HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Stigla nam je sezona kiša, a uskoro će krenuti i razdoblje prehlada i gripa. Mnoge pritom muče i alergije pa je svakako dobra ideja potražiti sve moguće načine kako na prirodan način podići imunitet. Juhe pune zdravih sastojaka, svakako su brz i ukusan način da na svoj stol donesete čisto zdravlje, a ne trebamo ni napominjati da su đumbir i mrkva na gotovo svim popisima najzdravijih namirnica za podizanje imuniteta. Recept za juhu od mrkve i đumbira idealan je ako volite ljutu hranu, a gotov je za tren oka.

Savjet: ako niste navikli na okus đumbira, krenite s 1/4 njegova udjela u ovom receptu.

Recept za juhu od mrkve i đumbira

Sastojci:

  • 1 žlica repičinog ulja
  • 1 veliki luk, nasjeckan
  • 2 žlice krupno naribanog đumbira
  • 2 režnja češnjaka, narezana na ploške
  • Pola žličice mljevenog muškatnog oraščića
  • 850 ml temeljca od povrća
  • 500 g mrkve (po mogućnosti organske), narezane na ploške
  • 400 g bijelog graha u konzervi (ne treba cijediti)
  • 4 žlice badema u ljusci, narezanih na ploške
  • pospite muškatnim oraščićem – ako želite

PROČITAJTE: Naravno da ćemo isprobati recept za štrudlu od jabuka Kasandre Draganić

Postupak: 

  1. Zagrijte ulje u velikoj tavi ili loncu, dodajte luk, đumbir i češnjak i pržite 5 minuta dok ne sve ne omekša Umiješajte muškatni oraščić i kuhajte još 1 minutu.
  2. Ulijte temeljac, dodajte mrkvu, grah i tekućinu iz limenke pa poklopite i pirjajte 20-25 minuta dok mrkva ne omekša.
  3. Odvojite trećinu smjese u zdjelu, a ostatak miksajte štapnim mikserom dok smjesa ne postane glatka. Sve vratite u lonac i zagrijte dok ne zavrije pa brzo maknite s vatre. Poslužite s bademima i muškatnim oraščićem ili bučinim sjemenkama.

druge vijesti