HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Seasonal Food & Wine, koji započinje 19. svibnja i traje sve do 1. lipnja, posjetitelje tradicionalno vodi na gourmet pustolovinu Istrom kroz godišnja doba na pjatu. Raznoliku ponudu jela koja nastaju iz lokalnih sezonskih i organskih namirnica, kao i ranijih godina, pripremaju poznata imena istarske gourmet scene.

Renomirani chefovi prestižnih restorana La Serra Anno Domini 547 (Hotel Istra, Otok sv. Andrija), Restaurant Mediterrano (Hotel Monte Mulini), Primi Terreni (Grand Park Hotel Rovinj), Laurel & Berry (Grand Park Hotel Rovinj), Restaurant La Grisa (Bale), Oliveto Restaurant (Meneghetti Wine Hotel & Winery) te Brasserie Adriatic (Hotel Adriatic) predstavit će neka od najznačajnijih jela istarske kuhinje. Tako će se na tanjurima vrhunskih restorana pronaći tartar od jadranske tune, krema od batata i morskih trava, focaccia, mrvljena skuta, divlje šparoge, uštipci od junećih obraza, ravioli punjeni sirom, delicije od boškarina te bijele ribe, ali i semifreddo od lovora, crumble od raži te još mnogo pomno odabranih jela po promotivnim cijenama. Upravo ovakva jedinstvena gastronomska ponuda upotpunjuje prirodne ljepote istarskog poluotoka, a tradicionalna jela pripremljena na moderan način sve su poželjnija na jelovnicima brojnih vrhunskih restorana.

Osim pažljivo osmišljenih menija od tri slijeda, kroz koje su chefovi spojili tradiciju i nove, suvremene tehnike i trendove u kulinarstvu, jela su sljubljena i s okusima autohtonih istarskih vina. Naime, svaka glavna sezonska namirnica upotpunjena je prijedlogom lokalnog vina kako bi se dodatno istaknuli njezini okusi.

Čuvati okuse stare Istre kroz kontinuirano unaprjeđivanje moderne gourmet scene, posljednjih
godina postaje neizostavni dio sveukupne turističke ponude. Istra se u tom smislu razvija kao
gastronomska oaza, a izvanredna kvaliteta prirodnih namirnica te znanje i iskustvo istarskih chefova uvelike pridonose pozicioniranju i podizanju vidljivost istarskog poluotoka u segmentu autohtone lokalne gastronomije. Organizatori, turističke zajednice grada Rovinja i općina Bale, Kanfanar, Svetvinčenat, Vrsar te Udruženja obrtnika Rovinj u suradnji s Maistrom, navode kako je Seasonal Food & Wine tek jedna u nizu gourmet manifestacija koja afirmira i potiče gastro turizam koji je izrazito popularan i daleko izvan granica Lijepe naše.

Više detalja o ovogodišnjem Seasonal Food & Wine-u dostupno je na stranici Turističke zajednice grada Rovinja-Rovigno.


druge vijesti

jana nails

Želiš trenutačni glam efekt? Ovo su proizvodi koji će te osvojiti na prvi pogled

Ponekad se čini da savršen beauty trenutak zahtijeva cijeli arsenal proizvoda, no onda se pojave oni mali, pažljivo osmišljeni dragulji koji sve mijenjaju. Upravo takva mala revolucija stiže iz suradnje dvaju domaćih brendova – Ruka Beauty i JN Beauty – koji su udružili estetiku, stručnost i filozofiju „manje je više“ te stvorili mini glam duo koji stane u svaku torbicu, a pruža neočekivano snažan efekt.

Beauty News

05 prosinca 2025

dario vitale

Zašto je Dario Vitale napustio Versace? Sve što trebate znati o najkraćem mandatu u povijesti modnog brenda

U svijetu mode, gdje se vizije mijenjaju brže nego se ispisuju trendovski manifesti, odlazak darija vitalea iz versacea u manje od godinu dana djeluje poput munje koja nakratko rasiječe nebo pa nestane, ostavljajući za sobom više pitanja nego odgovora. Njegov kratki mandat pretvorio se u fantastično zgusnutu priču o ambiciji, industrijskim tektonskim poremećajima, estetskim sudarima i suptilnim političkim turbulencijama koje rijetko dospiju na površinu. A ipak, svaki detalj otkriva novu perspektivu o tome kako se velika modna kuća nosi s vlastitom prošlošću i budućnošću, pogotovo u trenutku kad promjena vlasništva neminovno pomiče sve unutarnje kotačiće.

Modne vijesti

05 prosinca 2025