Večera s juga Italije za samo 20 minuta: Jedan od najpopularnijih recepata Marthe Stewart kuha se u jednom loncu
17 travnja 202314:48
Dina PlevnikZamjenica glavnog urednika / Deputy editor
Kad razmišljamo o receptima iz kuharica poznatih chefova, zamišljamo i sate pripreme, kuhanja i ‘brdo’ posebnih sastojaka koje rijetko tko ima u svojoj smočnici.
Martha Stewart ima nešto drugačiju filozofiju kad je hrana u pitanju, pa se tako u zbirci njezinih recepata nalaze razna više i manje kompleksna jela.
Jedno od najpopularnijih jela s njezine službene stranice priprema se za samo 20 minuta, a toliko je ukusno da ne čudi što je skupilo vojsku obožavatelja koji tjesteninu a la Martha kuhaju više puta mjesečno.
Talijanska tjestenina u jednom loncu
Ovaj recept savršen je za kuhanje brze večere za samce ili cijelu obitelj, a njime ćete lako oduševiti i goste koji su nenajavljeno stigli na vrata u kasnim popodnevnim satima.
Ovaj recept inspiriran je jelima koja se kuhaju u talijanskoj pokrajini Apuliji, a najbolje je pripremati ga u dubokoj tavi ili široj posudi.
Potrebni sastojci:
špageti (količinu odredite prema broju ljudi za koje kuhate)
250 grama cherry rajčica prerezanih na pola
1 fino nasjeckan luk
4 češnja češnjaka, fino nasjeckana
pola čajne žličice crvenog papra
dvije velike žlice maslinovog ulja
sol i papar po želji
Postupak:
Zagrijte maslinovo ulje u tavi ili loncu i dodajte sve sastojke. Ulijte točno toliko hladne ili mlake vode koliko je potrebno da prekrije sve sastojke. Kuhajte do vrenja povremeno miješajući, a zatim kuhajte još 9 minuta uz malo češće miješanje te po potrebi dodajte još malo vode.