Razgovarali smo s osnivačicama slavnog Sisters Kurtoš i doznali sve detalje vezane za lokal u Zagrebu!
Kad se otvara, gdje će biti smješten i koja iznenađenja Zagrepčanima pripremaju Slovenke zbog čijih slastica mnogi odlaze na izlet u Ljubljanu, doznajte u nastavku.
Za originalne slovenske slastice Sisters Kurtoš čuli su gotovo svi sladokusci iz ovog dijela Europe, a dok se Slovenci ne mogu odlučiti je li im draži atraktivni Harry Potter, neodoljiva poslastica s repom sirene ili neko drugo slatko iznenađenje iz pekarnice/slastičarnice koja se nalazi u centru Ljubljane, Hrvate zanima kad će moći probati sladoled Sisters Kurtoš u Zagrebu.
Popričali smo sa simpatičnim Slovenkama koje su osmislile slastice za kojima luduje ovaj dio Europe i doznali sve o lokalu Sisters Kurtoš u Zagrebu, koji uskoro otvara svoja vrata.
Sladoled Sisters Kurtoš u Zagrebu: doznali smo baš sve detalje
Slastičarnica pod nazivom Sisters Kurtoš, koju su prije nekoliko godina otvorile Slovenke Špela i Maša, svojim slasticama privlači turiste iz cijelog svijeta, što nije čudno u vrijeme kad se od deserta traži da bude jednako fotogeničan koliko i ukusan, a svaka slasna novotarija nagrađuje se bezbrojnim objavama i pohvalama na društvenim mrežama. Sladoled Sisters Kurtoš uistinu je nešto posebno.
Gdje, kada i što sve čeka zagrebačke sladokusce, ali i brojne turiste, za HELLO! Croatia otkrivaju osnivačice popularne slastičarnice!
Prije svega moramo vam reći da smo oduševljeni što ćemo uskoro moći isprobati sladoled Sisters Kurtoš u Zagrebu! Kako ste se odlučili na to?
Hvala Vam puno na čestitkama. I mi smo uzbuđene i jedva čekamo da počnemo raditi. Naime, na ovu odluku o otvaranju još jedne pekarnice utjecalo je više stvari. Želja nam je bila otvoriti još jednu “jedinicu” negdje izvan Ljubljane. Tražili smo lokacije u nekom od većih gradova. Potvrda da je odluka bila ispravna, bila je i činjenica da nam veliki broj gostiju (i nakon nekoliko godina) po kurtoše dolazi iz Hrvatske – posebno iz Zagreba.
Hoće li ponuda slastica u Zagrebu biti jednaka onoj u Ljubljani ili će biti nekih odstupanja? Hoće li Zagreb dobiti neki svoj posebni okus?
U ponudi ćemo imati našu klasiku – slatke, tople kurtoše s raznim posipima (Sweety), zatim kurtoše s našim domaćim sladoledom (to su naši Coldyji) i 3 različita Special Edition kurtoša. Za početak, ponuda će biti nešto manja nego u Ljubljani, ali ipak dovoljno široka za sve sladokusce. Zasigurno ćemo je nadgraditi u sljedećim mjesecima. Osim kurtoša, imat ćemo i široku ponudu domaćih sladoleda koje sami radimo i nešto lokalne ponude što se tiče pića.
Sigurno će Zagreb dobiti svoj okus kurtoša, ali koji i kada – neka za sada još ostane tajna!
Što se tiče našeg najpopularnijeg Harry Potter kurtoša, kojeg kupci traže tijekom cijele godine, u Zagrebu ga planiramo za mjesec siječanj.
Na kojoj lokaciji u Zagrebu otvarate lokal i kada?
Pekara Sisters Kurtoš otvara se na adresi Ul. Milana Amruša 1, Zagreb, blizu parka Zrinjevac. Otvorenje će biti u prosincu ove godine – nadamo se u prvoj polovici mjeseca.
Koji su vaši omiljeni okusi i što vi najradije birate iz svoje ponude?
Omiljeni okus mi je Freshy – jako je osvježavajući i naravno klasičan posipan cimetom i Nutellom koje ne smije nedostajati. Špela najviše voli topli kurtoš s pistacijama i Nutellom, i naš special kurtoš Apple Strudel, koji punimo s našom domaćom kašom od jabuka, koju pripremamo sami. Strudel je odličan izbor i zimi (poslužuje se uz toplu čežanu – kuhanu jabuku) i ljeti(kada možete, kao dodatak uzeti i sladoled od vanilije).
Kako će biti uređena slastičarnica u Zagrebu i je li zamišljena kao mjesto na kojem se može sjesti ili kao usputna postaja s nevjerojatnim slasticama?
U Zagrebu imamo malo veći prostor nego u Ljubljani pa smo imali i malo više manevarskog prostora što se tiče opremanja. Inače, i ovdje će pekarnica biti s više naglaska na “to go”, ali prostor smo uredili tako, da će se kurtoše moći pojesti u ugodnom kutku naše pekarnice.
Veselimo se upoznati Zagrepčane i ponuditi im slastice iz naše ponude!
