Gastro suradnja koja će oduševiti sve ljubitelje dobre kuhinje
Nutritivno bogata, ukusna i cjenovno pristupačno jela oduvijek su nit vodilja poznatog street food restorana, čime se u kreiranju jelovnika vodio i popularan chef.
Jedno od najpoznatijih odredišta na zagrebačkoj gastro sceni, street food restoran Good Food, nerijetko svoje goste iznenadi suradnjama s poznatim chefovima. Tako se odnedavno na jelovniku Good Fooda nalaze kulinarske kreacije s potpisom Tomislava Gretića, jednog od najpoznatijih hrvatskih chefova. Iako je kao dječak sanjao o kiparstvu, život ga je odveo u jednom sasvim drugom smjeru, onom kulinarskom, što pozdravljaju svi oni koji su imali priliku okusiti svu raskoš Gretićevih jela. Svoje kulinarsko umijeće „pekao“ je po mnogim restoranima, kako u Hrvatskoj, tako i u inozemstvu, a gledali smo ga i u televizijskim kulinarskim emisijama.
Upravo zato, Good Food odlučio je Tomislava Gretića pozvati u svoju kuhinju, davši mu apsolutnu „umjetničku“ slobodu. Ipak, Tomislav je odlučio svoje ideje uskladiti s filozofijom koju Good Food njeguje od svojih početaka. Nutritivno izbalansirana, ukusna i cjenovno pristupačna jela razlozi su zbog kojih se ljubitelji dobre hrane uvijek vraćaju Good Food-u i baš time se i Tomislav Gretić vodio u osmišljavanju jela. Sedam dana trajalo je osmišljavanje recepata, a uigrani Good Food tim repetitivno je rekreirao Gretićeve ideje, kako bi i sama realizacija bila savršena. Od početnih deset jela, njih pet pronašlo se na konačnom jelovniku: dvije salate, dvije tortilje i jedan bowl. Idealna opcija za lagani ručak bit će salate bogate povrćem i proteinima. Great Gretti salad sačinjava mix salate romane, kristalke i špinata, a na ovoj zelenoj podlozi smjestili su se sočni pileći file, paprika, patlidžan, ljubičasti luk i korijander, uz dodatak kremastog humusa i umaka po izboru. Puno obećava i salata zanimljivog naziva, Top Gun-Top Wings salad. Podlogu čine salata romana, kristalka, špinat i achar salata, a neodoljiv okus čini kombinacija otkoštenih krilaca, cherry rajčica, paprika, ljubičasti luk i umak po izboru. Sasvim novi twist donose tortilje, mnogima omiljeni comfort food. Chilly Con Carne tortilla punjena je mljevenom junetinom, rižom, ovčjim sirom, vrhnjem i mladim lukom, uz umak. Spoj različitih kuhinja predstavlja Moroccan tortilla, čije punjenje sastavljeno od piletine, zelene salate, rotkvica, tahini umaka i jogurta zove da ju što prije isprobate. Dašak Indije donosi Slumdog Milli Bowl, s rižom kao podlogom te piletinom, lukom, limunom, curry umakom i jogurtom kao dodacima.
Zajednički nazivnik svih ovih jela je EAST, odnosno kombinacija riječi EAT i FAST. Good Food uspio je promijeniti percepciju brze hrane i predstavio svoj koncept kojim želi poručiti kako hrana može biti pripremljena brzo, ali da istovremeno i nutritivno bogata i izbalansirana. Good Food poduzima sve mjere kako bi u budućnosti bio u potpuno zdravoj i zelenoj sferi, što Tomislav Gretić pozdravlja i navodi kao budućnost gastronomije.
Cijela ponuda dostupna je na svim zagrebačkim Good Food lokacijama, kao i na Woltu, a uskoro se očekuje i na splitskoj Good Food adresi.
Ulaganje više nije rezervirano za bogate niti za one koji prate burzu svakog jutra. Danas je zahvaljujući robosavjetnicima moguće ulagati bez ikakvog predznanja. Dovoljno je iskreno odgovoriti na nekoliko pitanja, a aplikacija ti preporuči portfelj prilagođen tvojoj situaciji. U najnovijoj epizodi Špice s Macanom profesor matematike i financijski vloger Toni Milun i Marko Bogdan, financijski stručnjak i voditelj prodaje u Geniusu, prvoj hrvatskoj aplikaciji za automatsko ulaganje u investicijske fondove, razgovaraju o ekonomskim navikama građana, mitovima o ulaganju, kao i jednostavnim načinima kako napraviti prvi korak prema financijskoj odgovornosti.
Predstavljamo najnovije kolekcije dioptrijskih okvira VonBogen i Roger Eye Design. Iako različiti u stilu, ova dva brenda povezuje isti cilj: ponuditi naočale koje ne prate trendove - već ih stvaraju.
Od ove subote, 26. travnja, pa kroz sve iduće sunčane subote do 17. svibnja, stari splitski Pazar, tik uz same zidine Dioklecijanove palače, postaje najukusnije i najzabavnije mjesto u gradu.
Prvo izdanje Sjever media & design festa, koji se 24. i 25. travnja održava na Sveučilištu Sjever u Koprivnici, uspješno je započelo danas, okupivši gotovo tisuću gostiju, studenata i stručnjaka iz svijeta dizajna, medija i kreativnih industrija. Festival, koji se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija, Grada Koprivnice i Googlea, privukao je vodeće stručnjake, dizajnere, medijske profesionalce i kreatore, a program obuhvaća brojne panele, predavanja i radionice koji slave kreativnost i sadržaj s pečatom.
U utorak 29. travnja u terminu od 23:15 sati na Prvom programu Hrvatske televizije (HRT– HTV1) pogledajte posljednju epizodu ove sezone emisije „Razgovor s razlogom“ urednice i voditeljice Morane Kasapović.
David Peranić jedini je hrvatski stručnjak za digitalni marketing koji je dobio priliku gostovati na HeroConf & BrightonSEO - središnjem europskom događanju koje svake godine okuplja vodeće profesionalce iz svijeta digitalnog oglašavanja i SEO industrije.
Meghan Markle prvi put je objavila snimku u kojoj se čuje američki naglasak princeze Lilibet, a njezina slatka ocjena majčinog džema raznježila je sve.
U sezoni pričesti, krizmi i proljetnih okupljanja, Ana Gruica Uglešić pokazala je stajling koji spaja eleganciju, trend i lakoću - i svi ga žele kopirati.