HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Bori Seili, rođeni Sinjanin sa zagrebačkom adresom, život pomorca i rad u inozemstvu u jednom trenutku, spletom okolnosti mijenja kuhinjom i od prvog dana spoznaje da je upravo kuhinja ono čemu će posvetiti ostatak života. Glavni mu je pokretač glazba i upravo je ona kao inspiracija,  sastavni dio svakog Seilijevog menija. Kuhinju dijeli sa svojom boljom polovicom, Ivanom Oreč, koja je ujedno i njegov sous chef, te kako sam kaže najveći vjetar u leđa.

Kad je stilsko izražavanje kroz kuhanje u pitanju, najviše naginje francuskoj i japanskoj kuhinji, no to ne znači da se ograničava, dapače, vrlo često “koketira” i s ostalim svjetskim kuhinjama. Ograničavanje namirnicama i inzistiranje na isključivo lokalnom, za njega nije dovoljno. “Upravo fuzije raznih svjetskih kuhinja su ono što me gura dalje uz neprestano učenje i želju za napretkom. Kuhanje i posao shvaćam vrlo osobno i bez kompromisa jer smatram da se samo tako mogu potpuno unijeti u svaki svoj tanjur i finalni produkt koji ide do nepca mojih gostiju.” rekao je chef Seili.

Sam meni je koncipiran kao fuzija nekoliko svjetskih kuhinja pri čemu se gostima žele prenijeti neki potpuno novi okusi, ne bježeći od tradicije i svega onoga što, geografski gledano, “grije dušu” gostima Bulldoga.

Za grijanje duše u ove hladne zimske dane chef Seili je izdvojio nekoliko favorita s Adventskog menija. Između ostalog, tu se nalaze klasici poput Bunceka i dinstano zelje s azijskim twistom, Txistorra, baskijska kraljica kobasica koja savršeno ide uz mliječno pecivo, salata od ljubičastog kupusa s hrenom te umakom od senfa i meda. Zatim je tu ragu od jadranske sipe na crnoj palenti s mascarponeomrisotto s kremom od brokule, miso radićem te crumbleom od kulena i badema.

Uz stalni a la carte meni kojeg čine tatarski biftek s aiolijem od dimljenih dagnji, teleći obrazi u kavi na kremi od mrkve i vanilije, pa sve do zimske salate s bučom i burattinom, vjerujemo kako u ponudi ima za svakog po nešto. Čak i za najzahtjevnija nepca.

PROČITAJTE: Slavna pita s piletinom – Kako se radi ovaj popularni recept za hladnije dane?

Svježa namirnica, obrađena s ljubavlju, vidi se na svakom tanjuru, a mi ne sumnjamo da će Bulldog uz novog chefa postati nezaobilazna gastro destinacija u samom srcu metropole.

druge vijesti

matija cvek

Crno odijelo na +30: Kako je Matija Cvek redefinirao ljetnu mušku eleganciju

U svijetu muške mode, gdje klasika često caruje, rijetki su trenuci kada se klasičan komad poput crnog odijela uspije reinterpretirati na način koji oduzima dah. Upravo to je postigao pjevač Matija Cvek — u ovoj besprijekornoj, ali odvažno pomaknutoj inačici crnog odijela, dokazao je kako crno nije rezervirano isključivo za zimu, večernje domjenke ili stroge protokole. Crno, u njegovoj izvedbi, postaje ljetna poezija.

Celebrity Inspo

15 srpnja 2025

disco

Disco groznica vraća se u grad: spektakularna “Disco Opera 2025” ponovno osvaja Lisinski

Tamo gdje se klasika i šljokice susreću, nastaje – magija. A u slučaju glazbenog spektakla “Disco Opera 2025”, riječ je o čistoj eksploziji ritma, emocije i neodoljive nostalgije. Nakon serije rasprodanih koncerata i oduševljenih reakcija diljem regije, ova glazbena senzacija vraća se na veliku pozornicu Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog – i to 25. listopada, u još glamuroznijem i produkcijski raskošnijem izdanju.

Glazba/Festivali

15 srpnja 2025

kylie

Otkrijte što stoji iza legendarne ljubavi gej publike prema Kylie Minogue!

Nekadašnja djevojka iz susjedstva, danas jedna od najomiljenijih globalnih pop zvijezda, Kylie Minogue već desetljećima simbolizira nešto mnogo više od glazbe. Za brojne pripadnike LGBTQ+ zajednice, njezin lik i djelo postali su gotovo mitski – ona nije samo pjevačica, već utjelovljenje slobode, prihvaćanja i radosti. No, kako je ovaj fenomen počeo? I zašto upravo Kylie?

Celebrity News

15 srpnja 2025

italia

Dekica, vino i pogled koji ostavlja bez daha: Talijanski piknik koji je osvojio Instagram

Zamislite ovakvu scenu: sjedite na dekici ispod stoljetne masline, u ruci držite čašu svježe ohlađene Malvazije, a pred vama raskošna košara prepuna domaćih delicija – mirisni pršut, fini sirevi, sezonsko voće i svježe pečeni kruh. U pozadini – šapat vinove loze, cvrkut ptica i zvuk tišine koju nudi samo netaknuta priroda. Dobrodošli na Pic-nice, jedinstveni gurmanski doživljaj pod vedrim nebom Furlanije-Julijske krajine.

Putovanja

15 srpnja 2025