HELLO
Domagoj Kukec

Zagreb, 13.9.2023. – Tvrtka Xiaomi u Zagrebu je u predsjedničkom apartmanu hotela Sheraton predstavila svoj široki portfelj Smart Home i lifestyle IoT uređaja te Smart Living koncept koji u fokus stavlja povezivanje uređaja čiji je cilj osigurati korisnicima pametan način života u modernoj, užurbanoj svakodnevici.

U Smart Home segmentu uzvanici su imali priliku iz prve ruke vidjeti i testirati uređaje iz ukupno šest kategorija – (1) televizija i mediji (projektor, televizija, upravljač za televiziju), (2) usisavači (štapni i robotski usisavači te mini usisavač), (3) ambijentalni uređaji  (pročiščivač, ovlaživači, ventilatori, grijalice),  (4) kuhinjski uređaji (pekač, blender, kuhalo za vodu i kuhinjski robot), (5) uređaji za rasvjetu (stolna lampa, osvjetljenje za monitor, noćna sobna lampa, noćno svjetlo koje se aktivira pokretom) te (6) pametni uređaji (kamere, pametne utičnice, senzor za otvaranje vrata i prozora, senzor detekcije svjetla.

Xiaomi

Nadalje, u lifestyle segmentu uzvanici su mogli vidjeti i testirati uređaje iz ukupno šest kategorija – (1) satovi, (2) vozila (električni skuteri), (3) uredski uređaji (Xiaomi Pad 6, monitori, WiFi pojačivač, wireless tipkovnica i miš, prijenosni pisač, wireless punjač, sat s mjeračem temperature i vlažnosti), (4) uređaji za osobnu njegu (sušilo za kosu, hranilica za životinje, fontana za životinje, brijač, trimmer, četkica za zube, pribor za njegu brade), (5) sportski uređaji (masažni pištolj, pametna vaga) i (6) dodaci (prijenosni zvučnik, mrežni sustav, mašinica za šišanje, pametni hub).

Smart home i lifestyle IoT uređaji dostupni su i mogu se isprobati i u mreži od osam trgovina Xiaomi Storea u Hrvatskoj i Sloveniji, od čega je pet u Hrvatskoj (dvije u Zagrebu i po jedna u Splitu, Rijeci i Osijeku) i tri u Sloveniji (dvije u Ljubljani i jednu u Mariboru).

Xiaomi

 „Smartphone x AioT“ strategija

„Ovo je prvo predstavljanje Xiaomijevog Smart Living koncepta kojim želimo pokazati široki portfelj Xiaomijevih IoT proizvoda i omogućiti prisutnima da iz prve ruke iskuse pametan način života koji Xiaomi postiže zahvaljujući svojoj „Smartphone x AIoT“ strategiji te poslovnoj filozofiji „Inovacija za sve“. U tom okviru, i uz inovativne tehnologije želimo pružiti praktičniji, učinkovitiji i zdraviji način života svakom pojedincu, te omogućiti pametan život za sve”, rekao je Goran Mudrovčić, direktor Xiaomija za Hrvatsku i Sloveniju.

Da su IoT proizvodi iznimno popularni među korisnicima diljem svijeta dokazuju i poslovni podaci iz drugog kvartala 2023. godine. Naime, broj spojenih IoT uređaja na Xiaomijevoj AIoT platformi porastao je u 2023. na 654,5 milijuna ili za 24,2 posto u odnosu na 2022. (bez pametnih telefona, tableta i laptopa). Nadalje, broj korisnika koji imaju pet i više priključenih uređaja na AIoT platformi je 13 milijuna ili 27,8 posto više u odnosu na prošlu godinu.

Xiaomi

Xiaomi kontinuirano nastavlja sa svojom vizijom „biti prijatelj s korisnicima i ‘najcool’ kompanija u srcima korisnika” pa je i broj mjesečnih korisnika Mi Home App (aplikacije) porastao je 17,1 posto, na njih 82,9 milijuna. Uz navedeno, Xiaomi je posvećen proizvodnji kvalitetnih vrhunskih proizvoda s poštenim cijenama kako bi bili dostupni svima u svijetu. Globalna konuzultantska tvrtka Boston Consulting Group (BCG) uvrstila je Xiaomi na 29. mjesto na listi „50 najinovativnijih kompanija 2023“, što je pomak za dva mjesta na više u odnosu na prošlu, 2022. godinu.

„U Xiaomiju vjerujemo da razvoj tehnologije ima snagu da pozitivno preoblikuje načine življenja i funkcioniranja društva koje se kao i poslovanje digitalno transformira. U tome ključnu ulogu ima dobra tehnologija, za što se Xiaomi zalaže od svojih početaka”, rekao je Andrzej Gladki, zamjenik generalnog menadžera Xiaomi CEE&Nordics.

O tvrtki Xiaomi

Xiaomi je osnovan u travnju 2010. i uvršten na Glavni odbor burze u Hong Kongu 9. srpnja 2018. (1810.HK). Xiaomi tvrtka koja je se bavi pametnom proizvodnjom potrošačke elektronike i pametnih telefona koji su povezani IoT platformom.

Vođen vizijom sklapanja prijateljstva s korisnicima i time da bude najbolja tvrtka u srcima korisnika, Xiaomi kontinuirano slijedi inovacije, visokokvalitetno korisničko iskustvo i operativnu učinkovitost. Tvrtka neumorno izrađuje nevjerojatne proizvode s poštenim cijenama kako bi svi u svijetu mogli uživati u boljem životu kroz inovativnu tehnologiju.

Xiaomi

Xiaomi je jedna od vodećih svjetskih kompanija za pametne telefone. U lipnju 2023. broj mjesečnih aktivnih korisnika MIUI platforme dosegao je približno 606 milijuna na globalnoj razini. Tvrtka je, također, uspostavila vodeću svjetsku potrošačku AIoT (AI+IoT) platformu, dosegnuvši 654,5 milijuna pametnih uređaja povezanih s njezinom platformom (isključujući pametne telefone, prijenosna računala i tablete) zaključno s 30. lipnja 2023. Xiaomi proizvodi prisutni su u više od 100 zemalja i regija diljem svijeta. U kolovozu 2023. Xiaomi je petu godinu zaredom uvršten na popis Fortune Global 500, zauzevši 360. mjesto.

Xiaomi je sastavni dio Hang Seng Indexa, Hang Seng China Enterprises Indexa, Hang Seng TECH Indexa i Hang Seng China 50 Indexa.

druge vijesti