HELLO
Dina Plevnik Zamjenica glavnog urednika / Deputy editor

Volite liker od limuna i tiramisu, no jeste li isprobali Limoncello tiramisu? Ovaj osvježavajuć i vizualno atraktivan desert idealna je proljetna poslastica nakon ručka, a u nekim prigodama može zamijeniti i slavljeničku tortu. Miris i okus limuna u mislima će vas odvesti na godišnji odmoru u Italiji gdje s balkona starinskog hotela možete gledati kako se sunce presijava na površini mora, dok iz starinskih tanjura polako jedete desert koji očarava. Kad se vratite u stvarnost, dočekat će vas oduševljeni komentari ukućana, jer ovaj kolač uistinu nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Limoncello tiramisu: kako ga pripremiti?

Ovaj originalan desert pronašli smo na Pinterestu, a kako bismo vam olakšali pripremu, donosimo i video u kojem se postupak objašnjava korak po korak.

PROČITAJTE: Kinder Country torta – Recept za desert zbog kojeg će svi tražiti krišku više

Sastojci:

Lemon curd:

100 ml soka od limuna

150 g šećera

3 jaja

50 ml vode

1 žličica kukuruznog škroba

50 g maslaca (po želji)

desert s limunom tiramisu recept kolač hello magazine croatia hrvatska limoncello tiramisu

Mascarpone nadjev:

2 pakiranja piškota (oko 24-30 komada)

250 g mascarpone kreme

300 ml vrhnja za šlag

100 g šećera u prahu

300 ml toplog mlijeka

desert s limunom tiramisu recept kolač hello magazine croatia hrvatska limoncello tiramisu

PRIPREMA:

Uživajte!

druge vijesti

nova pjesma

Kad kantautor nosi sunce u zvuku: Nova pjesma P’eggyja poziva na ljetno zaljubljivanje u 7

Ljeto nije sezona u kojoj se skrivaš – to je vrijeme kada puštaš da te valovi, melodije i lude ideje povedu. A ako je netko to shvatio ozbiljno, onda je to Predrag Martinjak P’eggy – glazbenik koji, umjesto da ljeto čeka, odlučuje ga stvoriti. I to kroz brzu, šarmantnu i pomalo nestašnu pjesmu “Dođi u 7”, koja već nakon prvih taktova tjera na ritmično kretanje i razigrani bijeg iz gradske vreve.

Glazba/Festivali

18 lipnja 2025