Savršena kućica od keksa i kako je izraditi: Pet fenomenalnih savjeta božićnih profića
Želite da vaša kućica od keksa ovog božića izgleda posebno dobro? Donosimo pet genijalnih savjeta koji će vas oduševiti.
01 studenoga 202319:00
Dina PlevnikZamjenica glavnog urednika / Deputy editor
Tko ne bi htio svoj stol ili šank u kuhinji ukrasiti slatkim, božićnim iznenađenjem pod nazivom kućica od keksa? Takozvana gingerbread house, odnosno kućica od keksa sve je popularnija i u Hrvatskoj, najviše i zahvaljujući polugotovim jestivim kućama koje anas možemo nabaviti u trgovinama kao što je Ikea.
Ipak, jednom kad krene slaganje i ljepljenje, izrada kućice za mnoge postaje noćna mora, a rezultat je sve samo ne čarobno remek-djelo iz Hallmarkovih filmova.
Ako ste se i vi mučili s izradom ovakvih kućica, a ove godine želite u toj slatkoj igri briljirati, donosimo pet fenomenalnih savjeta žene koja profesionalno izrađuje medenjake i kućice od keksa, a na samom kraju možete pogledati i njezin video. Krenimo!
Savršena kuća od keksa gradi se ovako:
Prije svega, pobrinite se da imate dovoljno vremena za ovaj projekt i sve sastojke, a zatim dobro operite ruke, stišajte zvuk za notifikacije na mobitelu, pustite božićne pjesme i probudite božićnog vilenjaka u sebi. Uz ove savjete lako ćete pobjediti na svakom natjecanju jestivih božićnih kućica!
Nemojte mahnito lijepiti ukrase, kekse i bombone te šarati po kućici bez ikakvog reda. Koja je tema i vizija?
Dekorirajte zidove prije nego složite kućicu
Kako se toga nismo dosjetili prije? Zidove je lakše dekorirati kad nisu u 3D izdanju pa svaki zasebno ukrasite, pričekajte da se sve dobro osuši i tek onda “zalijepite zidove”.
Dodajte prozore
Kako? Izdrobite prozirne bombone, a zatim položite strane svoje kućice na pladanj na koji ste stavili papir za pečenje. U prozore ubacite izmrvljene bombone i pecite na 200 stupnjeva desetak minuta. Zagladite i pričekajte da se osuše!
Stavite božićne lampice u kućicu
Tako ćete dobiti dojam da je uistinu prava. Nemojte zaboraviti ugasiti svjetla kad idete spavati!
Među 50-ak egzotičnih delicija Na Asian Street Food Festivalu od 23. do 29. travnja moći ćemo kušati i šrilankanski kohtu, kineski Rou Jia Mo, Harajuku palačinke, ražnjiće s lignjama, bao bunse s pašticadom, sushi u formi burrita i lignje u kadaifu. Na Strossmayerovu ćemo trgu učiti spravljati savršeni ramen, lupati tradicionalno mochi tijesto, te pripravljati matcha latte. Gledat ćemo azijski hit film, humanitarno se angažirati uz bok s rukometašima i uživati u odličnim nastupima pomno biranih DJ-a
Među 50-ak egzotičnih delicija Na Asian Street Food Festivalu od 23. do 29. travnja moći ćemo kušati i šrilankanski kohtu, kineski Rou Jia Mo, Harajuku palačinke, ražnjiće s lignjama, bao bunse s pašticadom, sushi u formi burrita i lignje u kadaifu. Na Strossmayerovu ćemo trgu učiti spravljati savršeni ramen, lupati tradicionalno mochi tijesto, te pripravljati matcha latte. Gledat ćemo azijski hit film, humanitarno se angažirati uz bok s rukometašima i uživati u odličnim nastupima pomno biranih DJ-a