Gosti su se najavili u zadnji čas, a vi ne znate što biste ponudili? Prije nego što počnete panično tražiti slastičarnicu koja dostavlja do vaše adrese, pogledajte imate li sastojke za brzinski, a preukusan čokoladni mousseprema receptu jednog od nama omiljenih chefova s društvenih mreža, Lea Jurešića.
Čokoladni mouse za samo pet minuta
Jeste li znali da se čokoladni mousse nekoć nazivao “čokoladnom majonezom”? Ovaj neodoljivo pahuljast desert rođen je u Francuskoj, a osmislio ga je Henri Toulouse-Lautrec krajem 19. stoljeća.
Bilo da ga radite za goste, za obitelj nakon ručka ili za sebe – za savršenu večer uz dobru novu knjigu, ovaj čokoladni mousse neće vas razočarati. Evo kako ga napraviti!
Recept za čokoladni mousse:
Sastojci:
40 g mlijeka
130 g slatkog vrhnja
210 g crne čokolade
170 g bjelanjaka
15 g šećera
Postupak:
Mlijeko i vrhnje zagrijati i preliti preko čokolade. Promiješati.
Bjelanjke istući u snijeg zajedno sa šećerom.
Obje smjese sjediniti i ostaviti u hladnjaku nekoliko sati da se stisne.
Alternativno 20-ak minuta u freezeru te 1-2 h u hladnjaku.
Reproduktor videozapisa
Media error: Format(s) not supported or source(s) not found
Ako želite kožu koja blista, više energije i zdravlje koje prkosi godinama, ne tražite dalje — ovi prirodni sokovi s razlogom su na tronu anti-age napitaka!
U svijetu u kojem društvene mreže obiluju savršenim tanjurima i još savršenijim tijelima, rijetko što zvuči tako iskreno i toplo kao – domaći kolačići. Još kad ih pripremi netko poput Marka Petrića, teško im je odoljeti. No, ovdje nije riječ samo o receptu – već o spoju ljubavi, zdravlja i životne ravnoteže.
Od gradskih terasa u srcu Zagreba, poput Botaničkog vrta ili Tkalčićeve ulice, do lounge barova na obali u Splitu ili Dubrovniku, slavimo ga na ljetnim zabavama, vjenčanjima ili kao idealan predah na plaži, a svjedoče o tome i nasmijana lica, instagramske priče i sve češće zdravice u njegovo ime.
Ako ste mislili da ste probali sve verzije talijanskih klasika - razmislite ponovno. Ovo nisu obične lazanje, niti je ovo klasična focaccia. Ovo je dekadentna, sočna, hrskava fuzija koja miriše na nedjeljni ručak i izgleda kao san u obliku kruha. Tri sloja tijesta, bogat bešamel, moćan mesni ragu s crnim vinom i dašak parmezana za hrskavi završetak.