Isprobajte ih već ovog vikenda: Blagdanski keksići bez glutena koje će vaši gosti obožavati
Stižu vam gosti koji ne smiju jesti gluten? Ovi božićni keksi bez glutena u obliku slavnog čovječuljka od đumbira će ih oduševiti.
22 studenoga 2024
U svojoj najnovijoj objavi Dorin Zelenika donosi recept za preukusan ručak - tu je recept za tunu, focacciu, njoke s kaduljom i omlet s paprikom.
Ne znate što biste spremili za obiteljski obrok, a želite da vaši najdraži uživaju u hrani koju ste spremili s puno ljubavi? Zavirite na profil poznate hrvatske influencerice Dorin Zelenike. U svojoj najnovijoj objavi Dorin Zelenika donosi recept za preukusan ručak – tu je recept za tunu, focacciu, njoke s kaduljom i omlet s paprikom.
“My love language. Nismo dugo kuhali zajedno, a moram priznati da sve manje vremena pronalazim za uživati u kuhanju kao prije. Skršila me neka viroza pa sam si dala malo predaha a time i u miru uživala s obitelji. Fina klopa nezaobilazna je kada smo svi skupa s obzirom sa smo svi redom gurmani, pa evo ideje za jedan brzinski brunch”, napisala je poznata influencerica i otkrila recept za začinjenu salatu s tunom, punjene njoke, omlet s paprikom i focacciu.
Ovo su recepti koje ćemo svakako isprobati!
“Lupati” kuhačom (možeš miksati, ali ja volim lupati) dok ne vidiš balončiće u tijestu i dok se ne krene odvajati tijesto od zdjele. Tijesto mora biti lagano tekuće, neka te to ne iznenaditi dakle ne tekstura kao da želiš mijesiti rukama, ne pretjerati brašnom.
Malo nauljiti maslinovim i staviti na tijesto prozirnu foliju, i pustiti da se diže na toplom dok se ne udvostruči i ne bude “živo”, mjehurasto.
Prebaciti u lagano nauljeni pleh, prstima ravnomjerno rasporediti, dodati češnjak, ružmarin, zrnca soli, malo sezama i poškropiti maslinovim uljem. Ostaviti još koju minutu da tijesto nabubri pa peći u toploj pećnici na 200 10-15 min tj. dok ne dobije zlaćanu koricu.
Najbolje pustiti da se ohladi, a najbolja je kada odstoji zamotana u prozirnoj foliji par sati tada bude sočna i mekana “ko duša”.
Njoke skuhati prema uputi (ja ih uzmem kad ih ima u dućanu, obožavam punjene njoke kao prilog ili samostalno jelo).
Na tavi rastopiti dvije kocke maslaca i kada pozlati dodati 5-6 listića kadulje i prstohvat soli, na laganoj vatri par min pustiti dok kadulja ne krene divno mirisati, potom dodati ocijeđene njoke i posuti obilno parmezanom.
Dobar tek ekipa!
U današnjem polariziranom društvu, pojam wokeizma zauzima centralno mjesto u političkim i kulturnim raspravama, a Generacija Z – najmlađa generacija na društvenoj sceni – sve više postaje ključni glas u ovom dijalogu.
23 studenoga 2024
Kad razmišljate o poslovanju, možda vas prvo ne asocira riječ "knjigovođa". Možda vam na pamet padnu inovacije, marketing, prodaja ili velike ideje. Ali iza svakog uspješnog projekta stoji jedna tiha, marljiva figura koja sve to drži pod kontrolom – knjigovođa. On je poput kućnog temelja – nevidljiv, ali neophodan. Jer, ruku na srce, bez dobrog knjigovođe, poslovni temelji bi se vrlo brzo uzdrmali.
23 studenoga 2024
Stižu vam gosti koji ne smiju jesti gluten? Ovi božićni keksi bez glutena u obliku slavnog čovječuljka od đumbira će ih oduševiti.
22 studenoga 2024
Damir Kedžo, istaknuti hrvatski glazbenik prepoznatljiv po svom snažnom vokalu i emotivnim interpretacijama, ove će godine po peti put zaredom obogatiti blagdansku atmosferu svojim tradicionalnim božićnim koncertom pod nazivom "Moj Božić, vol. 5".
22 studenoga 2024
Miran Kurspahić pokazuje kako uz fitness i pravu prehranu, u četrdesetima možete zadržati fantastičnu formu i energiju.
22 studenoga 2024