HELLO
Dina Plevnik Zamjenica glavnog urednika / Deputy editor

Princeza Catherine je na glasu kao najomiljeniji član britanske kraljevske obitelji, no ako pitate stanovnike Velike Britanije, mnogi će reći da je to zapravo – princeza Anne. Vrckasta sestra kralja Charlesa III. i kći pokojne kraljice Elizabete III. i princa Philipa poznata je po svojim malim ekscentričnostima, ali i pridržavanju pravila koje su postavili njezina majka i njezini preci. Princeza Anne na glasu je kao jedna od najmarljivijih i najaktivnijih članova britanske kraljevske obitelji, koja odrađuje najviše službenih posjeta. Zanimljivo je da se oduvijek pridržava pravila da rukovanje ne dolazi u obzir.

zašto se princeza Anne ne rukuje

Zašto se princeza Anne ne rukuje?

U dokumentarcu “Queen of The world” koji je objavljen 2018. godine, princeza Anne izjavila je: “Nikad se ne rukujemo. Teorija kaže da se nećeš uspjeti rukovati sa svima, pa nemoj ni započinjati”.

PROČITAJTE: Crne banane i sladoled za auto – Princeza Anne ima zanimljivije hirove kad je hrana u pitanju

“Ja se pridržavam tog pravila, no vidim da kod drugih to nije slučaj”, izjavila je princeza Anne aludirajući na mlađe članove kraljevske obitelji.

Princeza Anne tvrdi da joj ne smeta što se drugi rukuju, ali ne vidi ni smisao

“Nije na meni da kažem da je to pogrešno, ali mislim da je početni koncept bio da je očigledno apsurdno početi se rukovati. I čini mi se da je to onda postaje vježba rukovanja, a ne šetnja, ako razumijete što mislim. Dakle, to se promijenilo.”, izjavila je također princeza.

73-godišnja princeza otkrila je i kako ne namjerava početi mijenjati pravilo sada kad su ljudi zbog korištenja telefona sve manje željni razgovora.

zašto se princeza Anne ne rukuje

Njezina majka, kraljica Elizabeta II. također je smatrala da je nepristojno što građani gledaju na zaslone mobitela kad im se ona obraća, piše britansko izdanje portala HELLO!

Trend slikanja selfieja nazvala je čudnim i bez ljudskog elemenata.

druge vijesti