HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Svi smo čuli za slavnu tortu pod imenom Pavlova no jeste li znali da se uz nju veže priča o ruskoj balerini koja se zvala Anna Matvejevna Pavlova? Legenda ide ovako: za vrijeme njezine turneje po Australiji i Novom Zelandu, chef hotela Wellington bio je toliko očaran njezinom ljepotom i ženstvenošću da ga je inspirirala na stvaranje jednostavnog no nevjerojatno ljupkog deserta koji je nazvao Pavlova. Kore od bjelanjka, ukusna krema i jagode osnova su slavne torte koju obožava raditi i poznata domaća influencerica koja stoji iza profila Dorin Lucissima. Donosimo njezin recept za Pavlovu tortu uz koji je teško pogriješiti.

Recept za Pavlovu tortu Dorin Zelenike

“Jednom kada ju napravite, uvjerit cete se da je zapravo vrlo jednostavan postupak. Samo pratite korake i sve je vrlo lako za napraviti a rezultat je famozan okus. Prava proljetna rapsodija okusa, mi svi doma obožavamo!”, napisala je majka dvoje mališana i poznata influencerica Dorin na svom Instagram profilu.

PROČITAJTE: S okusom vašeg omiljenog pića – Recept za najukusniji proljetni sladoled koji možete zamisliti

Evo kako ona izrađuje ovu slavnu tortu po ukusu svoje obitelji.

Recept za Pavlovu tortu korak po korak:

Kora:

  • 5 bjelanjaka
  • prstohvat soli
  • 200-250 g šećera
  • 1 žlica gustina
  • 1 žličica alkoholnog octa

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 120-130
  2. Mikserom miješajte bjelanjke i sol dok se dobro ne zapjene i tada dodavati polako šećer, sve dobro izmixati dok ne dobijete čvrstu i sjajnu meringu.
  3. Kad pod prstima ne osjetite kristaliće šećera znači da je spremno. Na kraju dodati prosijan gustin i ocat i špatulom lagano promješati.
  4. U pleh staviti papir za pecenje i malo s maslacem premazati da se lakse odvoji kora kad bude pečena.
  5. Nanesite meringu na papir u krug promjera cca 20cm, zagladite u oblik po vlastitoj zelji.
  6. Peći 1:30h na 120-130 stupnjeva (može i 110 ako je jača pecnica) i NIKAKO ne otvarati nijednom dok vrijeme ne istekne!!!
  7. Kad je gotovo malo otvorite vrata pećnice i ostavite da se kora hladi unutra. Ja ostavim preko noći pa ujutro filam, tako mi bude najbolje.

Krema:

  1. Zakuhati litru mlijeka
  2. Dok se mlijeko grije izdvojiti iz loncica u zdjelicu 2-3dcl mlijeka i zamješati 3 pudinga od vanilije
  3. 2 zličice arome vanilije ili vanilin šećera, 10 dkg šećera i vratiti u ostatak mlijeka.
  4. Kad se zgusne, prekriti prozirnom folijom i ohladiti.
  5. Umiješati pola maslaca sa 2 žlice šećera u prahu i polako dodavati ohladenu kremu, sve miješati.
    Na kraju dodati dvije šlag kreme od vanilije u prahu i mixati još 2-3 min.
    Po želji dodati 250 g mascarponea, puno je bolji ukus, ja ga stavim!
  6. Namazati kremu na koru i potom namazati prethodno istučeno vrhnje za šlag (paziti da ne bude pretučeno).
  7. Na vrh ide voće; najbolje pašu jagode, maline, borovnice i listići mente.

“Vi se možete umjesto ove kreme poigrati sami i staviti neku svoju kremu od vanilije. Meni se ova pokazala najsavršenijeg okusa i teksture”, dodala je elegantna influencerica Dorin.

Uživajte!

 

druge vijesti