Uz mediteransku, japanska kuhinja smatra se najzdravijom kuhinjom svijeta, u čemu po mnogima leži tajna dugovječnosti i mladolikosti Japanaca. Raznolikost namirnica bogatih prehrambenim vlaknima, a siromašnih masnoćom, način pripreme koji zahtijeva pedantnost i predanost, izrazitu pažnju koja se pridaje detaljima i kvaliteti hrane prepoznao je i UNESCO, uvrstivši 2013. godine japansku kuhinju na popis kulturne nematerijalne baštine.
Upravo je raznolikost namirnica uz vještinu koju je potrebno savladati ono što je privuklo Mladena Jazidžiju, sous chefa Le Meridien Lava, azijskoj – odnosno japanskoj gastronomiji. Nakon godina usavršavanja po brojnim restoranima svoje je mjesto pronašao u restoranu hotela Le Méridien Lav, gdje se kako kaže formirao kao kuhar, uspješno savladao sve izazove brojnih odjela te danas sa zadovoljstvom vodi brigu o svim tim odjelima i zajedno s timom stvara nove kulinarske talente.
U sklopu dana azijske kuhinje u restoranu Port74 imate priliku isprobati razne vrste sushija kao što su Maki i Nigiri, ali i jela od različitih vrsta sirove ribe poznatija pod nazivom Sashimi. Tu je i Teriyaki chicken salad, Spicy salmon salad, tajlandski rezanci pripremljeni na razne načine i zanimljivi deserti kao što je japanski cheesecake. Približava nam se i Valentinovo, pa će zaljubljeni moći uživati u Azijskom jelovniku za dvoje.
Sous chef Jazidžija povukao je i paralelu između dalmatinske i japanske kuhinje, u smislu naglaska na svježim namirnicama, posebice morskim plodovima. “I Japan i Dalmacija mogu se pohvaliti bogatom raznolikošću ribe. Primjerice, Sushi i Sashimi primjer su jednostavnosti, čistoće sastojaka. Naime, minimalizam u japanskoj kuhinji dopušta da esencija plodova mora zasja do kraja slično kao u dalmatinskim jelima gdje jednostavnost pripreme naglašava svježinu ulova. Japanski način pripreme hrane sljubljen s bogatstvom dalmatinskih plodova mora, stvara izvanredno iskustvo objedovanja.”
U tom iskustvu možete uživati sve do 6. ožujka , u predivnom ambijentu restorana Port 74 u marini splitskog hotela Le Méridien Lav.
Popularni bend Gazde prisjetio se svojih skromnih početaka i najavio novi album, a kroz razgovor su otkrili brojne anegdote iz svoje tri desetljeća duge karijere.
Tražite savršeno mjesto za obiteljski vikend u Zagrebu? Ne tražite dalje! Z Centar, smješten u srcu zapadnog dijela grada, postao je omiljena destinacija za obitelji i posjetitelje svih generacija.
Tradicionalna godišnja gala večera hrvatskih građevinara i ove je godine nadmašila sva očekivanja odazivom sudionika i prikupljenim sredstvima za humanitarni cilj.
Usne i koža obožavaju Melem, a još kad njegova poznata, hranjiva tekstura “probudi” jedinstveni ružičasti ton – nastaje ljepota inspirirana iluzijom! Novi Melem Illusionist ima prepoznatljivu teksturu i u trenu zaglađuje, oporavlja i štiti usne od isušivanja. No, to nije sve! Ovaj naoko neutralni balzam „budi“ nježan do jarko ružičasti ton, ovisno o pH-u kože. Ljepota koja se razvija na usnama i obrazima osvježava te svakom licu daje poseban, unikatan izgled – jer svaka koža ima sebi svojstven pH. Prepustite se iluziji koja će otkriti ljepotu, doslovno – s vašim potpisom.
Druga sezona ove hit serije donosi 10 novih epizoda u trajanju od 26 minuta,a snimanje serije trajat će gotovo dva mjeseca na brojnim zagrebačkim lokacijama.
Vokalni virtuoz koji je oduševio gledatelje predsjedničke inauguracije. Ljubomir Hlobik po drugi put bio je u ulozi voditelja inauguracije Predsjednika Republike Hrvatske.
Glazbena scena ove godine svjedoči nečemu posebnom – nastupu koji će, prema riječima izvođača, biti prava oluja emocija, energije i vizualnog spektakla. S pjesmom "Južina", koja je već svojim spotom osvojila publiku, naš sugovornik sprema nastup na Dori koji neće ostaviti nikoga ravnodušnim.
Brady Corbet, redatelj filma Brutalist, otkrio je da unatoč velikom uspjehu filma i 10 nominacija za Oscara, živi na rubu siromaštva i nije zaradio ništa od svojih posljednjih filmova.