Strašni prstići: Desert u kojem će u uživati vaši najmlađi tijekom blagdana Noći vještica
Noć vještica je vrijeme kada vaši mališani s nestrpljenjem iščekuju priliku za kostimiranje i sudjelovanje u sablasnim, ali zabavnim aktivnostima. Maštoviti kostimi, zastrašujuće priče i kreativni slatkiši obilježavaju ovaj poseban dan. Pripremite svoju obitelj za veselu i ukusnu zabavu uz recept za "Strašne prstiće" koji će oduševiti vaše najmlađe svojom sablasnom pojavom i fantastičnim okusom.
Spooky sezona, kako mnogi nazivaju doba uoči Noći vještica, donosi poseban duh mašte, zabave i jezivih trenutaka. Ovo doba godine obilježeno je kreativnim dekoracijama, strašnim pričama i neizostavnim kostimima, a vrhunac tog perioda upravo je Noć vještica.
Ovaj praznik, koji se slavi 31. listopada, prilika je da se svi, od najmlađih do najstarijih, prepuste ludorijama, maskiranju i igrama koje potiču maštu.
Iako se veže za sablasne simbole, za djecu Noć vještica predstavlja veselo vrijeme puno slatkiša i igre, poput maškara, gdje imaju priliku pokazati koliko su kreativni i hrabri.
Maskenbal, ukrašene kuće i igre “Trick or Treat” omiljene su aktivnosti najmlađih, koji obožavaju izabrati najstrašnije ili najljepše kostime i sudjelovati u zabavama. To je prilika za obitelji da zajedno uživa u stvaranju čarolije i proslave s dozom humora i bezopasne jezivosti.
Djeca se posebno vesele ovim trenucima, kada u potpunosti mogu izraziti svoju kreativnost i biti netko drugi na jedan dan.
Recept za “Strašne prstiće” oduševit će vaše mališane
Za sve roditelje i mališane koji žele dodati posebnu čaroliju svojoj Noći vještica, predlažemo zabavan i jednostavan recept za “Strašne prstiće”. Ovaj recept sigurno će oduševiti cijelu obitelj svojom jezivom, ali slasnom pojavom.
Strašni prstići
Potrebni sastojci:
Štapići (grickalice),
bomboni od karamele,
rastopljeni pistacio namaz ili čokolada s pistacijama (može se rastopiti na pari),
bademi,
crna boja za hranu,
kist za crtanje,
crne jestive šljokice za dojam laka za nokte.
Priprema:
Oblikovanje prstića: Omotajte svaki štapić rastopljenom karamelom, modelirajući ga tako da nalikuje na ljudski prst. Pokušajte oblikovati zglobove i nepravilnosti kako bi prstići izgledali što realističnije.
Oblaganje pistacijama: Kad karamela očvrsne, umočite prstiće u rastopljeni pistacio namaz ili čokoladu. Ostavite ih da se osuše.
Dodavanje detalja: Koristite mali nožić kako biste utisnuli crtice na prstiće, nalik na prirodne linije na prstima. Ove linije dodatno obojite kistom s malo crne boje za hranu kako biste naglasili teksturu.
Nokti: Na vrh svakog prsta dodajte badem koji će poslužiti kao nokat. Badem obojite crnom bojom za hranu kako bi izgledao kao nalakirani nokat.
Završni dodir: Na obojeni badem nanesite crne jestive šljokice kako biste postigli efekt sjajnog laka za nokte.
Ovaj recept ne samo da će impresionirati djecu svojim jezivim izgledom, već će i okusom oduševiti cijelu obitelj. Prstići su savršeni dodatak svakoj proslavi Noći vještica i izvrstan način da se zabavite u pripremi nečega što je jednako ukusno i sablasno!
Otkako je početkom listopada otvorila svoja vrata, Allora se nametnula kao jedno od najposjećenijih mjesta u Splitu – onih u koja se gotovo uvijek preporučuje doći s rezervacijom. Iz opuštene moderne brasserie vrlo je brzo prerasla u restoran s ozbiljnom dnevnom i večernjom ponudom, potvrđujući se kao nova adresa za sve koji vole suvremenu mediteransku kuhinju, dinamičnu atmosferu i promišljeno oblikovan gastronomski doživljaj. A ovih dana, Allora je predstavila i svoj novi večernji meni, kulinarski koncept koji dodatno učvršćuje njezinu ambiciju da spaja vrhunsku namirnicu, suvremene tehnike i jela koja ostavljaju dojam.
Advent se vratio na Kvatrić, a s njim je poznati zagrebački trg ponovno oživio te ponudio zanimljivu gastronomsku ponudu po najpovoljnijim cijenama u gradu.
