Ovo je mjesto o kojem svi pričaju: Otkrivamo zašto Molino Pizza & Bar diktira jesenske trendove u Zagrebu
U samom srcu Zagreba, nadomak glavnog trga, nalazi se mjesto koje ove jeseni živi punim plućima. Molino Pizza & Bar postao je više od restorana – postao je simbol jedne nove gradske energije, spoj elegancije, kreativnosti i užitka koji se pamti. Njegov prostor odiše toplinom, a miris svježe pečenih pizza i zvuk smijeha ispunjavaju svaki kutak. Jesen u Molinu nije tek sezona, već doživljaj koji se živi svim osjetilima.
Molino je poznat po svojoj autentičnosti i sklonosti stvaranju nečega novog, nečega što se ne može pronaći drugdje. Nakon što su u listopadu predstavili tri sezonske pizze s vrganjima, bučom i smokvama, studeni donosi novi val kreativnosti kroz projekt Molino Pizza Masters. Taj serijal ponedjeljcima okuplja domaće gastronomske entuzijaste i ljubitelje dobre hrane koji zajedno stvaraju jedinstvene okuse.
Publiku je već oduševila kreacija Domagoja Jakopovića Ribafisha, pizza s tri vrste špeka pod nazivom Špektakl, kao i originalna Margherita SbagliataVedrana Boškovića, koja je preokrenula poznati koncept i ponudila neočekivano iskustvo. No, priča se tu ne zaustavlja – u studenom i prosincu slijede nova imena: Antonia Jagodić, Igor Jadan i Darko Kontin, koji će svojom maštom unijeti nove ideje u svijet pizza.
Svi gosti mogu sudjelovati u odabiru pobjednika putem Instagram profila Molina, gdje traje glasanje za najbolju autorsku pizzu. Pobjednička će kreacija osvojiti vrijednu nagradu – KitchenAid bežični štapni mikser – i zasluženo će zauzeti mjesto na meniju do kraja godine. Tako Molino stvara most između gastronomije i zajednice, između ideje i užitka, između hrane i emocije.
Ove jeseni Molino ide korak dalje i predstavlja novi koncept – Molino Moments, ekskluzivni program privatnih proslava i poslovnih evenata. Namijenjen svima koji traže prostor s dušom i doživljaj koji nadilazi očekivanja, ovaj koncept nudi intimnu atmosferu, sofisticiran dizajn i personaliziranu uslugu.
Bez obzira na to planirate li rođendan, poslovno druženje ili after-work susret, tim Molina brine o svakom detalju. Svaka proslava oblikuje se prema željama gostiju, uz pomno odabranu glazbu, signature koktele, DJ nastupe i gourmet catering koji spaja vrhunsku gastronomiju i profinjenu estetiku. Dodatna prednost nalazi se u idealnoj lokaciji – garaža Kaptol Centra osigurava jednostavno parkiranje, dok privatnost prostora u samom središtu grada jamči ugodu i ekskluzivnost.
U vremenu kada grad ponovno diše punim plućima, Molino Pizza & Bar postao je simbol novog urbanog ritma. Ondje se ljudi susreću, razgovaraju, smiju, stvaraju uspomene i otkrivaju nove okuse. Atmosfera je topla, a energija prostora zarazna.
Zagreb ove jeseni ima novo središte – mjesto gdje se spoj tradicije i suvremenosti pretvara u doživljaj. Molino je postao sinonim za ukus, atmosferu i dobru energiju. On nije samo restoran, već priča koja traje i širi se od gosta do gosta. Ako tražite mjesto koje će vas nadahnuti, nahraniti i opustiti, Molino Pizza & Bar je adresa koju ćete zavoljeti na prvi zalogaj.
U iščekivanju Božića, ali i posljednje epizode, donosimo recept za doboš tortu – savršen klasik za blagdanski stol, koji spaja tradiciju i nezaboravne okuse Austro-Ugarske.
Bakalar, skandinavska riba koja je stoljećima bila specijalitet hladnih sjevernih mora, danas je nezaobilazna delicija mediteranske kuhinje, posebno tijekom blagdana. Taj fascinantni spoj tradicije i okusa u Istri doživljava pravu renesansu, a recept za jednostavno i brzo jelo koje oduševljava i najmlađe otkriva Aleksandar Stefanov, majstor bakalara s iskustvom od gotovo tri desetljeća.
U trenutku kada namirnica postaje glavna priča, a jednostavnost prostor za kreativnost, nastaje zimski meni koji slavi čiste okuse, tišinu prostora i večeri koje se pamte – bez žurbe, bez viška, s jasnim karakterom.
Zima nisu samo hladnoća i kratki dani - to je vrijeme posebnog ugođaja. Vrijeme kada tražimo male rituale koji nas opuštaju: lampice, topla atmosfera doma, druženja i okus koji unosi svježinu u svaki trenutak. Upravo zato tu je Lemonish, niskokalorična gazirana limunada koja i u prosincu donosi dašak živosti.
Otkako je početkom listopada otvorila svoja vrata, Allora se nametnula kao jedno od najposjećenijih mjesta u Splitu – onih u koja se gotovo uvijek preporučuje doći s rezervacijom. Iz opuštene moderne brasserie vrlo je brzo prerasla u restoran s ozbiljnom dnevnom i večernjom ponudom, potvrđujući se kao nova adresa za sve koji vole suvremenu mediteransku kuhinju, dinamičnu atmosferu i promišljeno oblikovan gastronomski doživljaj. A ovih dana, Allora je predstavila i svoj novi večernji meni, kulinarski koncept koji dodatno učvršćuje njezinu ambiciju da spaja vrhunsku namirnicu, suvremene tehnike i jela koja ostavljaju dojam.
U danu koji prirodno poziva na tišinu, usporavanje i povratak sebi, Matija Cvek objavio je novu pjesmu – onu koja ne traži pažnju glasno, ali je dobiva iskreno. Objavljena na Božić, pjesma Dom su ljudi (radni naziv prema poruci) donosi jednostavnu, ali duboko univerzalnu misao: dom nisu ni gradovi ni adrese, nego ljudi s kojima dijelimo život.
U Ujedinjenom Kraljevstvu utrka za vrh glazbenih ljestvica svake je godine u prosincu žešća nego u bilo kojem drugom razdoblju. Tijekom božićnog tjedna i najveće zvijezde i manje poznata imena ulažu iznimne napore kako bi s pjesmom ili albumom dosegli prvo mjesto – jer se božićni broj jedan smatra osobito prestižnim i simbolički snažnim uspjehom.
Vratimo se nakratko u veljaču. Dodjela Grammyja 2025. godine i Beyoncé koja ispisuje povijest. Ne samo da joj je napokon dodijeljena najvažnija nagrada večeri, album godine, nego je postala i prva crna žena koja je osvojila Grammy za najbolji country album – za Cowboy Carter. Nedavne promjene koje je uvela Recording Academy tu pobjedu čine još monumentalnijom: moguće je da je Beyoncé ujedno i posljednja osoba koja će ikada osvojiti tu nagradu u tom obliku.
Godinama se činilo da je Gmail adresa nešto što dobiješ jednom – i zauvijek ostaje isto. Bez obzira na to jesi li je otvorio kao tinejdžer, pod nadimkom koji danas zvuči neugodno, ili prije nego što si mogao predvidjeti koliko će Google račun postati važan dio svakodnevice.