HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Ako jednu stvar imamo zajedničku s voljenim glumcem Stanleyjem Tuccijem to je ljubav prema tjestenini. Glumac poznat po svojim kulinarskim emisijama i receptima govorio je za Allrecipes o tzv. ugodnoj hrani te je podijelio jedan recept.

Imam toliko omiljene ugodne hrane da je to problem“, rekao je Stanley u jednome intervjuu. “Ovisi o sezoni, ali stelline s maslacem i sirom je recept koji obožavam.”

Ovo je omiljena tjestenina Stanleyja Tuccija

Glumac je nedavno u suradnji s brendom gazirane vode S. Pellegrinom i svojim omiljenim brendom tjestenine, Rummom, čak i izbacio ekskluzivnu liniju stellina, odnosno male tjestenine u obliku zvjezdica (zvijezda je logo S. Pellegrina, naravno). Stelline su podvrsta pastina, odnosno male tjestenine koju možemo pronaći na policama svih dućana.

PROČITAJTE: Priprema kukuruza na način Stanleyja Tuccija zapravo je genijalna

Glumac je govorio o svojim omiljenim jelima još iz djetinjstva – klasičnoj pastini te pilećoj juhi s mesnim okruglicama.

Pastina je nešto s čime sam odrastao. Mislim da je svako dijete u svakoj talijanskoj obitelji odraslo uz to“, rekao je Tucci. “Kako vrijeme postaje hladnije, to su dva jela koja ćete jednostavno htjeti jesti cijelo vrijeme.” Također je objasnio da su to odlična jela za dane kada se osjećate loše.

tjestenina stanleyja tuccija

To su bila jela koja su se često posluživala kada ste se osjećali loše u talijanskim obiteljima”, objasnio je Tucci. “Ako vas je bolio želudac, poslužili su vam pastinu s maslacem i sirom. Ako ste bili prehlađeni ili nešto slično, dobili biste pileću juhu.”

Omiljena tjestenina Stanleyja Tuccija može se napraviti od ovih sastojaka

Recept je za šest do osam osoba.

Sastojci:

  • 60 grama slanog maslaca,
  • 400 grama suhe pastine,
  • 300 grama sitno naribanog parmezana.

Upute:

  1. U veliki lonac za tjesteninu dodajte 4 litre vode i 1 žlicu soli i zakuhajte,
  2. Narežite maslac na 16 jednakih komada,
  3. Kad voda proključa, dodajte tjesteninu. Smanjite vatru na lagano i kuhajte 6 minuta, povremeno miješajući kako se tjestenina ne bi zalijepila za dno posude,
  4. Kada je tjestenina kuhana, kutlačom odvojite 1 šalicu vode u kojoj se kuhala tjestenina,
  5. Ocijedite preostalu tekućinu iz tjestenine i vratite tjesteninu u lonac,
  6. Dodajte maslac nasjeckan na kockice, pomiješajte,
  7. Dodajte pola količine parmezana i pomiješajte. Zatim dodajte pola šalice vode u kojoj se kuhala tjestenina i promiješajte. Dodajte ostatak sira i preostalu vodu u kojoj se kuhala tjestenina i promiješajte da dobijete kremasti umak,
  8. Posolite i popaprite po ukusu,
  9. Podijelite tjesteninu u šest do osam zdjelica,
  10. Ukrasite dodatnim ribanim parmezanom,
  11. Poslužite uz bocu ohlađene mineralne vode.

druge vijesti