U zagrebačkom NOEL-u, prvom domaćem Michelinovu restoranu, jesen je ove godine stigla u sasvim novom ruhu – hrabrija, atmosferičnija i osjetno slojevitija. Dolazak chefa Brune Vokala, „novog starog“ znalca koji se vraća na mjesto gdje je prije nekoliko godina već ostavio svoj trag, obilježio je i premijerni jesenski degustacijski meni znakovitog naziva Autumn Echo. Riječ je o kulinarskoj priči koja ne donosi samo sezonski presjek, već pravi odjek – reminiscenciju lokalnih namirnica, tehnika i okusa koje Vokal podiže na posve novu razinu.
FOOLING AROUND by Fuliranje ove godine na Oleander terasu kultnog hotela Esplanade donosi atmosferu Orient Expressa, uz vrhunski afterwork glazbeni program i najuzbudljiviju street-gourmet ponudu u gradu. ∙ Buncek u tortilji, fileki s pancetom, hrskavi losos štapići, fantastični juneći burger, kultni kremasti kroketi ovaj put s drniškim pršutom, legendarni zapečeni Esplanadini štrukli, crumble od brusnica, jabuke kuhane u bijelom vinu, kreativni vrući kokteli… Na Esplanadinoj kućici čeka vas niz poslastica koje jednostavno morate probati. ∙ Čaroliji blagdanskog ugođaja u Esplanadi teško je odoljeti – pogotovo kad se prepustite sezonskim jelovnicima u Zinfandel’su i Le Bistrou, popodnevnom čaju, božanstvenim slasticama i autorskim koktelima u Esplanade 1925 Baru. Prava mala božićna bajka u srcu Zagreba. ∙ A za doček Nove godine Esplanade priprema glamuroznu večer koja se pamti. Uz pjenušac, crveni tepih i nezaboravne sljedove delicija koje potpisuje chefica Ana Grgić Tomić te uz ritmove poznate glazbene skupine Showtime, u 2026. ulazite s puno plesnog ritma i još više dobrog raspoloženja.
Na Strossmayerovu trgu ponovno se nešto čarobno prelomi u zraku onoga trenutka kada prvi lančići lampica zasjaje među krošnjama, a toplina ljudi nadvlada hladnoću prosinačkih večeri. Fuliranje je otvoreno – i već na prvi pogled jasno je da je ovogodišnje izdanje zagrebačkog Adventa podiglo ljestvicu više. Ne samo gastronomski, ne samo glazbeno, nego atmosferom koja se ne da opisati samo riječima, nego se živi – u koraku, u mirisu, u osmijehu, u glazbenoj noti koja se prolomi između kućica.
U trenutku kada se zagrebački adventski sjaj počinje prelijevati preko ulica, jedan se prostor izdvaja svojom posebnom energijom, gotovo filmskom atmosferom koja podsjeća na glamurozne europske metropole. Oleander terasa hotela Esplanade, sinonim bezvremenske elegancije i gradske profinjenosti, ponovno je postala središtem zimskih druženja – otvoren je Fooling Around, koncept koji redefinira ideju adventa i uvodi nas u novu kulturu after work susreta.
U čarobnom ambijentu zagrebačkog Bundeka, HELLO! Magazin okupio je poznate uz blagdansku gala večeru punu vrhunske gastronomije, elegantnih okusa i nezaboravne prosinačke atmosfere.
Kada proučite kako vaš organizam funkcionira, otkrit ćete da prehrana nije tek popis stolnih navika, nego sofisticiran jezik kojim tijelo komunicira svoju vitalnost, snagu i seksualnu energiju. Za muškarca koji želi pobijediti umor, postati fizički snažniji i ponovno probuditi libido, prehrana postaje ključna arena u kojoj odlučujete hoće li vaš sustav raditi optimalno ili će se zadovoljavati osrednjim.
U svijetu mode, gdje se vizije mijenjaju brže nego se ispisuju trendovski manifesti, odlazak darija vitalea iz versacea u manje od godinu dana djeluje poput munje koja nakratko rasiječe nebo pa nestane, ostavljajući za sobom više pitanja nego odgovora. Njegov kratki mandat pretvorio se u fantastično zgusnutu priču o ambiciji, industrijskim tektonskim poremećajima, estetskim sudarima i suptilnim političkim turbulencijama koje rijetko dospiju na površinu. A ipak, svaki detalj otkriva novu perspektivu o tome kako se velika modna kuća nosi s vlastitom prošlošću i budućnošću, pogotovo u trenutku kad promjena vlasništva neminovno pomiče sve unutarnje kotačiće.
Američka voditeljica otvoreno podržala zakon koji će zabraniti korištenje društvenih mreža mladima do 16 godina i poručila da taj potez štiti djecu od ovisnosti, pornografije i gubitka socijalnih vještina.