
Torta od mrkve: nova zvijezda blagdanskog stola
Ovog Uskrsa, iskoristite višak mrkve te brzo, jednostavno i bez stresa pripremite sočan blagdanski desert koji će oduševiti cijelu obitelj.
08 travnja 2025
U svojoj najnovijoj objavi Dorin Zelenika donosi recept za preukusan ručak - tu je recept za tunu, focacciu, njoke s kaduljom i omlet s paprikom.
Ne znate što biste spremili za obiteljski obrok, a želite da vaši najdraži uživaju u hrani koju ste spremili s puno ljubavi? Zavirite na profil poznate hrvatske influencerice Dorin Zelenike. U svojoj najnovijoj objavi Dorin Zelenika donosi recept za preukusan ručak – tu je recept za tunu, focacciu, njoke s kaduljom i omlet s paprikom.
“My love language. Nismo dugo kuhali zajedno, a moram priznati da sve manje vremena pronalazim za uživati u kuhanju kao prije. Skršila me neka viroza pa sam si dala malo predaha a time i u miru uživala s obitelji. Fina klopa nezaobilazna je kada smo svi skupa s obzirom sa smo svi redom gurmani, pa evo ideje za jedan brzinski brunch”, napisala je poznata influencerica i otkrila recept za začinjenu salatu s tunom, punjene njoke, omlet s paprikom i focacciu.
Ovo su recepti koje ćemo svakako isprobati!
“Lupati” kuhačom (možeš miksati, ali ja volim lupati) dok ne vidiš balončiće u tijestu i dok se ne krene odvajati tijesto od zdjele. Tijesto mora biti lagano tekuće, neka te to ne iznenaditi dakle ne tekstura kao da želiš mijesiti rukama, ne pretjerati brašnom.
Malo nauljiti maslinovim i staviti na tijesto prozirnu foliju, i pustiti da se diže na toplom dok se ne udvostruči i ne bude “živo”, mjehurasto.
Prebaciti u lagano nauljeni pleh, prstima ravnomjerno rasporediti, dodati češnjak, ružmarin, zrnca soli, malo sezama i poškropiti maslinovim uljem. Ostaviti još koju minutu da tijesto nabubri pa peći u toploj pećnici na 200 10-15 min tj. dok ne dobije zlaćanu koricu.
Najbolje pustiti da se ohladi, a najbolja je kada odstoji zamotana u prozirnoj foliji par sati tada bude sočna i mekana “ko duša”.
Njoke skuhati prema uputi (ja ih uzmem kad ih ima u dućanu, obožavam punjene njoke kao prilog ili samostalno jelo).
Na tavi rastopiti dvije kocke maslaca i kada pozlati dodati 5-6 listića kadulje i prstohvat soli, na laganoj vatri par min pustiti dok kadulja ne krene divno mirisati, potom dodati ocijeđene njoke i posuti obilno parmezanom.
Dobar tek ekipa!
Za putovanje je Tia Jurčić izabrala elegantan traper kombinezon, te traper šešir brenda Louis Vuitton, čija cijena iznosi gotovo 700 eura.
08 travnja 2025
Danijela Martinović na Instagramu podijelila emotivne fotografije iz srednje škole, uz dirljivu posvetu samoj sebi i sjećanje na nezaboravne trenutke iz mladosti.
08 travnja 2025
Ovog Uskrsa, iskoristite višak mrkve te brzo, jednostavno i bez stresa pripremite sočan blagdanski desert koji će oduševiti cijelu obitelj.
08 travnja 2025
Prošla je kroz impresivnu transformaciju gubitkom 18 kilograma i ostala vjerna svom šarmu i humoru.
08 travnja 2025
Nina Badrić već je godinama sinonim za eleganciju na domaćoj javnoj sceni, a ova objava samo je podsjetila koliko dugo je prisutna – i koliko njezina prisutnost znači.
08 travnja 2025