HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Gosti su se najavili u zadnji čas, a vi ne znate što biste ponudili? Prije nego što počnete panično tražiti slastičarnicu koja dostavlja do vaše adrese, pogledajte imate li sastojke za brzinski, a preukusan čokoladni mousse prema receptu jednog od nama omiljenih chefova s društvenih mreža, Lea Jurešića.

čokoladni mousse recept u pet minuta leo jurešić hello magazine croatia hrvatska recepti

Čokoladni mouse za samo pet minuta

Jeste li znali da se čokoladni mousse nekoć nazivao “čokoladnom majonezom”? Ovaj neodoljivo pahuljast desert rođen je u Francuskoj, a osmislio ga je Henri Toulouse-Lautrec krajem 19. stoljeća.

PROČITAJTE: Mmm…. Ovaj recept za najmekše buhtle s pekmezom Sanje Mijac nikog neće ostaviti ravnodušnim

Bilo da ga radite za goste, za obitelj nakon ručka ili za sebe – za savršenu večer uz dobru novu knjigu, ovaj čokoladni mousse neće vas razočarati. Evo kako ga napraviti!

Recept za čokoladni mousse:

Sastojci:
  • 40 g mlijeka
  • 130 g slatkog vrhnja
  • 210 g crne čokolade
  • 170 g bjelanjaka
  • 15 g šećera
Postupak:
  1. Mlijeko i vrhnje zagrijati i preliti preko čokolade. Promiješati.
  2. Bjelanjke istući u snijeg zajedno sa šećerom.
  3. Obje smjese sjediniti i ostaviti u hladnjaku nekoliko sati da se stisne.
  4. Alternativno 20-ak minuta u freezeru te 1-2 h u hladnjaku.

 

Dobar tek!

druge vijesti