HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Pan-pek s tradicijom rada punih 32 godine u trgovinama diljem Hrvatske otkriva tajnu najmekših i najukusnijih krafni. Jednostavna, ukusna, svježa i meka – riječi su koje najbolje opisuju najpoznatije slastice zbog kojih uvijek s veseljem očekujemo veljaču i sezonu krafni! U moru izbora, oblika, okusa i raznih punjenja, Pan-pek ostaje vjeran tradiciji i ručnoj izradi krafni prema recepturi tete Verice koja je prije 30 godina zapisala recept za tradicionalne, najukusnije krafne, baš onakve kakvih se sjećamo iz djetinjstva.

Prepoznatljiv tradicionalan okus svježih, toplih i sočnih krafni s bogatim punjenjem od marelice ili čokolade od sada i vi u vašem domu možete ispeći jer Pan-pek otkriva tajnu recepta i to sa samo osam vrlo kvalitetnih i jednostavnih sastojaka. Slasne, prozračne, meke, savršeno pečene, sa zlatnim prstenom po sredini, punjene različitim nadjevima, a najpoznatiji svakako je fini Podravka džem od marelice, a za završni, neodoljiv dojam lagano su posute šećerom u prahu. Jednostavne i baš savršene krafne!

PROČITAJTE: Suzy Josipović, kraljica domaće kuhinje, podijelila recept za tortu koja je za prste polizat!

Tvorac recepture, dugogodišnja djelatnica teta Verica, danas je u mirovini, ali prema njenoj recepturi Pan-pek godišnje proizvede preko 10 milijuna krafni, od čega se potroši čak 105 tona Podravka marmelade od marelice te ih plasira na tržišta kroz vlastitu maloprodajnu mrežu, kao i veleprodajnim kupcima diljem Hrvatske, ali i ostalim zemljama Europske unije, a od sada u savršenom ukusu tradicionalne krafne možete uživati i vi!

SASTOJCI I PRIPREMA:

KRAFNE se proizvode od vrlo kvalitetnih sirovina, te imaju 8 glavnih sastojaka:

  1. Fino domaće pšenično brašno TIP 550
  2. Šećer u prahu
  3. Kvasac
  4. Jaja
  5. Malo soli
  6. Vanilin šećer
  7. Voda
  8. Par kapi ruma

U izradi KRAFNI vrlo je bitna i sama procedura proizvodnje, koja se sastoji od 8 koraka:

  1. Sporo miješati smjesu da bi se postigla homogenizacija sastojaka
  2. Intenzivno miješati smjesu, umješavati masu tijesta do postizanja glatke strukture
  3. Potom dijeljenje na komade cca. 50-52 grama
  4. Oblikovati tijesto u okruglice/loptice
  5. Loptice složiti na krpu i pustiti ih da se dignu. Preporučamo pokriti drugom krpom i ostaviti tako cca. 1,30 h
  6. Otkriti loptice kako bi se malo posušile
  7. Peći u fritezi ili loncu sa svake strane
  8. Napuniti krafne nadjevom od marelice (Podravka marmelada/džem)

druge vijesti

vern

Daniel Kušan za HELLO!:”Ne volim docirati, volim pričati priče” – Kušan o filmu, djeci i hrabrosti

Daniel Kušan ne režira samo filmove – on režira avanture, izazove i neizvjesnosti koje se događaju iza i ispred kamere. Njegova je kreativnost jazz improvizacija, a filmski set otok na kojem ništa nije predvidivo, ali sve može biti čarolija. Od prvog filma o Kokovu, do najnovijeg „Bumbarova ljeta“, Kušan kao da se igra s filmskim jezikom, ali nikad bez ozbiljnosti pripovjedača.

Film/TV

15 srpnja 2025

matija cvek

Crno odijelo na +30: Kako je Matija Cvek redefinirao ljetnu mušku eleganciju

U svijetu muške mode, gdje klasika često caruje, rijetki su trenuci kada se klasičan komad poput crnog odijela uspije reinterpretirati na način koji oduzima dah. Upravo to je postigao pjevač Matija Cvek — u ovoj besprijekornoj, ali odvažno pomaknutoj inačici crnog odijela, dokazao je kako crno nije rezervirano isključivo za zimu, večernje domjenke ili stroge protokole. Crno, u njegovoj izvedbi, postaje ljetna poezija.

Celebrity Inspo

15 srpnja 2025