U sklopu događanja Seasonal Food & Wine, poznati istarski chefovi će od svježih lokalnih namirnica pripremiti različite moderne interpretacije tradicionalnih specijaliteta istarske kuhinje, a uz svaku glavnu sezonsku namirnicu predložit će i odgovarajuće lokalno vino kako bi gourmet iskustvo bilo potpuno zaokruženo.
Seasonal Food & Wine,koji započinje 19. svibnja i traje sve do 1. lipnja, posjetitelje tradicionalno vodi na gourmet pustolovinu Istrom kroz godišnja doba na pjatu. Raznoliku ponudu jela koja nastaju iz lokalnih sezonskih i organskih namirnica, kao i ranijih godina, pripremaju poznata imena istarske gourmet scene.
Renomirani chefovi prestižnih restorana La Serra Anno Domini 547(Hotel Istra, Otok sv. Andrija), Restaurant Mediterrano(Hotel Monte Mulini), Primi Terreni(Grand Park Hotel Rovinj), Laurel & Berry(Grand Park Hotel Rovinj), Restaurant La Grisa(Bale), Oliveto Restaurant(Meneghetti Wine Hotel & Winery) te Brasserie Adriatic(Hotel Adriatic) predstavit će neka od najznačajnijih jela istarske kuhinje. Tako će se na tanjurima vrhunskih restorana pronaći tartar od jadranske tune, krema od batata i morskih trava, focaccia, mrvljena skuta, divlje šparoge, uštipci od junećih obraza, ravioli punjeni sirom, delicije od boškarina te bijele ribe, ali i semifreddo od lovora, crumble od raži te još mnogo pomno odabranih jela po promotivnim cijenama. Upravo ovakva jedinstvena gastronomska ponuda upotpunjuje prirodne ljepote istarskog poluotoka, a tradicionalna jela pripremljena na moderan način sve su poželjnija na jelovnicima brojnih vrhunskih restorana.
Osim pažljivo osmišljenih menija od tri slijeda, kroz koje su chefovi spojili tradiciju i nove, suvremene tehnike i trendove u kulinarstvu, jela su sljubljena i s okusima autohtonih istarskih vina. Naime, svaka glavna sezonska namirnica upotpunjena je prijedlogom lokalnog vina kako bi se dodatno istaknuli njezini okusi.
Čuvati okuse stare Istre kroz kontinuirano unaprjeđivanje moderne gourmet scene, posljednjih
godina postaje neizostavni dio sveukupne turističke ponude. Istra se u tom smislu razvija kao
gastronomska oaza, a izvanredna kvaliteta prirodnih namirnica te znanje i iskustvo istarskih chefova uvelike pridonose pozicioniranju i podizanju vidljivost istarskog poluotoka u segmentu autohtone lokalne gastronomije. Organizatori, turističke zajednice grada Rovinja i općina Bale, Kanfanar, Svetvinčenat, Vrsar te Udruženja obrtnika Rovinj u suradnji s Maistrom, navode kako je Seasonal Food & Wine tek jedna u nizu gourmet manifestacija koja afirmira i potiče gastro turizam koji je izrazito popularan i daleko izvan granica Lijepe naše.
Više detalja o ovogodišnjem Seasonal Food & Wine-u dostupno je na stranici Turističke zajednice grada Rovinja-Rovigno.
Ove sezone FOREO donosi čaroliju self-care rituala – od luksuznih uređaja za čišćenje i spa tretmane kod kuće do napredne njege lica i osmijeha, sve uz ekskluzivne popuste i limited edition blagdanske ponude.
U Centru kulture Ribnjak u Zagrebu, 18. prosinca 2025. godine, od 10 do 23 sata, održat će se cjelodnevni program povodom Međunarodnog dana migranata, koji je Opća skupština Ujedinjenih naroda proglasila 18. prosinca 2000. godine. Cilj obilježavanja ovoga dana je isticanje doprinosa migranata društvima u kojima žive, promicanje zaštite ljudskih prava te osiguravanje dostojanstvenih životnih uvjeta za sve.
Sezona darivanja službeno je otvorena, a Fashion&Friends i Fashion Company pretvaraju shopping u pravo modno iskustvo! Ljubitelji vrhunskih brendova i ove godine mogu uživati u božićnim popustima do –50% na najpoželjnije kolekcije.
Koncert Maje Šuput ispred JOY Shopping Rugvice bio je vrhunac otvorenja 11. prosinca 2025., ali za posjetitelje sada kreće najzanimljiviji dio prosinca. U cijeloj shopping zoni Rugvica nastavljaju se adventski sadržaji i pogodnosti, od sezonskih popusta i nagradnih igara do besplatnog zamatanja poklona i obiteljskih animacija. Uz jednostavan dolazak na izlazu s autoceste i veliki besplatan parking, zona je osmišljena kao praktičan izbor za shopping, ručak i blagdansku atmosferu u jednom odlasku.
Zagrebački Advent ove je godine dobio neočekivano topao i mekan dodatak. Omiljeni cappuccino postao je još posebniji zahvaljujući brendu Barcaffè koji je goste odabranih kafića iznenadio mekanim, toplim dekicama – savršenim suputnikom za zimska druženja uz šalicu omiljenog napitka.
Koncertom Mateja Meštrovića i Borne Šercara, putnički terminal Zračne luke Franjo Tuđman pretvoren je u pozornicu bezvremenskih klasika koja za posjetitelje ostaje otvorena do 6. siječnja 2026.
Više od deset godina nakon preventivne operacije koja joj je spasila život, slavna glumica otvoreno govori o tijelu, solidarnosti i pravu žena na informirane zdravstvene odluke.