
Doris Pinčić otkrila tajnu za savršen domaći maslac i mlijeko!
Doris Pinčić podijelila je jednostavan recept za domaći orašasti maslac i inspirativan način za pripremu orašastog mlijeka.
21 veljače 2025
Kajgana Gordona Ramseya nije ono što smo očekivali no slavni chef kaže kako je uz ovakvu pripremu - najukusnija.
Malo ulja na tavi i zdjelica u kojoj ste istukli nekoliko jaja uz malo soli i papra čine vaš uobičajen recept za kajganu? Većina ljudi priprema takozvana “mućkana jaja” na ovaj način, ali ne i slavni australski chef Gordon Ramsey koji smatra da u ovaj postupak treba uložiti malo više truda. Kako izgleda savršena kajgana ako se pita Gordona Ramseya? Poprilično je drugačija od one na koju smo navikli no svakako ju vrijedi probati!
Premda mnogi vole jače pečenu kajganu, prava, savršena kajgana trebala bi biti pahuljasta i kremasta, otkriva Gordon Ramsey.
Uz to, zanimljivo je da slavni TV chef ne koristi tavu za pripremu kajgane već lončić, a umjesto ulja na dnu tave, u jaja ubacuje maslac.
Voila!
Kako to radi sam slavni chef, pogledajte ovdje:
Malo ulja na tavi i zdjelica u kojoj ste istukli nekoliko jaja uz malo soli i papra čine vaš uobičajen recept za kajganu? Većina ljudi priprema takozvana “mućkana jaja” na ovaj način, ali ne i slavni australski chef Gordon Ramsey koji smatra da u ovaj postupak treba uložiti malo više truda. Kako izgleda savršena kajgana ako se pita Gordona Ramseya? Poprilično je drugačija od one na koju smo navikli no svakako ju vrijedi probati!
Savršena kajgana Gordona Ramseya nije ono što biste očekivali
Premda mnogi vole jače pečenu kajganu, prava, savršena kajgana trebala bi biti pahuljasta i kremasta, otkriva Gordon Ramsey.
Uz to, zanimljivo je da slavni TV chef ne koristi tavu za pripremu kajgane već lončić, a umjesto ulja na dnu tave, u jaja ubacuje maslac.
Tri minute za profesionalni dojam: Evo kako se radi savršena kajgana po receptu Gordona Ramseya
Na srednje jaku vatru Gordon ubacuje tri jaja
Zatim dodaje maslac u jaja i kreće s kuhanjem
30 sekundi lagano miješa jaja na štednjaku, odvajajući zapečeno dno, a na 30 sekundi ih sklanja s vatre i ponovno miješa te opet vraća na vatru i tako naizmjenično nekoliko puta pune tri minute
Tek kad se smjesa počne zgršnjavati, Gordon kajganu lagano začinjava uz malo soli i papra te dodaje žličicu kiselog vrhnja, a zatim ponovno vraća na vatru kako bi završio proces od 3 minute
Svoju kajganu poslužuje na prepečenom tostu, uz pečene cherry rajčice i gljive
Voila!
Kako to radi sam slavni chef, pogledajte ovdje:
View this post on Instagram
Slavko Sobin najavio novi posao, ali pažnju su ukrali njegovi neobični suputnici – psići koji ga vjerno prate u avanturi!
21 veljače 2025
Doris Pinčić podijelila je jednostavan recept za domaći orašasti maslac i inspirativan način za pripremu orašastog mlijeka.
21 veljače 2025
Marko Tolja, istaknuti hrvatski glazbenik, nakon šesnaest godina vraća se na Doru s pjesmom "Through the Dark", koja nosi snažnu poruku o mentalnom zdravlju. Iako osobno nije iskusio ozbiljne borbe s mentalnim zdravljem, svjestan je važnosti ove teme i želi je približiti široj publici. Njegov cilj je osvijestiti zajednicu o problemima mentalnog zdravlja, koji su često tabu tema u društvu. Toljin povratak na Doru motiviran je željom da poruka njegove pjesme dopre do što većeg broja ljudi, potičući ih da prepoznaju probleme u svojoj okolini i pruže podršku onima kojima je potrebna.
21 veljače 2025
Japan i Južna Koreja, dvije azijske zemlje bogate kulturom i tehnološkim inovacijama, dijele slične društvene vrijednosti, ali svaka nudi jedinstveno putničko iskustvo.
20 veljače 2025
Brend O’dijelo, poznat po besprijekornim muškim bespoke odijelima i unikatnoj personalizaciji, kreće u svijet ženskog bespoke tailoringa.
20 veljače 2025