Strašni prstići: Desert u kojem će u uživati vaši najmlađi tijekom blagdana Noći vještica
Noć vještica je vrijeme kada vaši mališani s nestrpljenjem iščekuju priliku za kostimiranje i sudjelovanje u sablasnim, ali zabavnim aktivnostima. Maštoviti kostimi, zastrašujuće priče i kreativni slatkiši obilježavaju ovaj poseban dan. Pripremite svoju obitelj za veselu i ukusnu zabavu uz recept za "Strašne prstiće" koji će oduševiti vaše najmlađe svojom sablasnom pojavom i fantastičnim okusom.
Spooky sezona, kako mnogi nazivaju doba uoči Noći vještica, donosi poseban duh mašte, zabave i jezivih trenutaka. Ovo doba godine obilježeno je kreativnim dekoracijama, strašnim pričama i neizostavnim kostimima, a vrhunac tog perioda upravo je Noć vještica.
Ovaj praznik, koji se slavi 31. listopada, prilika je da se svi, od najmlađih do najstarijih, prepuste ludorijama, maskiranju i igrama koje potiču maštu.
Iako se veže za sablasne simbole, za djecu Noć vještica predstavlja veselo vrijeme puno slatkiša i igre, poput maškara, gdje imaju priliku pokazati koliko su kreativni i hrabri.
Maskenbal, ukrašene kuće i igre “Trick or Treat” omiljene su aktivnosti najmlađih, koji obožavaju izabrati najstrašnije ili najljepše kostime i sudjelovati u zabavama. To je prilika za obitelji da zajedno uživa u stvaranju čarolije i proslave s dozom humora i bezopasne jezivosti.
Djeca se posebno vesele ovim trenucima, kada u potpunosti mogu izraziti svoju kreativnost i biti netko drugi na jedan dan.
Recept za “Strašne prstiće” oduševit će vaše mališane
Za sve roditelje i mališane koji žele dodati posebnu čaroliju svojoj Noći vještica, predlažemo zabavan i jednostavan recept za “Strašne prstiće”. Ovaj recept sigurno će oduševiti cijelu obitelj svojom jezivom, ali slasnom pojavom.
Strašni prstići
Potrebni sastojci:
Štapići (grickalice),
bomboni od karamele,
rastopljeni pistacio namaz ili čokolada s pistacijama (može se rastopiti na pari),
bademi,
crna boja za hranu,
kist za crtanje,
crne jestive šljokice za dojam laka za nokte.
Priprema:
Oblikovanje prstića: Omotajte svaki štapić rastopljenom karamelom, modelirajući ga tako da nalikuje na ljudski prst. Pokušajte oblikovati zglobove i nepravilnosti kako bi prstići izgledali što realističnije.
Oblaganje pistacijama: Kad karamela očvrsne, umočite prstiće u rastopljeni pistacio namaz ili čokoladu. Ostavite ih da se osuše.
Dodavanje detalja: Koristite mali nožić kako biste utisnuli crtice na prstiće, nalik na prirodne linije na prstima. Ove linije dodatno obojite kistom s malo crne boje za hranu kako biste naglasili teksturu.
Nokti: Na vrh svakog prsta dodajte badem koji će poslužiti kao nokat. Badem obojite crnom bojom za hranu kako bi izgledao kao nalakirani nokat.
Završni dodir: Na obojeni badem nanesite crne jestive šljokice kako biste postigli efekt sjajnog laka za nokte.
Ovaj recept ne samo da će impresionirati djecu svojim jezivim izgledom, već će i okusom oduševiti cijelu obitelj. Prstići su savršeni dodatak svakoj proslavi Noći vještica i izvrstan način da se zabavite u pripremi nečega što je jednako ukusno i sablasno!
Zima nisu samo hladnoća i kratki dani - to je vrijeme posebnog ugođaja. Vrijeme kada tražimo male rituale koji nas opuštaju: lampice, topla atmosfera doma, druženja i okus koji unosi svježinu u svaki trenutak. Upravo zato tu je Lemonish, niskokalorična gazirana limunada koja i u prosincu donosi dašak živosti.
Otkako je početkom listopada otvorila svoja vrata, Allora se nametnula kao jedno od najposjećenijih mjesta u Splitu – onih u koja se gotovo uvijek preporučuje doći s rezervacijom. Iz opuštene moderne brasserie vrlo je brzo prerasla u restoran s ozbiljnom dnevnom i večernjom ponudom, potvrđujući se kao nova adresa za sve koji vole suvremenu mediteransku kuhinju, dinamičnu atmosferu i promišljeno oblikovan gastronomski doživljaj. A ovih dana, Allora je predstavila i svoj novi večernji meni, kulinarski koncept koji dodatno učvršćuje njezinu ambiciju da spaja vrhunsku namirnicu, suvremene tehnike i jela koja ostavljaju dojam.
Advent se vratio na Kvatrić, a s njim je poznati zagrebački trg ponovno oživio te ponudio zanimljivu gastronomsku ponudu po najpovoljnijim cijenama u gradu.
