Zdrave zelene palačinke Domaćice Sanje koje možete ponijeti u ured ili na plažu
Odlučili ste početi sa zdravijom prehranom i sebi i svojoj obitelji ponuditi opcije koje će vas napuniti energijom i pomoći vam da očuvate zdravlje? Ove zelene palačinke svakako morate probati!
Odlučili ste posvetiti se zdravijoj prehrani? Uz ovaj recept koji je na svom Instagram profilu predstavila simpatična influencerica Domaćica Sanja, lako je pripremiti zdrav doručak ili obrok za užinu. Ovako se rade zdrave zelene palačinke Sanje Mijac!
Zdrave zelene palačinke fantastičan su izbor za ljeto, ali i za svako doba godine
“Ovo su naše najdraže zelene palačinke koje najčešće močimo u grčki jogurt”, napisala je Sanja Mijac uz video i recept za svoje zdrave zelene palačinke.
“Ovo je recept koji se kod nas jede već godinama, a često skuham i više špinata pa onda špinat miješamo i u druga jela, naprimjer mućena jaja pa jedemo zelena mućena jaja… Mi veliki palačinke volimo jesti i namazane sa sirnim namazom uz dodatak dimljenog lososa, a nekad ih jedemo i same ili upravo ovako umočene u jogurt. Kombinacija je bezbroj pa evo osnovnog recepta, ali možete ih raditi i od oka, ovo neka vam bude polazna točka”, dodala je simpatična hrvatska food blogerica.
A mogu vam poslužiti i kao dobar snack za plažu!
Recept za zdrave zelene palačinke Domaćice Sanje
Sastojci:
1 jaje
150 ml tekućeg jogurta
2 žlice skuhanog špinata
80 g brašna po želji
malo soli
1 prašak za pecivo
ako želite u njih možete dodati i malo sezama
Priprema:
Sve sastojke promiješajte u posudi.
Na tavi zagrijte maslinovo ulje.
Vadite palačinke uz pomoć žlice (jedna žlica jedna palačinka).
U samom srcu Zagreba, nadomak glavnog trga, nalazi se mjesto koje ove jeseni živi punim plućima. Molino Pizza & Bar postao je više od restorana – postao je simbol jedne nove gradske energije, spoj elegancije, kreativnosti i užitka koji se pamti. Njegov prostor odiše toplinom, a miris svježe pečenih pizza i zvuk smijeha ispunjavaju svaki kutak. Jesen u Molinu nije tek sezona, već doživljaj koji se živi svim osjetilima.
Na obali jezera, između mirisa kave i zvukova live glazbe, Mime’s stvara iskustvo zbog kojeg doručak postaje doživljaj, a večera – pravi gradski izlazak.
U studenom Esplanadin miksolog Vjenceslav Madić – Master Kishoni spaja najbolje od oba svijeta – ručnu izradu talijanskog gelata i umjetnost miksologije, stvarajući senzacionalne kombinacije okusa koje prkose sezoni i redefiniraju užitak.
U srcu najljepše zagrebačke ulice, novi Dežman Bistro nudi potpuno privatno iskustvo – prostor rezerviran za jedno društvo po terminu, savršen za poslovne ručkove, manje edukacije, doručke i ekskluzivne večere, uz pažljivo osmišljene menije i vinsku kartu koja rijetko koga ostavlja ravnodušnim.
U svijetu u kojem se teretane pune već od ranog jutra, a proteini se miješaju kao kava u kuhinji svakog ambicioznog muškarca, često se zaboravlja da najvažniji mišić ne raste od utega, nego od hrane. Svaka serija, svako ponavljanje, svaki znojni dlan na šipci bezvrijedan je ako tijelo ne dobije ono što mu treba – gorivo prije treninga i materijal za obnovu nakon njega. Hrana nije nagrada, nije kazna i nije dodatak. Ona je srce svakog napretka, nevidljivi alat bez kojeg ni najbolji plan ni najskuplji suplement ne mogu napraviti ono što obećavaju. Muško tijelo, pogotovo tijelo koje se bori između posla, stresa, treninga i obitelji, ne traži ekstrem – traži ravnotežu, preciznost i razumijevanje vlastitog ritma.
Zagreb ove zime diše drugačije i priprema gastronomski comeback koji obećava uzbuđenje na svakom tanjuru. Noel zatvara godinu s velikim povratkom koji donosi novu energiju i novu priču. Prvi zagrebački restoran s Michelinovom zvjezdicom vraća Brunu Vokala u svoju kuhinju i najavljuje novi kreativni jelovnik od 14. studenog.
U vremenu koje nas neprestano vuče naprijed, sve je više onih koji pokušavaju pronaći način da se zaustave – barem na trenutak. Među njima su i oni koji su shvatili da ravnoteža ne dolazi iz novih trendova, nego iz povratka jednostavnosti. Upravo u toj potrebi za smirenjem, sok od cikle postao je tiha revolucija među onima koji vjeruju da zdravlje nije stvar estetike, nego svakodnevnog ritma. Na obiteljskom gospodarstvu OPG Rossi, taj se ritam pronalazi u zemlji, u radu rukama i u svakom plodu koji nastane iz nje.
U mjesecu u kojem se širom svijeta ponovno otvara razgovor o muškom zdravlju, Movember se nametnuo kao više od simboličnog uzgoja brkova. Postao je ritual introspekcije, podsjetnik da briga o sebi nije luksuz nego nužnost, i trenutak u kojem se mnogi vraćaju osnovama – onim tihim, svakodnevnim odlukama koje oblikuju našu rutinu, ali i našu dobrobit. U tom se ozračju prirodno nameće i pitanje osobne njege, koje L’Occitane godinama tretira s posebnom ozbiljnošću, razvijajući proizvode koji poštuju kožu jednako kao i prirodu iz koje crpe inspiraciju. Ove jeseni upravo se ta filozofija otkriva u novom svjetlu, zahvaljujući opsežnom rebrandingu koji je brendu dao pročišćen, luksuzniji izraz, bez odricanja od onog po čemu je uvijek bio prepoznat, autentične kvalitete i promišljene nježnosti prema okolišu.
Glumica je otkrila koliko joj je teško, ali i oslobađajuće bilo izgraditi život ispočetka te ispričala emotivan trenutak kada je prvi put ušla u svoj dom kao slobodna žena.
Movember donosi razgovor o zdravlju muškaraca u brojnim kampanjama i na brojnim platformama, a ovaj mjesec donosi i neočekivanu priču o muškarcima koji ulaze u središte razgovora o ljepoti.