdoblje jer se naša tijela još uvijek prilagođavaju.”

PROČITAJTE: Spektakularnim koncertom u Zadru Severina je pomela sve pred sobom

Nastavila je: “Pokušavam biti dobra prema sebi dok moje tijelo pronalazi novu normalnost. Pritisak na nas da se oporavimo kad je sve novo i drugačije nije realan. Život je lijep, ti si lijepa. Samo mali podsjetnik (i za mene).”

druge vijesti