HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Obožavate kroštule? Dobro došli u klub! Tradicionalni recept koji obožavaju u Istri i Dalmaciji priprema se za razne fešte, od proslave rođenja pa do vjenčanja, kao i za okupljanja oko stola, kad ukućani požele nešto ukusno. Blagdani su idealno razdoblje za pripremanje ove poslastice, a ako kroštule još nikad niste radili sami, pratite recept popularne food influencerice Anke Slišković!

Kroštule bez greške – recept korak po korak

Kako bi napravili preukusne kroštule, pomno pratite recept koji je na svom Instagram profilu podijelila Anka Slišković.

PROČITAJTE: Mmm…. Ovaj recept za najmekše buhtle s pekmezom Sanje Mijac nikog neće ostaviti ravnodušnim

Recept za kroštule s dozom sjete: 

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 3 žlice rakije
  • 2 žlice ruma
  • 4 žlice otopljene masti
  • 2 vanilija šećera
  • 1 žličica šećera
  • prstohvat soli
  • brašna koliko popije
  • ulje za friganje (cca 0,75 dcl

Za posipanje:

šećer u prahu

Postupak:

  1. Jaja, šećere, rakiju, rum i mast izmiksati, staviti prstohvat soli, dodavati brašna dok ne dobijemo ni tvrdo ni mekano tijesto.
  2. Ostaviti pola sata da počiva.
  3. Razvaljati tijesto (ja ga prethodno podijelim na 3 dijela) na pobrašnjenoj podlozi i rezati u trakice. Trakice vezati u fijoke.
  4. Frigati u dubokom ulju vrlo kratko dok ne dobiju malo boje. Nikako ne smiju potamniti.
  5. Vaditi i tople posipati šećerom u prahu.

recept za kroštule hello magazine croatia hrvatska Anka Slišković recepti

Dobar tek!

druge vijesti