Otkako je početkom listopada otvorila svoja vrata, Allora se nametnula kao jedno od najposjećenijih mjesta u Splitu – onih u koja se gotovo uvijek preporučuje doći s rezervacijom. Iz opuštene moderne brasserie vrlo je brzo prerasla u restoran s ozbiljnom dnevnom i večernjom ponudom, potvrđujući se kao nova adresa za sve koji vole suvremenu mediteransku kuhinju, dinamičnu atmosferu i promišljeno oblikovan gastronomski doživljaj. A ovih dana, Allora je predstavila i svoj novi večernji meni, kulinarski koncept koji dodatno učvršćuje njezinu ambiciju da spaja vrhunsku namirnicu, suvremene tehnike i jela koja ostavljaju dojam.
Advent se vratio na Kvatrić, a s njim je poznati zagrebački trg ponovno oživio te ponudio zanimljivu gastronomsku ponudu po najpovoljnijim cijenama u gradu.
U zagrebačkom NOEL-u, prvom domaćem Michelinovu restoranu, jesen je ove godine stigla u sasvim novom ruhu – hrabrija, atmosferičnija i osjetno slojevitija. Dolazak chefa Brune Vokala, „novog starog“ znalca koji se vraća na mjesto gdje je prije nekoliko godina već ostavio svoj trag, obilježio je i premijerni jesenski degustacijski meni znakovitog naziva Autumn Echo. Riječ je o kulinarskoj priči koja ne donosi samo sezonski presjek, već pravi odjek – reminiscenciju lokalnih namirnica, tehnika i okusa koje Vokal podiže na posve novu razinu.
FOOLING AROUND by Fuliranje ove godine na Oleander terasu kultnog hotela Esplanade donosi atmosferu Orient Expressa, uz vrhunski afterwork glazbeni program i najuzbudljiviju street-gourmet ponudu u gradu. ∙ Buncek u tortilji, fileki s pancetom, hrskavi losos štapići, fantastični juneći burger, kultni kremasti kroketi ovaj put s drniškim pršutom, legendarni zapečeni Esplanadini štrukli, crumble od brusnica, jabuke kuhane u bijelom vinu, kreativni vrući kokteli… Na Esplanadinoj kućici čeka vas niz poslastica koje jednostavno morate probati. ∙ Čaroliji blagdanskog ugođaja u Esplanadi teško je odoljeti – pogotovo kad se prepustite sezonskim jelovnicima u Zinfandel’su i Le Bistrou, popodnevnom čaju, božanstvenim slasticama i autorskim koktelima u Esplanade 1925 Baru. Prava mala božićna bajka u srcu Zagreba. ∙ A za doček Nove godine Esplanade priprema glamuroznu večer koja se pamti. Uz pjenušac, crveni tepih i nezaboravne sljedove delicija koje potpisuje chefica Ana Grgić Tomić te uz ritmove poznate glazbene skupine Showtime, u 2026. ulazite s puno plesnog ritma i još više dobrog raspoloženja.
Na Strossmayerovu trgu ponovno se nešto čarobno prelomi u zraku onoga trenutka kada prvi lančići lampica zasjaje među krošnjama, a toplina ljudi nadvlada hladnoću prosinačkih večeri. Fuliranje je otvoreno – i već na prvi pogled jasno je da je ovogodišnje izdanje zagrebačkog Adventa podiglo ljestvicu više. Ne samo gastronomski, ne samo glazbeno, nego atmosferom koja se ne da opisati samo riječima, nego se živi – u koraku, u mirisu, u osmijehu, u glazbenoj noti koja se prolomi između kućica.
U trenutku kada se zagrebački adventski sjaj počinje prelijevati preko ulica, jedan se prostor izdvaja svojom posebnom energijom, gotovo filmskom atmosferom koja podsjeća na glamurozne europske metropole. Oleander terasa hotela Esplanade, sinonim bezvremenske elegancije i gradske profinjenosti, ponovno je postala središtem zimskih druženja – otvoren je Fooling Around, koncept koji redefinira ideju adventa i uvodi nas u novu kulturu after work susreta.
U čarobnom ambijentu zagrebačkog Bundeka, HELLO! Magazin okupio je poznate uz blagdansku gala večeru punu vrhunske gastronomije, elegantnih okusa i nezaboravne prosinačke atmosfere.
Kada proučite kako vaš organizam funkcionira, otkrit ćete da prehrana nije tek popis stolnih navika, nego sofisticiran jezik kojim tijelo komunicira svoju vitalnost, snagu i seksualnu energiju. Za muškarca koji želi pobijediti umor, postati fizički snažniji i ponovno probuditi libido, prehrana postaje ključna arena u kojoj odlučujete hoće li vaš sustav raditi optimalno ili će se zadovoljavati osrednjim.
Postoji nešto gotovo meditativno u darivanju biljke – osobito one koja je u isto vrijeme i skulptura, i dizajnerski predmet, i živi podsjetnik na pažnju koju ste nekome posvetili. Upravo zato posljednjih godina sve više kreativnih duša otkriva ljepotu kokedama, delikatnih zelenih kugli omotanih mahovinom koje izgledaju kao da lebde između prirode i umjetnosti.
Nakon gotovo tisuću dana šutnje, potresa i dugotrajnih radova, jedan od najintimnijih prostora hrvatske kulturne baštine ponovno će oživjeti: Atelijer Meštrović sredinom prosinca otvara svoja vrata s novim stalnim postavom, promišljenim s iznimnom pažnjom i dubokim poštovanjem prema životu i djelu Ivana Meštrovića.