HELLO
Dina Plevnik Zamjenica glavnog urednika / Deputy editor

Kad razmišljamo o receptima iz kuharica poznatih chefova, zamišljamo i sate pripreme, kuhanja i ‘brdo’  posebnih sastojaka koje rijetko tko ima u svojoj smočnici.

Martha Stewart ima nešto drugačiju filozofiju kad je hrana u pitanju, pa se tako u zbirci njezinih recepata nalaze razna više i manje kompleksna jela.

Jedno od najpopularnijih jela s njezine službene stranice priprema se za samo 20 minuta, a toliko je ukusno da ne čudi što je skupilo vojsku obožavatelja koji tjesteninu a la Martha kuhaju više puta mjesečno.

Talijanska tjestenina u jednom loncu

Ovaj recept savršen je za kuhanje brze večere za samce ili cijelu obitelj, a njime ćete lako oduševiti i goste koji su nenajavljeno stigli na vrata u kasnim popodnevnim satima.

Ovaj recept inspiriran je jelima koja se kuhaju u talijanskoj pokrajini Apuliji, a najbolje je pripremati ga u dubokoj tavi ili široj posudi.

Potrebni sastojci:

  • špageti (količinu odredite prema broju ljudi za koje kuhate)

  • 250 grama cherry rajčica prerezanih na pola

  • 1 fino nasjeckan luk

  • 4 češnja češnjaka, fino nasjeckana

  • pola čajne žličice crvenog papra

  • dvije velike žlice maslinovog ulja

  • sol i papar po želji

Postupak:

Zagrijte maslinovo ulje u tavi ili loncu i dodajte sve sastojke. Ulijte točno toliko hladne ili mlake vode koliko je potrebno da prekrije sve sastojke. Kuhajte do vrenja povremeno miješajući, a zatim kuhajte još 9 minuta uz malo češće miješanje te po potrebi dodajte još malo vode.

Špageti

Poslužite toplo, uz parmezan nariban na vrhu.

druge vijesti