Strašni prstići: Desert u kojem će u uživati vaši najmlađi tijekom blagdana Noći vještica
Noć vještica je vrijeme kada vaši mališani s nestrpljenjem iščekuju priliku za kostimiranje i sudjelovanje u sablasnim, ali zabavnim aktivnostima. Maštoviti kostimi, zastrašujuće priče i kreativni slatkiši obilježavaju ovaj poseban dan. Pripremite svoju obitelj za veselu i ukusnu zabavu uz recept za "Strašne prstiće" koji će oduševiti vaše najmlađe svojom sablasnom pojavom i fantastičnim okusom.
Spooky sezona, kako mnogi nazivaju doba uoči Noći vještica, donosi poseban duh mašte, zabave i jezivih trenutaka. Ovo doba godine obilježeno je kreativnim dekoracijama, strašnim pričama i neizostavnim kostimima, a vrhunac tog perioda upravo je Noć vještica.
Ovaj praznik, koji se slavi 31. listopada, prilika je da se svi, od najmlađih do najstarijih, prepuste ludorijama, maskiranju i igrama koje potiču maštu.
Iako se veže za sablasne simbole, za djecu Noć vještica predstavlja veselo vrijeme puno slatkiša i igre, poput maškara, gdje imaju priliku pokazati koliko su kreativni i hrabri.
Maskenbal, ukrašene kuće i igre “Trick or Treat” omiljene su aktivnosti najmlađih, koji obožavaju izabrati najstrašnije ili najljepše kostime i sudjelovati u zabavama. To je prilika za obitelji da zajedno uživa u stvaranju čarolije i proslave s dozom humora i bezopasne jezivosti.
Djeca se posebno vesele ovim trenucima, kada u potpunosti mogu izraziti svoju kreativnost i biti netko drugi na jedan dan.
Recept za “Strašne prstiće” oduševit će vaše mališane
Za sve roditelje i mališane koji žele dodati posebnu čaroliju svojoj Noći vještica, predlažemo zabavan i jednostavan recept za “Strašne prstiće”. Ovaj recept sigurno će oduševiti cijelu obitelj svojom jezivom, ali slasnom pojavom.
Strašni prstići
Potrebni sastojci:
Štapići (grickalice),
bomboni od karamele,
rastopljeni pistacio namaz ili čokolada s pistacijama (može se rastopiti na pari),
bademi,
crna boja za hranu,
kist za crtanje,
crne jestive šljokice za dojam laka za nokte.
Priprema:
Oblikovanje prstića: Omotajte svaki štapić rastopljenom karamelom, modelirajući ga tako da nalikuje na ljudski prst. Pokušajte oblikovati zglobove i nepravilnosti kako bi prstići izgledali što realističnije.
Oblaganje pistacijama: Kad karamela očvrsne, umočite prstiće u rastopljeni pistacio namaz ili čokoladu. Ostavite ih da se osuše.
Dodavanje detalja: Koristite mali nožić kako biste utisnuli crtice na prstiće, nalik na prirodne linije na prstima. Ove linije dodatno obojite kistom s malo crne boje za hranu kako biste naglasili teksturu.
Nokti: Na vrh svakog prsta dodajte badem koji će poslužiti kao nokat. Badem obojite crnom bojom za hranu kako bi izgledao kao nalakirani nokat.
Završni dodir: Na obojeni badem nanesite crne jestive šljokice kako biste postigli efekt sjajnog laka za nokte.
Ovaj recept ne samo da će impresionirati djecu svojim jezivim izgledom, već će i okusom oduševiti cijelu obitelj. Prstići su savršeni dodatak svakoj proslavi Noći vještica i izvrstan način da se zabavite u pripremi nečega što je jednako ukusno i sablasno!
Bakalar, skandinavska riba koja je stoljećima bila specijalitet hladnih sjevernih mora, danas je nezaobilazna delicija mediteranske kuhinje, posebno tijekom blagdana. Taj fascinantni spoj tradicije i okusa u Istri doživljava pravu renesansu, a recept za jednostavno i brzo jelo koje oduševljava i najmlađe otkriva Aleksandar Stefanov, majstor bakalara s iskustvom od gotovo tri desetljeća.
U trenutku kada namirnica postaje glavna priča, a jednostavnost prostor za kreativnost, nastaje zimski meni koji slavi čiste okuse, tišinu prostora i večeri koje se pamte – bez žurbe, bez viška, s jasnim karakterom.
