HELLO
Dina Plevnik Zamjenica glavnog urednika / Deputy editor

Mislite da možete pogoditi koja je najpopularnija destinacija za odmor u 2023. godini? Mislimo da ćete se iznenaditi, i to ne samo s prvim mjestom s ove ljestvice! 2023. bila je bitna godina za turizam koji je procvjetao nakon pandemije, a zahvaljujući društvenim mrežama postao drugačiji no ikad. Serije, TikTok i predstavljanje turističkih zajednica i hotela na društvenim mrežama, kao i zanimljivi Airbnb smještaji privlače putnike na nove destinacije, a uz dobru fotografiju s odmora danas je svima najbitnija – sigurnost.

Koja je bila najpopularnija destinacija za odmor u 2023?

Odgovor bi neke mogao iznenaditi, ali to je zapravo bio Benidorm. Ako ne znate gdje je to, odgovor je – u Španjolskoj. Turistički operater Travel Republic napravio je analizu opsega pretraživanja i TikTok podataka kako bi identificirao najtraženija odredišta te došao do ljestvice od deset najpopularnijih lokacija za putovanja na čijem je vrhu Benidorm s nevjerojatnih 550.070 pretraživanja.

putovanja odmor najpopularnije destinacije hello magazine croatia najpopularnija destinacija za odmor u 2023. godini

BenidormGETTY

Vjerovali ili ne, drugo mjesto zauzima Zanzibar kojem je popularnost porasla za čak 110 posto i koji ima 25 milijuna pregleda hashtaga na TikToku, a na trećem mjestu je Grčka.

PROČITAJTE: Nika Turković za HELLO! – Od omiljenog parfema i transformacije problematične kože do treme koja je popustila tek u finalu

Da, dobro ste primijetili, na ljestvici najpopularnijih nalaze se i zemlje i gradovi jer se radi o najtraženijim turističkim pojmovima.

Za još inspiracija za putovanja u idućoj godini, pogledajte cijeli popis!

Top 10: Najpopularnije destinacije za odmor 2023

  1. Benidorm
  2. Zanzibar
  3. Grčka
  4. Dubai
  5. Meksiko
  6. Marmaris
  7. Njemačka
  8. Albanija
  9. Florida
  10. Cipar

druge vijesti