HELLO
Dina Plevnik Zamjenica glavnog urednika / Deputy editor

Koje je najljepše skijalište u Europi? Mnogi će reći da je to Zermatt, očaravajuće mjestašce u Švicarskoj koje je mnogim skijašima visoko na listi želja kad su skijališta koje bi voljeli posjetiti u pitanju.

Zermatt izgleda kao prizor iz slikovnice, a pruža pogled na jednu od najdramatičnijih planina u Europi, Matterhorn koji je uistinu dramatičan.

najljepše skijalište u Europi, Zermatt

Zašto će mnogi reći da je Zermatt najljepše skijalište u Europi?

Zermatt je vjerojatno najslikovitije skijaško odredište na svijetu, a prema ne mogu dočarati koliko je bajkovito izbliza, fotografije jasno pokazuju koliko je to mjesto oku ugodno.

U selu su zabranjeni automobili, a gusto je naseljeno preslatkim malim drvenim kolibama. Mali potoci koji teku kroz grad pridonose privlačnosti Zermatta koji je još čarobniji kad padne mrak, a zvijezde zablistaju na nebu.

najljepše skijalište u Europi, Zermatt

Kako doći do Zermatta?

S obzirom na činjenicu da su automobili zabranjeni još od 1966. godine, jedini način dolaska je vlakom, taksijem ili helikopterom.

Ako se vozite kroz Švicarsku, automobil možete parkirati u garažama u obližnjem gradu Täsch i uzeti shuttle do Zermatta. Tu su i simpatični plavi električni autobusi koji pomažu posjetiteljima da se kreću po gradu po dolasku.

najljepše skijalište u Europi, Zermatt

Ako ste romantično raspoloženi – kroz mjestašce se možete provozati kočijom.

Najljepše skijalište u Europi nije rezervirano samo za zimu

Ako želite posjetiti Zermatt kada je vrijeme toplo, možda bi bilo najbolje da isplanirate putovanje između lipnja i rujna, kad se prosječna dnevna temperatura kreće oko dvadesetak stupnjeva.

PROČITAJTE: Ako već pripremate apres ski outfite, zanimat će naočale kojima se predviđa modni uspjeh na stazama

Međutim, oni koji su u potrazi za snježnim krajolikom i idiličnom zimskom bajkom, vjerojatno će htjeti doći između prosinca i ožujka kada je Zermatt uglavnom pokriven snijegom.

najljepše skijalište u Europi, Zermatt

Apres ski u punom smislu

Ako dolazite zimi, jednostavno morate skijati. Svatko, od početnika do profesionalca, može pronaći stazu koja mu odgovara na planini punoj privlačnih staza. Popularna staza, Matterhorn Glacier Paradise, nevjerojatno je duga, tako da možete provesti cijeli dan samo na njoj.

Jednom kad se umorite od skijanja, očekuje vas glamurozan shopping, neodoljivi kafići i zabave u apres ski stilu.

druge vijesti