Gastro suradnja koja će oduševiti sve ljubitelje dobre kuhinje
Nutritivno bogata, ukusna i cjenovno pristupačno jela oduvijek su nit vodilja poznatog street food restorana, čime se u kreiranju jelovnika vodio i popularan chef.
Jedno od najpoznatijih odredišta na zagrebačkoj gastro sceni, street food restoran Good Food, nerijetko svoje goste iznenadi suradnjama s poznatim chefovima. Tako se odnedavno na jelovniku Good Fooda nalaze kulinarske kreacije s potpisom Tomislava Gretića, jednog od najpoznatijih hrvatskih chefova. Iako je kao dječak sanjao o kiparstvu, život ga je odveo u jednom sasvim drugom smjeru, onom kulinarskom, što pozdravljaju svi oni koji su imali priliku okusiti svu raskoš Gretićevih jela. Svoje kulinarsko umijeće „pekao“ je po mnogim restoranima, kako u Hrvatskoj, tako i u inozemstvu, a gledali smo ga i u televizijskim kulinarskim emisijama.
Upravo zato, Good Food odlučio je Tomislava Gretića pozvati u svoju kuhinju, davši mu apsolutnu „umjetničku“ slobodu. Ipak, Tomislav je odlučio svoje ideje uskladiti s filozofijom koju Good Food njeguje od svojih početaka. Nutritivno izbalansirana, ukusna i cjenovno pristupačna jela razlozi su zbog kojih se ljubitelji dobre hrane uvijek vraćaju Good Food-u i baš time se i Tomislav Gretić vodio u osmišljavanju jela. Sedam dana trajalo je osmišljavanje recepata, a uigrani Good Food tim repetitivno je rekreirao Gretićeve ideje, kako bi i sama realizacija bila savršena. Od početnih deset jela, njih pet pronašlo se na konačnom jelovniku: dvije salate, dvije tortilje i jedan bowl. Idealna opcija za lagani ručak bit će salate bogate povrćem i proteinima. Great Gretti salad sačinjava mix salate romane, kristalke i špinata, a na ovoj zelenoj podlozi smjestili su se sočni pileći file, paprika, patlidžan, ljubičasti luk i korijander, uz dodatak kremastog humusa i umaka po izboru. Puno obećava i salata zanimljivog naziva, Top Gun-Top Wings salad. Podlogu čine salata romana, kristalka, špinat i achar salata, a neodoljiv okus čini kombinacija otkoštenih krilaca, cherry rajčica, paprika, ljubičasti luk i umak po izboru. Sasvim novi twist donose tortilje, mnogima omiljeni comfort food. Chilly Con Carne tortilla punjena je mljevenom junetinom, rižom, ovčjim sirom, vrhnjem i mladim lukom, uz umak. Spoj različitih kuhinja predstavlja Moroccan tortilla, čije punjenje sastavljeno od piletine, zelene salate, rotkvica, tahini umaka i jogurta zove da ju što prije isprobate. Dašak Indije donosi Slumdog Milli Bowl, s rižom kao podlogom te piletinom, lukom, limunom, curry umakom i jogurtom kao dodacima.
Zajednički nazivnik svih ovih jela je EAST, odnosno kombinacija riječi EAT i FAST. Good Food uspio je promijeniti percepciju brze hrane i predstavio svoj koncept kojim želi poručiti kako hrana može biti pripremljena brzo, ali da istovremeno i nutritivno bogata i izbalansirana. Good Food poduzima sve mjere kako bi u budućnosti bio u potpuno zdravoj i zelenoj sferi, što Tomislav Gretić pozdravlja i navodi kao budućnost gastronomije.
Cijela ponuda dostupna je na svim zagrebačkim Good Food lokacijama, kao i na Woltu, a uskoro se očekuje i na splitskoj Good Food adresi.
Tvrtka je u svom 26. Izvješću o održivosti izvijestila o smanjenju1 emisija stakleničkih plinova (GHG) u sklopu opsega 1, 2 i 3, istodobno osiguravajući sigurnu hranu ljudima diljem svijeta.
Turistička aplikacija Need Connects od sada je dostupna u App Storeu i Google Play trgovini — revolucija u organizaciji putovanja te povezivanju gostiju, pružatelja usluga i agencija.
U Slanom će se i ove godine okupiti renomirana imena iz svijeta filma i filmske industrije i regionalni filmski autori, kako bi u prijateljskom okruženju razgovarali o kreativnom procesu stvaranja filmova, idejama ili novim projektima. Svoja će znanja i iskustva s 14 regionalnih filmskih umjetnika iza kojih su brojni uspješni filmski projekti, podijeliti glumci Steve Buscemi i Daniel Brühl, redatelji Maura Delpero, Michel Franco, Tolga Karaçelik, Damjan Kozole, Juho Kuosmanen, Ognjen Glavonić, Ruben Östlund, Paweł Pawlikowski, Danis Tanović, Jasmila Žbanić i Želimir Žilnik, direktori fotografije Yves Cape, J-P Passi i Michael Seresin, producenti Philippe Bober, Emilie Georges, Damir Ibrahimović i Peter Spears, casting direktorice Nancy Bishop i Timka Grin i agentice za talente Anila Gajević, Bojana Rnjak i Elisabeth Weiderseim.
Šibenik ovog srpnja živi ples! od 14. do 19. srpnja, prekrasne ulice, trgovi i tvrđave ovog dalmatinskog grada transformiraju se u jednu veličanstvenu scenu — mjesto susreta svjetskih plesača, entuzijasta i znatiželjnika.
Fenomen Marka Perkovića Thompsona i razlozi njegove dugotrajne popularnosti, reinterpretacija povijesnih simbola te izazovi s nasljeđem iz prošlosti teme su o kojima u posljednjoj epizodi druge sezone Špice s Macanom razgovaraju filozof i saborski zastupnik dr. sc. Nino Raspudić i novinar, scenarist i pisac Ivica Đikić. Kroz osobna iskustva i analize dotiču se i pitanja političke pasivnosti, uloge UDBA-e u društvu, ali i potrebu za novim političkim snagama koje bi donijele stvarne reforme.
Nakon sedam godina glazbene stanke, Versi se na scenu vraćaju u velikom stilu! Grupa, poznata po zaraznim melodijama i mladenačkom duhu, ovog nas ljeta osvaja obradom velikog hita Adio — pjesme Dalmatinske legende Đanija Maršana.