U zagrebačkom NOEL-u, prvom domaćem Michelinovu restoranu, jesen je ove godine stigla u sasvim novom ruhu – hrabrija, atmosferičnija i osjetno slojevitija. Dolazak chefa Brune Vokala, „novog starog“ znalca koji se vraća na mjesto gdje je prije nekoliko godina već ostavio svoj trag, obilježio je i premijerni jesenski degustacijski meni znakovitog naziva Autumn Echo. Riječ je o kulinarskoj priči koja ne donosi samo sezonski presjek, već pravi odjek – reminiscenciju lokalnih namirnica, tehnika i okusa koje Vokal podiže na posve novu razinu.
FOOLING AROUND by Fuliranje ove godine na Oleander terasu kultnog hotela Esplanade donosi atmosferu Orient Expressa, uz vrhunski afterwork glazbeni program i najuzbudljiviju street-gourmet ponudu u gradu. ∙ Buncek u tortilji, fileki s pancetom, hrskavi losos štapići, fantastični juneći burger, kultni kremasti kroketi ovaj put s drniškim pršutom, legendarni zapečeni Esplanadini štrukli, crumble od brusnica, jabuke kuhane u bijelom vinu, kreativni vrući kokteli… Na Esplanadinoj kućici čeka vas niz poslastica koje jednostavno morate probati. ∙ Čaroliji blagdanskog ugođaja u Esplanadi teško je odoljeti – pogotovo kad se prepustite sezonskim jelovnicima u Zinfandel’su i Le Bistrou, popodnevnom čaju, božanstvenim slasticama i autorskim koktelima u Esplanade 1925 Baru. Prava mala božićna bajka u srcu Zagreba. ∙ A za doček Nove godine Esplanade priprema glamuroznu večer koja se pamti. Uz pjenušac, crveni tepih i nezaboravne sljedove delicija koje potpisuje chefica Ana Grgić Tomić te uz ritmove poznate glazbene skupine Showtime, u 2026. ulazite s puno plesnog ritma i još više dobrog raspoloženja.
Na Strossmayerovu trgu ponovno se nešto čarobno prelomi u zraku onoga trenutka kada prvi lančići lampica zasjaje među krošnjama, a toplina ljudi nadvlada hladnoću prosinačkih večeri. Fuliranje je otvoreno – i već na prvi pogled jasno je da je ovogodišnje izdanje zagrebačkog Adventa podiglo ljestvicu više. Ne samo gastronomski, ne samo glazbeno, nego atmosferom koja se ne da opisati samo riječima, nego se živi – u koraku, u mirisu, u osmijehu, u glazbenoj noti koja se prolomi između kućica.
U trenutku kada se zagrebački adventski sjaj počinje prelijevati preko ulica, jedan se prostor izdvaja svojom posebnom energijom, gotovo filmskom atmosferom koja podsjeća na glamurozne europske metropole. Oleander terasa hotela Esplanade, sinonim bezvremenske elegancije i gradske profinjenosti, ponovno je postala središtem zimskih druženja – otvoren je Fooling Around, koncept koji redefinira ideju adventa i uvodi nas u novu kulturu after work susreta.
U čarobnom ambijentu zagrebačkog Bundeka, HELLO! Magazin okupio je poznate uz blagdansku gala večeru punu vrhunske gastronomije, elegantnih okusa i nezaboravne prosinačke atmosfere.
Pop boje, blagdanski motivi i luksuzne teksture definiraju Chanel Holiday ekskluzivnu blagdansku selekciju modnih dodataka koja u prvi plan stavlja sofisticiranu interpretaciju božićne estetike. Kolekcija je osmišljena kao hommage sezoni slavlja, uz naglasak na detalje koji čine razliku.
Postoje LEGO setovi koji se slažu, izlože i s vremenom padnu u zaborav. A postoje i oni rijetki, pomno osmišljeni modeli koji nadilaze granicu igračke i postaju predmet želje, razgovora i statusa. Upravo takav je novi LEGO Icons set inspiriran serijom Stranger Things – Creel House, mračna kuća iz Hawkinsa koja u Hrvatsku stiže za svega nekoliko dana i već sada se smatra jednim od najpoželjnijih kolekcionarskih izdanja ove godine.
Eurosong je desetljećima volio sebe zamišljati kao sigurno utočište glazbe – prostor u kojem se politika zaustavlja na vratima pozornice, a reflektori obasjavaju isključivo pjesme, izvođače i obećanje zajedništva. No povijest tog natjecanja pokazuje da se stvarnost uvijek, prije ili kasnije, probije kroz scenografiju. Odluka Nema, pobjednika Eurosonga 2024., da vrati svoj trofej Europskoj radiodifuznoj uniji (EBU), nije samo osobni čin savjesti, nego i simbolički rez u tkivu natjecanja koje se već godinama bori s vlastitim proturječnostima.