HELLO
HELLO! #HelloItsMe

U Danskoj se dobro živi, otkriva najnovije istraživanje koje je prema indeksu sreće došlo do novog popisa najsretnijih gradova na svijetu. Hrvatske na tom popisu nema, a na sam vrh popeo se jedan danski grad za koji možda niste čuli, a u kojem je navodno život prava bajka. Koji je onda najsretniji grad na svijetu u 2024.?

najsretniji grad na svijetu hello magazine croatia hrvatska Aarhus

Najsretniji grad na svijetu nalazi se u Danskoj

Indeks sretnog grada uzima u obzir tisuće različitih čimbenika kako bi se procijenila kvaliteta života i osjećaj sreće među stanovnicima svakog grada, a mogu se grupirati u pet kategorija: građani, upravljanje, okoliš, gospodarstvo i mobilnost.

PROČITAJTE: Kažu da su ovo najbolji gradovi za studente u 2024. i 2025. godini

Europa je ove godine u potpunosti dominirala među prvih 20, zauzimajući 19 od prvih 20 mjesta, ali Aarhus, drugi po veličini grad u Danskoj, izbio je na prvo mjesto. Ovo mjesto možda nije toliko poznato kao Kopenhagen (koji je zauzeo osmo mjesto), ali je poznat kao “grad osmijeha”, uglavnom zahvaljujući radosti koju ljudi osjećaju prema njegovoj jedinstvenoj lokaciji na brdu.

Zurich je osvojio drugo mjesto, Berlin treće, Göteborg četvrto, a Amsterdam peto. Ipak, na listu je ušao i jedan neeuropski grad: Minneapolis u SAD-u, poznat po umjetničkoj sceni, zauzeo je osamnaesto mjesto.

Ovo je 20 najsretnijih gradova na svijetu:

 1. Aarhus
 2. Zürich
 3. Berlin
 4. Göteborg
 5. Amsterdam
 6. Helsinki
 7. Bristol
 8. Kopenhagen
 9. Ženeva
 10. München
 11. Stockholm
 12. Rotterdam
 13. Oulu
 14. Beč
 15. Edinburgh
 16. Reykjavik
 17. Aalborg
 18. Minneapolis
 19. Basel
 20. Ålesund

druge vijesti