Lana Klingor Mihić, poznata poduzetnica i gastronomska entuzijastica, podijelila je s pratiteljima jednostavan i ukusan recept za tjesteninu s inćunima. Ovo mediteransko jelo osvaja bogatstvom okusa i jednostavnom pripremom.
Sastojci:
- Tjestenina po izboru
- Luk
- Češnjak
- Začinsko bilje (npr. peršin, bosiljak)
- Slani inćuni
- Konzervirane rajčice
- Sol i papar
- Maslinovo ulje
Priprema:
- Na maslinovom ulju prodinstajte nasjeckani luk, češnjak i začinsko bilje dok ne omekšaju.
- Dodajte slane inćune i kratko ih pržite dok ne puste aromu.
- Umiješajte konzervirane rajčice i kuhajte nekoliko minuta.
- Dodajte malo vode u kojoj se kuha tjestenina kako biste postigli željenu gustoću umaka. Začinite solju i paprom po ukusu.
- Skuhanu tjesteninu dodajte u umak, dobro promiješajte i poslužite toplo.
Lana je ovaj recept podijelila na svom Instagram profilu, naglašavajući njegovu jednostavnost i bogatstvo okusa.