HELLO
Dina Plevnik Zamjenica glavnog urednika / Deputy editor

Tražite ideju za sutrašnji ručak, a želite se hraniti zdravo? Isprobajte recept za brancina Dorin Zelenike. Poznata hrvatska influencerica poznata je po svom elegantnom stilu i profinjenom stilu, a možda niste znali da je i izvrsna plesačica i jednako dobra kuharica.

Chic mama dvoje mališana itekako pazi na zdravu prehranu u svom domu, a ovim je receptom, kako kaže i supruga, nogometaša Olivera Zeleniku, uspjela obratiti da zavoli ribu.

Recept za brancina Dorin Zelenike kao izvrsna priprema za proljeće

S veljačom stižu i prvi topliji dani, ali želja za zdravijim i laganijim obrocima, a ovaj s ribom je kao stvoren za to.

“Najdraži su mi brzi, lagani a preukusni ručkovi s malo prljavog suđa”, napisala je Dorin Zelenika koja se nedavno vratila iz Pariza.

“Obožavam kad ‘ulovim’ svježe brancine, savršeno upakirane, pa mi odmah sline krenu curit, zamišljam ih ušuškane među hrpu povrća. Muž nije bio ljubitelj ribe, ali ovo mu je postalo jedno od omiljenih jela, zato vam pišem kako ga spremam. Guštajte!”, dodala je.

Recept za brancina a la Dorin: što vam je potrebno?

  • 2 brancina (mogu i orade ili riba koju preferirate)
  • 1 luk
  •  2 veće mrkve
  •  1 koromač
  •  3-4 krumpira ili batata
  • 3 zrna češnjaka
  •  limun
  •  sol, papar, ružmarin
  •  peršin list
  •  maslinovo ulje

Postupak:
  1. Očistiti povrće i narezati na srednju debljinu komade, češnjak zrna samo očistiti, isprati ribu i staviti u pleh s papirom za pečenje.
  2. U ribu staviti kriške limuna, češnjak, malo soli, ružmarina i po želji list koromača.
  3. Dodati povrče, posoliti, popapriti, posuti ružmarinom i obilato maslinovog ulja, sve izmješati i rasporediti da se ravnomjerno ispeče.
  4. Prekriti papirom za pečenje ili alu folijom i peći u prethodno zagrijanoj pećnici (oba grijača i ventilator, 200 stupnjeva ili 180 ovisno o jačini pećnice!!)
  5. Nakon 20ak min izvaditi, provjeriti, ako je riba i povrće mekano, otkriti i vratiti još cca 5min u pećnicu da se lagano zapeče, zazlati riba i povrće.
  6. Kada je gotovo, očišćene filete ribe preliti umakom od češnjaka i peršina.
    Uz ovo jelo savršeno će ići Sauvignon muškat ili malvazija.

U slast i uživajte!

druge vijesti

Kako sačuvati zelene ljepotice dok ste na godišnjem Hello Magazin Croatia

Kako sačuvati zelene ljepotice dok ste na godišnjem? 6 genijalnih trikova za bezbrižan odmor

Godišnji odmor trebao bi biti vrijeme bezbrižnog uživanja i punjenja baterija, ali za sve koji su svoj dom ili balkon pretvorili u malu džunglu, odlazak i nekoliko dana bez nje može značiti pravu dramu. Hoće li biljke preživjeti? Hoće li ih sunce ispeći, zemlja presušiti ili će lišće već nakon nekoliko sati početi venuti? To su pitanja koja nas prate dok se pakiramo ili se pokušavamo odmoriti, jer se ipak ne možemo u potpunosti isključiti.

Design

22 srpnja 2025

Miris koji razbija pravila

Miris koji razbija pravila: parfem koji će vas osvojiti ili potpuno zbuniti!

Kad pomislimo na ljetne mirise, u glavi nam se najčešće pojavljuju lagane note citrusa i osvježavajuće naznake morske soli. No Armani ovaj put ruši ustaljene okvire – novi parfem Cuir Nu donosi sasvim drugačiju priču. Ovaj miris nije za svakoga jer ne traži da bude tek prolazni povjetarac ljeta, već da ostane duboko utkan u kožu i duh, poput skrivene tajne koju samo rijetki znaju čuti.

Beauty News

22 srpnja 2025