HELLO
Dina Plevnik Zamjenica glavnog urednika / Deputy editor

Tražite ideju za sutrašnji ručak, a želite se hraniti zdravo? Isprobajte recept za brancina Dorin Zelenike. Poznata hrvatska influencerica poznata je po svom elegantnom stilu i profinjenom stilu, a možda niste znali da je i izvrsna plesačica i jednako dobra kuharica.

Chic mama dvoje mališana itekako pazi na zdravu prehranu u svom domu, a ovim je receptom, kako kaže i supruga, nogometaša Olivera Zeleniku, uspjela obratiti da zavoli ribu.

Recept za brancina Dorin Zelenike kao izvrsna priprema za proljeće

S veljačom stižu i prvi topliji dani, ali želja za zdravijim i laganijim obrocima, a ovaj s ribom je kao stvoren za to.

“Najdraži su mi brzi, lagani a preukusni ručkovi s malo prljavog suđa”, napisala je Dorin Zelenika koja se nedavno vratila iz Pariza.

“Obožavam kad ‘ulovim’ svježe brancine, savršeno upakirane, pa mi odmah sline krenu curit, zamišljam ih ušuškane među hrpu povrća. Muž nije bio ljubitelj ribe, ali ovo mu je postalo jedno od omiljenih jela, zato vam pišem kako ga spremam. Guštajte!”, dodala je.

Recept za brancina a la Dorin: što vam je potrebno?

  • 2 brancina (mogu i orade ili riba koju preferirate)
  • 1 luk
  •  2 veće mrkve
  •  1 koromač
  •  3-4 krumpira ili batata
  • 3 zrna češnjaka
  •  limun
  •  sol, papar, ružmarin
  •  peršin list
  •  maslinovo ulje

Postupak:
  1. Očistiti povrće i narezati na srednju debljinu komade, češnjak zrna samo očistiti, isprati ribu i staviti u pleh s papirom za pečenje.
  2. U ribu staviti kriške limuna, češnjak, malo soli, ružmarina i po želji list koromača.
  3. Dodati povrče, posoliti, popapriti, posuti ružmarinom i obilato maslinovog ulja, sve izmješati i rasporediti da se ravnomjerno ispeče.
  4. Prekriti papirom za pečenje ili alu folijom i peći u prethodno zagrijanoj pećnici (oba grijača i ventilator, 200 stupnjeva ili 180 ovisno o jačini pećnice!!)
  5. Nakon 20ak min izvaditi, provjeriti, ako je riba i povrće mekano, otkriti i vratiti još cca 5min u pećnicu da se lagano zapeče, zazlati riba i povrće.
  6. Kada je gotovo, očišćene filete ribe preliti umakom od češnjaka i peršina.
    Uz ovo jelo savršeno će ići Sauvignon muškat ili malvazija.

U slast i uživajte!

druge vijesti