HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Pizzaferaj, pizzeria koja je već gotovo godinu dana nezaobilazno ime na splitskoj gastro sceni, donosi inovativan pristup pizzi, i to ne samo kao jelu, već kao nezaboravnom iskustvu koje ćete prepričavati.

Nekoć smatrana kao hrana namijenjena siromašnijoj i radničkoj publici, pizza je danas zasigurno najpopularnije jelo na svijetu koje se pretvorilo u svojevrsnu „kulturu“ koja oduševljava sve generacije i uzraste, a nudi bezbroj mogućnosti slaganja okusa. Osim onoga što je na pizzi, znalci će reći da je tijesto ono što radi razliku. Upravo tijestu je i posvećena najveća pažnja u Pizzaferaju. Pomno odabrani omjeri ponajboljeg brašna na tržištu i uvjeta odležavanja, nakon minimalno tri dana hladne fermentacije, ono su što okus ove pizze čini jedinstvenim. Bez dodanog kvasca, napravljeno od vlastitog startera kiselog tijesta, pizza u Pizzaferaju donosi vam savršenu ravnotežu između hrskave korice i laganog prozračnog ruba. U Pizzaferaju se nude neonapoletane, moderni pristup u proizvodnji tijesta koji se oslanja na nove tehnike u pekarstvu, duge fermentacije i visoki stupanj hidratacije.

Osim klasičnih okusa poput Capriciose i Margharite, Pizzaferaj nudi i „signature“ pizze zanimljivih naziva poput Pepperite, Operacije sablja i Trouffle Trouble. Ono što doprinosi dinamici ponude svakako su i ponude “Pizza tjedna” koje se mijenjaju svaki tjedan i variraju zavisno o sezonskoj ponudi namirnica. Tako su do sada u Pizzaferaju u ponudi bile “Baš Pizzada” s dalmatinskom pašticadom, koju je posebno za ovu prigodu pripremila baka Nevenka, vremešna gospođa od 88 godina čiji starinski recept je nadaleko poznat u obitelji, zatim pizza “Koza Nostra” s različitim teksturama mladih kozjih sireva.

Osim s pizzama, u Pizzaferaju se ponose i sa Splićanima već poznatim Tony’s burgerom koji se proslavio na splitskim street food festivalima, a sada je svoj stalni dom pronašao u Pizzaferaju. Napravljen od najkvalitetnijih sastojaka domaćih proizvođača, pecivo proizvodi lokalna artisan pekarnica “Kruv”, specijalizirana za kisela tijesta, a meso stiže iz Meat The King-a, prve hrvatske butik mesnice, Tony’s burger topi se u ustima i osvaja vas na prvi zalogaj.

Naravno, posebni naglasak stavljen je i na pića, pa će tako pivoljupci sigurno pronaći nešto po svom guštu, kao i ljubitelji kvalitetnih koktela i finih vina.

Otvorena u istočnom dijelu grada, na Mejašima, ova pizzeria odmah je privukla veliki interes Splićana, a najveće zadovoljstvo, kažu, pričinja im upravo to što ljudi dolaze iz svih dijelova grada, pa i iz okolnih mjesta i gradova. U Pizzaferaju su najsretniji kad im se ljudi opetovano vraćaju i to je upravo to ono što ih pokreće da se trude još više i pomiču granice izvrsnosti, jer nema ljepšeg poklona od osmijeha zadovoljnog gosta. Na kraju dana, ničeg ovog ne bi ni bilo bez zadovoljstva gostiju.

Jedna od stavki koje svakako utječu na ukupni dojam gostiju je i interijer. Spoj moderih betonskih zidova, toplog drva, pastelnih tonova s par antiknih komada, svakako je jedan od razloga koji je ovo mjesto promaknuo u omiljeno okupljalište Splićana.

Od ovog ljeta, Pizzaferaj je otvorio i filijalu, Pizzaferaj City, u Dioklecijanovoj palači, na adresi Majstora Jurja 8, u predivnom ambijentu Palače kod Zlatnih vrata.  Pizzaferaj je ljubav koja osvaja na prvi zalogaj sa dugim after tasteom.

druge vijesti

miran sever

Ljeto u znaku speedo gaćica: Kad Miran i Robert pokažu tko cijelu godinu ne preskače teretanu

Neki ljeto čekaju zbog koktela, drugi zbog morske soli u kosi, ali mi ga čekamo zbog — muškaraca u speedo gaćicama. I to ne bilo kakvih. Govorimo o onima koji su cijelu godinu vježbali bez izgovora, jer znaju da se pravo tijelo za plažu ne gradi u lipnju nego u studenom. Među njima se posebno ističu domaći glumac, redatelj i (po novom) pjevač Miran Kurspahić i vječno svoj, modno neukrotiv i fizički impresivan Robert Sever.

Celebrity News

11 srpnja 2025

tena

Nova stranica europske drame piše se hrvatskim rukopisom: Tena Štivičić osvojila prestižnu nagradu u Berlinu

U svijetu u kojem suvremeni teatar svakodnevno traži nove jezike izražavanja i prostore autentičnosti, hrvatska autorica Tena Štivičić dokazala je da taj jezik ne poznaje granice. I ne samo to – njezine riječi odzvanjaju pozornicom slavnog Berliner Ensemblea, a upravo su joj one donijele jedno od najuglednijih priznanja na njemačkoj kazališnoj sceni: Nagradu Helene Weigel za kazalište 2024./2025.

Kazalište

11 srpnja 2025

pedro

Pedro Soltz nasmijao regiju: u Brazilu skačeš, u Hrvatskoj cvokoćeš — more nikad nije samo voda, ono je stil života

Postoji nešto beskrajno šarmantno u tome kada netko tko dolazi iz druge kulture s tolikom lakoćom pogodi točan ritam našeg mentaliteta — a pritom nas još i nasmije do suza. Pedro Soltz, jedan od onih muškaraca koje ne možete ne primijetiti (ne samo zbog izgleda nego i zbog osobnosti), ovih je dana oduševio pratitelje videom koji savršeno prikazuje razliku između kupanja u Brazilu i u Hrvatskoj.

Celebrity News

11 srpnja 2025

diana

Sandra Bagarić oduševila u kraljevski plavoj haljini – Glamur koji se rijetko viđa u Zagrebu

Odjevena u zavodljivu, kobaltno plavu toaletu koja savršeno prati liniju tijela, Sandra plijeni poglede na svakom koraku. Haljina krojena s naglašenim strukom i nježnim drapiranjem u predjelu trbuha te laganim šlicem u donjem dijelu otkriva dozu sofisticirane ženstvenosti. Off-shoulder izrez decentno ističe dekolte, dajući outfitu dozu glamura dostojnu crvenog tepiha, ali s mjerom koja nikada ne prelazi granicu dobrog ukusa.

Celebrity Inspo

11 srpnja 2025