HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Sendvič Monte Cristo je prava poslastica koja kombinira slatke i slane okuse na savršen način. Ovaj sendvič, koji je popularan diljem svijeta, idealan je za doručak, brunch ili lagani ručak.

Sendvič Monte Cristo – idealan za dane kad se u hladnjaku nalaze ostaci

Bilo da ga poslužite s krumpirićima, svježom salatom ili jednostavno uživate u njemu samom, Sendvič Monte Cristo sigurno će zadovoljiti vaša nepca a što je najbolje od svega, možete ga pripremiti s ostatcima od novogodišnjeg partyja.

PROČITAJTE: Evo kako Andrea Andrassy radi retro dječje sendviče kao iz devedesetih

Znamo da će vas oduševiti!

Sendvič Monte Cristo – kako ga napraviti?

Potrebni sastojci:

  • 2 žličice senfa,
  • 2 žličice majoneze,
  • 2 kriške bijelog kruha,
  • 2 kriške šunke, narezane,
  • 2 kriške puretine, narezane,
  • 50 g naribanog Emmental sira,
  • 1 jaje,
  • 2 žlice mlijeka,
  • Komadić maslaca za prženje

Priprema:

  1. Pomiješajte senf i majonezu u maloj zdjeli, zatim smjesu namažite na svaku krišku kruha. Na jednu krišku stavite šunku, puretinu i sir, a zatim preklopite s drugom kriškom kruha.
  2. U širokoj zdjeli ili posudi umutite jaje i mlijeko.
  3. Umočite sendvič u smjesu od jaja, ostavljajući ga nekoliko minuta sa svake strane dok kruh potpuno ne upije jaje.
  4. Otopite maslac u tavi. Kad maslac počne cvrčati, dodajte sendvič i pecite 4-5 minuta sa svake strane dok ne postane zlatno smeđi. Ako imate prešu za sendviče ili hamburgere, upotrijebite je da pritisnete sendvič. Ako ne, stavite težak poklopac na vrh kako biste pritisnuli sendvič i pomogli da se sir otopi.
  5. Prerežite na pola za posluživanje.

druge vijesti