Zima nisu samo hladnoća i kratki dani - to je vrijeme posebnog ugođaja. Vrijeme kada tražimo male rituale koji nas opuštaju: lampice, topla atmosfera doma, druženja i okus koji unosi svježinu u svaki trenutak. Upravo zato tu je Lemonish, niskokalorična gazirana limunada koja i u prosincu donosi dašak živosti.
Otkako je početkom listopada otvorila svoja vrata, Allora se nametnula kao jedno od najposjećenijih mjesta u Splitu – onih u koja se gotovo uvijek preporučuje doći s rezervacijom. Iz opuštene moderne brasserie vrlo je brzo prerasla u restoran s ozbiljnom dnevnom i večernjom ponudom, potvrđujući se kao nova adresa za sve koji vole suvremenu mediteransku kuhinju, dinamičnu atmosferu i promišljeno oblikovan gastronomski doživljaj. A ovih dana, Allora je predstavila i svoj novi večernji meni, kulinarski koncept koji dodatno učvršćuje njezinu ambiciju da spaja vrhunsku namirnicu, suvremene tehnike i jela koja ostavljaju dojam.
Advent se vratio na Kvatrić, a s njim je poznati zagrebački trg ponovno oživio te ponudio zanimljivu gastronomsku ponudu po najpovoljnijim cijenama u gradu.
U zagrebačkom NOEL-u, prvom domaćem Michelinovu restoranu, jesen je ove godine stigla u sasvim novom ruhu – hrabrija, atmosferičnija i osjetno slojevitija. Dolazak chefa Brune Vokala, „novog starog“ znalca koji se vraća na mjesto gdje je prije nekoliko godina već ostavio svoj trag, obilježio je i premijerni jesenski degustacijski meni znakovitog naziva Autumn Echo. Riječ je o kulinarskoj priči koja ne donosi samo sezonski presjek, već pravi odjek – reminiscenciju lokalnih namirnica, tehnika i okusa koje Vokal podiže na posve novu razinu.
FOOLING AROUND by Fuliranje ove godine na Oleander terasu kultnog hotela Esplanade donosi atmosferu Orient Expressa, uz vrhunski afterwork glazbeni program i najuzbudljiviju street-gourmet ponudu u gradu. ∙ Buncek u tortilji, fileki s pancetom, hrskavi losos štapići, fantastični juneći burger, kultni kremasti kroketi ovaj put s drniškim pršutom, legendarni zapečeni Esplanadini štrukli, crumble od brusnica, jabuke kuhane u bijelom vinu, kreativni vrući kokteli… Na Esplanadinoj kućici čeka vas niz poslastica koje jednostavno morate probati. ∙ Čaroliji blagdanskog ugođaja u Esplanadi teško je odoljeti – pogotovo kad se prepustite sezonskim jelovnicima u Zinfandel’su i Le Bistrou, popodnevnom čaju, božanstvenim slasticama i autorskim koktelima u Esplanade 1925 Baru. Prava mala božićna bajka u srcu Zagreba. ∙ A za doček Nove godine Esplanade priprema glamuroznu večer koja se pamti. Uz pjenušac, crveni tepih i nezaboravne sljedove delicija koje potpisuje chefica Ana Grgić Tomić te uz ritmove poznate glazbene skupine Showtime, u 2026. ulazite s puno plesnog ritma i još više dobrog raspoloženja.
Pjevačica je nakon glasanja u Europskom parlamentu podržala inicijativu „My Voice, My Choice“ i poručila da je zajedništvo građanki i građana ključno za stvarne društvene promjene.
Advent u Zagrebu i ove godine potvrđuje status jednog od najuzbudljivijih glazbenih programa u regiji. Rijetke su prilike da se karizmatični umjetnici čuju u intimnom, blagdanskom okruženju, a upravo takvo iskustvo priređuje EU Advent. Nakon velikog koncerta u zagrebačkoj Areni, na Europski trg stiže Damir Urban, u petak, 27. prosinca, u ambijent obasjan toplim adventskim svjetlima.
Supruga Matea Kovačića na isti je dan proslavila 33. rođendan i drugu godišnjicu svog modnog brenda, prisjetivši se početaka i zahvalivši onima koji je podržavaju.