
Donosimo recept: Cheesecake u čaši s okusom pistacija kojim ćete oduševiti
Izgleda zaista neodoljivo, zar ne? Okus je još bolji!
01 travnja 2025
Ovo se ne propušta! Vrijeme je za slastice nadahnute sočnim zagrebačkim jagodama.
Zavodljive delicije s jagodama u spoju s vrhunskim pjenušcima s Plešivice, fantastični kokteli i limitirano izdanje šik Popodnevnog čaja pripremaju se i poslužuju sa sočnim jagodama iz lokalnog uzgoja.
U zagrebačkoj je Esplanadi u svibnju sve u znaku jagoda. Jarko crvena boja, intenzivan miris i sladak, neodoljiv okus najkvalitetnijih domaćih zagrebačkih jagoda nadahnuli su i ovaj put cheficu Anu Grgić Tomić i glavnu slastičarku Mirjanu Špoljar da kreiraju neodoljivu hedonističku priču zbog koje ćete poželjeti iznova se vraćati u ovaj kultni hotel.
U Le Bistrou i Esplanade 1925 Lounge & Cocktail baru očekuje vas popis božanstvenih slastica poput interpretacije šnenokli s kremom od vanilije i notama karameliziranih jagoda, toplog cobblera od jagoda sa sladoledom od kokosa, tarta s bademom i kremom od šampanjca, kolača od skute u spoju sa sorbetom od jagoda – okusi čistog zadovoljstva. Za sve željne daška francuske romantike posebno se ističu madeleines od jagoda: zavodljiv spoj kreme od limuna, svježih jagoda te pesta od badema i bosiljka koji će zasigurno biti povod pokojoj proljetnoj romansi. Za istinske gurmane koji vole jednostavan, čist okus ovih zdravih proljetnih plodova koji obiluju vitaminom C u ponudi su svježe jagode s tučenim vrhnjem uz koje savršeno pristaje čaša vrhunskog pjenušca iz zagrebačke regije, s obronaka Plešivice, da bi upotpunila ovu slatku gurmansku priču kojoj će tek rijetki moći odoljeti.
Kozmopolitsko ozračje Esplanade 1925 Lounge & Cocktail bara s bezvremenskom terasom Oleander savršeno je za uživanje u limitiranom izdanju Popodnevnog čaja, koji na raskošnom etažeru donosi potpuno novu kolekciju mini zalogaja i slastica nadahnutu domaćim jagodama. Pečeni brie sir s bademima dolazi u fantastičnom spoju s tartarom od jagoda i celera uz dodatak bosiljka, a tu je i hrskava tortica s mousseom od šparoga uz gel od jagoda te primamljiva burrata s mariniranim rajčicama uz fermentirane jagode. Slatka priča o popodnevnom čaju donosi lemon curd tartlet sa svježim jagodama i mentom, primamljiv crème brûlée sa šampanjcem i jagodama, brownie s tamnom čokoladom i ganacheom od jagoda, red velvet s kremom od ricotte i gelom od jagoda te ono najslađe: jagode u čokoladi, za prepuštanje istinskim gurmanskim užicima. Popodnevni čaj za dvoje poslužuje se svaki dan od 12:00 do 18:30 u Esplanade 1925 Lounge & Cocktail baru i na terasi Oleander. Čaj se poslužuje u čajniku, a u ponudi su čajevi iz selekcije aromatičnih čajeva Ronnefeldt za dvoje. Cijena je Popodnevnog čaja iznosi 40 €.
Uz to, u Esplanade 1925 Lounge & Cocktail baru svakako kušajte savršenu selekciju novih koktela s notama jagoda koju potpisuje Vjenceslav Madić poznatiji kao Master Kishoni. Uz teatralan pristup vrhunskih koktel-majstora dopustite da vas zavedu kozmopolitsko ozračje i terasa s pogledom na grad te selekcija senzacionalnih koktela s dozom aromatičnih jagoda od kojih će vas svaki oduševiti: Strawberry Fizz, Strawberry Negroni ili Spring Spritz.
„Za sve ljubitelje vrhunskog džina i slatkih nota pripremio sam blago gaziran Strawberry Fizz u kojem se jagode isprepliću s voćnim paprom i svježinom crvenog grejpa bez dodanih šećera – idealno osvježenje i odličan koktel u spoju s malim zalogajima”, istaknuo je Vjenceslav i dodao: „Strawberry Negroni još je jedan fantastičan koktel punog i bogatog okusa koji će vas osvojiti na prvu. Ako ste ljubitelj koktela Negroni, ovaj twist na bezvremenski klasik idealan je za kušanje nečeg novog, a zanimljiv spoj zagrebačkog Old Pilot’s džina od jagode, Camparija i Vermoutha Rosso savršeno će osvježiti nepce aromatičnim okusima.” naglašava Vjenceslav te zaključuje: „Treći po redu je Strawberry Spritz, fantastičan osvježavajući spritz u kojem se isprepliće pregršt svježih voćnih okusa uz dodir perla Rosé Prosecca, koji prati dug i ukusan završetak jagoda. Ovaj aromama slojevit koktel može se piti u svako doba dana, što ga čini savršenim odabirom za sve ljubitelje laganih nota.”
Požurite jer je promotivna ponuda s domaćim jagodama u Le Bistrou i Esplanade 1925 Lounge & Cocktail baru dostupna samo dok su raspoložive svježe namirnice iz lokalnog uzgoja. Le Bistro je otvoren svaki dan od 9 do 23 sata, slastice se poslužuju od 12:00 do 22:30, dok su kokteli u Esplanade 1925 Lounge & Cocktail baru dostupni svaki dan od 12 do 2 sata ujutro. Rezervirajte stol pozivom na broj 01 45 666 11 (za Le Bistro) i 01 45 666 33 (za Esplanade Bar). Više informacija na www.lebistro.hr i www.esplanade1925.hr
Jagode u Le Bistrou:
Jagode u Esplanade 1925 Lounge & Cocktail Baru: https://esplanade1925.hr/wp-content/uploads/2024/05/Strawberry-Days-–-Dani-jagoda-–-Esplanade-1925-Bar-–-2024.pdf
Poznata hrvatska influencerica pohvalila se kućom koju je sa suprugom uređivala tri godine.
01 travnja 2025
Timeout je stavio Dubrovnik na prvo mjesto lokacija na kojima se trenutno nalazi najviše turista.
01 travnja 2025
Vis, Mljet, Korčula i Lastovo prekrasni su hrvatski otoci. Turisti ih obožavaju zbog mira, tišine, bogate povijesti, netaknute prirode i prelijepih plaža.
01 travnja 2025
Provodeći godišnji odmor u Istri, ne možete pogriješiti jer ćete sigurno pronaći nešto što odgovara vašim željama i preferencijama. Polja lavande savršeno se uklapaju u čarobnu ljetnu priču.
01 travnja 2025
Izgleda zaista neodoljivo, zar ne? Okus je još bolji!
01 travnja 2025